clear
cewe photoworld app

CEWE FOTOBOEK, Fotoafdrukken en meer

Installeren Installeren

Beste fotoservice

Bepaal het juiste formaat voor je foto afdrukken

Tegenwoordig worden er foto’s gemaakt in allerlei formaten, van panorama foto’s tot vierkante foto’s en alles ertussen. Maar hoe groot worden al die fotoformaten nu allemaal afgedrukt?

Alle foto’s worden afgedrukt op een lange rol fotopapier. Daardoor blijft de hoogte van de foto altijd hetzelfde, maar kan de breedte variëren. Houd hiermee rekening wanneer u foto’s met verschillende formaten aanlevert. De afdrukken zullen dan verschillende breedtes hebben.
Onze afdrukformaten zijn daarom benoemd op basis van de hoogte. Foto’s die worden afgedrukt op ‘10-serie’ formaat zullen allemaal 10 cm hoog. De breedte zal variëren afhankelijk van de aangeleverde bestanden. 
foto's met dezelfde hoogte foto's met dezelfde hoogte

Liever allemaal even groot?

 Wil je al je foto’s toch liever allemaal in hetzelfde formaat afdrukken? Kies dan in onze software voor de optie ‘Klassieke fotoverhouding (2:3)’. De beelden worden dan indien nodig bijgesneden zodat ze binnen de 2:3 beeldverhouding passen. Het ’10-serie’ formaat zal dan bijvoorbeeld altijd afdrukken met een grootte van 10x15 cm opleveren.
klassieke verhouding klassieke verhouding
verhoudingen op de camera verhoudingen op de camera

Achtergrond: Beeldverhoudingen

 De beeldverhouding – of de lengte/breedte-verhouding – van je foto’s is afhankelijk van de gebruikte camera. Op de meeste camera’s is deze verhouding vooraf instellen.

De meest gangbare beeldverhoudingen zijn 2:3 en 3:4. De meeste digitale camera’s hebben een 2:3 verhouding. Veel digitale spiegelreflex camera’s en analoge camera’s hebben een 3:4 verhouding.

Als u bijvoorbeeld kiest voor het ‘10-serie’ afdrukformaat, zal een foto met 2:3 verhouding een afdruk van 10x15 cm opleveren, terwijl de afdruk van een foto met 3:4 verhouding 10x13,5 cm groot zal zijn.