Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Fotografietips

Foto’s ophangen zonder boren? 5 ideeën voor je interieur

Ben je het zat constant gaten in je muren te boren om je favoriete foto’s op te hangen? Of misschien woon je in een huurhuis waar boren gewoon geen optie is. Wat de reden ook is, er zijn talloze creatieve en stijlvolle manieren om je foto's op te hangen zonder een boor te hoeven gebruiken. In deze blogpost delen we 5 leuke ideeën om je foto's op te hangen zonder te boren.  

1. Maak een slinger met foto’s

Met een paar simpele hulpmiddelen zoals wasknijpers en paperclips kun je een prachtige fotowand creëren. Begin met het kiezen van de plek waar je je foto’s wilt ophangen. Dit kan een lege muur zijn, maar ook bijvoorbeeld de rand van een boekenplank. Zodra je de perfecte plek hebt gevonden, bevestig je de draad aan de muur of aan een ander object. Nu komt het leuke gedeelte: het ophangen van de foto’s. Je kunt de foto’s in een rechte lijn ophangen, of kiezen om foto’s op verschillende hoogtes te hangen met extra draden. Dat laatste zorgt voor een speelse uitstraling.

Tip: Wanneer je tijdens de kerstmaanden foto’s ophangt, is het nóg leuker om draadverlichting te gebruiken! Zo krijgt je interieur sfeer en een boel extra gezelligheid.

2. Foto’s aan de muur plakken

Het ophangen van foto's kan een uitdaging zijn, maar gelukkig is er een eenvoudige en schadevrije oplossing: plakstrips. Plakstrips zijn een geweldig alternatief voor traditionele ophangmethoden. Ze zijn ontworpen om lichtgewicht items, zoals foto's, veilig aan de muur te bevestigen zonder gaten of markeringen achter te laten. Dit maakt ze ideaal voor huurwoningen, studentenkamers, of gewoon voor iedereen die zijn muren in perfecte staat wil houden.

Hoewel plakstrips over het algemeen veilig zijn en geen schade veroorzaken, is er altijd een klein risico, vooral als ze niet correct worden verwijderd. Daarom is het belangrijk om de instructies op de verpakking zorgvuldig te volgen en de strips langzaam en voorzichtig te verwijderen om de kans op schade aan je muur te verkleinen. Een alternatieve, betrouwbare en schadevrije methode voor het ophangen van foto's is het gebruik van speciale fototape. Deze tape is speciaal ontwikkeld voor het bevestigen van foto's en andere lichte voorwerpen aan de muur.  

3. Een fotoboom in huis

Een fotoboom is een unieke en levendige manier om je fotoprints in de schijnwerpers te zetten! Het enige wat je nodig hebt is een tak of een kleine boom. Hang je foto’s aan de takken met lint of met touw en je hebt een prachtige fotoboom gecreëerd. Dit is niet alleen een creatieve manier om je foto's te tonen, maar het is ook een subtiele manier om je waardering voor de natuur te uiten. Is een échte boom of plant geen optie? Geen probleem! Met stevig karton kun je zelf een fotoboom maken. Snijd het karton in de vorm van een boom en bevestig je foto's aan de takken.

4. Magneetverf voor fotomagneten

Als het verven van de muren in je kamer geen probleem is, denk dan eens aan het gebruik van magneetverf. Het is een innovatieve manier om je foto’s op te hangen. Deze speciale verf bevat kleine metaaldeeltjes die magneten aantrekken, waardoor je muur verandert in een groot magnetisch bord. Breng magneetverf aan op de gewenste muur of oppervlak. En zodra de verf droog is, kun je je foto’s ophangen met kleine magneten. Echter is het ook mogelijk om fotomagneten te maken van je allermooiste momenten. Dit zorgt voor een strakkere look aan de muur omdat je geen losse magneten nodig hebt. Jouw foto is de magneet!

5. Maak gebruik van je interieur

Je kan veel meer doen met je foto’s dan ze ophangen. Er zijn genoeg plekken waar jij je foto’s kan neerzetten. Bijvoorbeeld door ingelijste foto’s naast elkaar op een plank te plaatsen. Vul dit aan met bijpassende decoraties om een bepaalde sfeer te creëren. Een andere creatieve optie is het gebruik van ouderwetse weckpotten. Deze zijn niet alleen handig voor het bewaren van voedsel, maar dus ook perfect om foto’s in te plaatsen! Je kunt de foto een beetje bollen door er iets achter te zetten, of zelfs de pot vullen met stenen. Ten slotte: vaak hangen foto’s in het midden van een muur, maar het geeft ook een erg leuk effect als je de foto’s in een hoek hangt. Zo wordt het mogelijk om aan beide muren in de hoek foto’s te hangen.

Ook belangrijk: je foto’s afdrukken

Zonder foto’s heb je natuurlijk niets om te tonen. Overweeg daarom zorgvuldig welk type fotoprint je graag in je woning wilt hebben. Ga je voor glanzende of matte foto’s? Of neig je meer naar een vintage uitstraling met retro fotoafdrukken? Hoe je foto eruitziet en aanvoelt is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar het speelt wel een cruciale rol in de algehele sfeer van je interieur. Als je van plan bent om veel foto’s tegelijk te bestellen, is de CEWE Fotobox een aanrader. In deze handige opbergdoos kun je kiezen voor 30, 50 of 100 glanzende premium foto’s. Zo heb je altijd voldoende foto's bij de hand voor elk seizoen en elke gelegenheid!