Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

CEWE gaat voor duurzame producten

Van bestelling tot levering van jouw fotoproduct: CEWE kiest voor een productieketen met een minimale impact op mens, milieu en maatschappij. Resultaat? Een duurzaam product om zorgeloos van te genieten.

Grondstoffen

Papier met FSC®-keurmerk

De belangrijkste grondstof van papier is hout. En net bomen zijn onmisbaar voor ons klimaat. Gelukkig is er het Forest Stewardship Council®, of FSC®. Dat zorgt er met duidelijke richtlijnen voor dat papier wordt geproduceerd zonder bossen in gevaar te brengen. Daarbij houdt het ook rekening met het sociale en economische aspect van de mensen die werken en wonen in de bossen. Momenteel draagt 90 procent van ons digitale printpapier het FSC®-keurmerk. Uiteraard gebruiken we ook gerecycled papier dat voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Daarmee maken we onder andere de covers van de CEWE FOTOBOEKEN. In ons aanbod wenskaarten en enveloppen heb je ook keuze uit gerecycled papier.

Bestelling

Veilig bestellen

Fotoproducten bestellen op onze website, met onze software of via de Photoworld-app? CEWE maakt het allemaal mogelijk. Al beseffen we goed dat je bij je bestelling behoorlijk wat persoonlijke informatie én foto’s aan ons doorgeeft. Daarom hechten we veel belang aan databescherming van klanten en zakenpartners. Door te blijven innoveren op het vlak van digitalisering, waarbij we ook artificiële intelligentie (AI) inzetten, willen we elke poging van datamisbruik voorkomen.

Ontwikkeling en producten

Ontwikkeling duurzaam product

In 2020 namen we de duurzaamheid van onze producten onder de loep. Aan de hand van meer dan veertig criteria beoordeelden we ze stuk voor stuk. De resultaten goten we in een productscorekaart. Producten met een lage score verdwenen uit ons assortiment. En waar het kon, vervingen we materialen door duurzamere opties. Zo maakte de plastic binnenkant van de adventskalender plaats voor een biologisch afbreekbare variant. In de toekomst onderwerpen we onze producten regelmatig aan de productscorekaart. Waardoor we de juiste beslissingen kunnen nemen voor de lancering of het optimaliseren van de producten en verpakkingen.

Eco-verantwoord waterbeheer

Naast bossen, is ook water een kostbare, natuurlijke hulpbron. Daarom willen we het waterverbruik bij CEWE laag houden. En dat doen we door zoveel mogelijk afvalwater te hergebruiken. Want voor de ontwikkeling van fotografisch materiaal is het water onmisbaar. Ook in de toekomst. Om de kwaliteit van dit afvalwater te garanderen, wordt het voortdurend opgevolgd.

Chemische componenten recycleren

Al sinds de jaren tachtig recycled CEWE de chemicaliën die nodig zijn om foto’s te ontwikkelen. Dat proces heeft nu zijn maximale efficiëntie bereikt. Daarnaast gebruiken we ook zilver bij de ontwikkeling van films en fotopapier. Door de fotografische procesoplossingen consequent te ontzilveren, winnen we sinds enkele jaren 95 procent van het zilver terug. In 2017 trad CEWE toe tot de Healthy Printing Alliance. Zo ondersteunen we de zoektocht naar composteerbare drukinkten die niet schadelijk zijn voor de gezondheid.

Minder afval, meer gerecycleerde verpakking

Het meest van ons afval komt van printpapier en verpakkingen. Maar om kwaliteitsvol gerecycled papier te garanderen, is het belangrijk dat het gebruikte papierafval van hoge kwaliteit is. Daarom sorteren we per papiersoort. Ook onze verpakkingen bestaan uit 96 procent gerecycleerd materiaal. Slechts 2,6 procent van ons verpakkingsmateriaal is van plastic. Het dient als bescherming van de print op het product (zoals op en rond onze wanddecoratie) en tegen vocht.

Levering

Levering CO₂-neutraal

Sinds 2016 produceren én transporteren we onze duurzame producten volgens CO₂-neutrale standaarden. Daarvoor rekenen we op bpost, PostNL en DPD. Bpost heeft ecozones in onder andere Mechelen en Leuven. Deze zones vormen een dicht netwerk van afhaalpunten en pakjesautomaten waar bpost de pakjes 100 procent uitstootvrij levert. PostNL streeft naar CO₂-neutrale leveringen en voldoet aan de internationale ISO-standaarden voor kwaliteit en milieu. Ook DPD levert 100 procent klimaatneutraal.

FAQ

De houtvezels die we in onze producten gebruiken, zijn afkomstig van hout met een FSC®-keurmerk. Ook in papier en karton zitten houtvezels.

Uiteraard houden we daar rekening mee. Ook wij zien dat het beter kan en moet. Toch hanteert het FSC® nog altijd de strengste normen voor papier- en houtproducten. Bovendien blijven grote milieubeschermingsorganisaties de organisatie steunen. Het FSC®-keurmerk is (voorlopig) nog de beste garantie voor duurzaam bosbeheer.

De plastic verpakking beschermt jouw fotoboek tegen beschadiging en vocht. Zo vermijden we dat we jouw fotoboek moeten herdrukken, waarbij we nog meer papier zouden verbruiken. En dat zou jammer zijn. We zijn wel volop op zoek naar milieuvriendelijke alternatieven.

Om de eenvoudige reden dat we voor sommige producten nog materiaal gebruiken zonder het FSC®-keurmerk. Alleen als het volledige product voor 100 procent uit FSC®-gecertificeerd materiaal bestaat, mag het dit keurmerk dragen. Uiteraard doen we erg ons best om al onze producten FSC®-gecertificeerd te maken.

We steunen een groot aantal milieubeschermingsprojecten. Zo zetten we ons sinds 2016 in voor het Kasigua Wildlife Corridor in Kenia – een project voor bosbescherming en herbebossing. Daardoor produceren en verzenden we al onze producten klimaatneutraal.