Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Fotografietips

Hoe maak je een goede selfie met 9 handige tips

Of je nu een doorgewinterde selfie-expert bent of net begint met het verkennen van deze leuke en persoonlijke vorm van fotografie, we hebben iets speciaals voor jou. We weten dat het maken van de perfecte selfie een kunst op zich is, en we zijn hier om je te helpen die kunst te beheersen. Dus pak je smartphone, zet je beste glimlach op en laten we aan de slag gaan met deze negen handige selfie tips!

1. Gebruik de selfie modus

Veel moderne camera's zijn uitgerust met een speciale selfie-modus. In deze modus kan de camera roteren, waardoor je foto's kunt maken terwijl het scherm naar je toe is gericht. Dit is bijzonder handig omdat je zo kunt controleren of iedereen goed in beeld is. Als je camera deze functie heeft, aarzel dan niet om deze te gebruiken! Het kan in het begin misschien wat onwennig zijn om jezelf constant op het scherm te zien, maar uiteindelijk zal het de kwaliteit van je foto's ten goede komen.

2. Foto maken? Focus op de camera

Een veelvoorkomende fout bij het maken van leuke selfies is dat mensen naar het scherm van hun telefoon kijken in plaats van naar de camera. Dit resulteert in een foto waarop het lijkt alsof je wegkijkt, terwijl je in werkelijkheid dacht dat je recht in de camera keek. Dus, voordat je die selfie vastlegt, zorg ervoor dat je focus ligt op de juiste plek - de camera.

3. Zorg voor een goede compositie

Als je van plan bent om een groepsselfie te maken, kan het een uitdaging zijn om iedereen in beeld te krijgen. Een handige tip is om de persoon die het dichtst bij de lens staat de camera te laten vasthouden. Probeer in plaats van naast elkaar te staan, een beetje schuin achter elkaar te poseren. Op deze manier kun je meer mensen in het kader passen en een harmonieuze compositie creëren.

4. Kies de juiste hoek

Hoewel dit niet voor iedereen geldt, zien de meeste mensen er beter uit op foto's die vanuit een iets hogere hoek zijn genomen. Het tegenovergestelde geldt voor foto's die van onderaf zijn genomen - deze zijn meestal minder flatterend. Daarom raden we aan om je selfie niet recht van voren te nemen, omdat dit de diepte in je foto kan verminderen. Probeer in plaats daarvan een beetje omhoog te kijken en de camera iets hoger te houden voor een aantrekkelijker resultaat.

5. Let op de belichting

Belichting is de sleutel tot een geweldige selfie. Natuurlijk licht is altijd de beste keuze, omdat het de meest flatterende schaduwen en highlights op je gezicht creëert. Probeer je selfie bij een raam of buiten te maken, waar het licht zacht en diffuus is. Dit soort licht vult de ruimte gelijkmatig en vermindert harde schaduwen die ongewenste kenmerken kunnen benadrukken. Vermijd echter direct zonlicht, dat harde schaduwen kan creëren en je kan laten knijpen met je ogen. Als je buiten bent en de zon schijnt fel, zoek dan een plek in de schaduw of wacht tot de zon lager aan de hemel staat, zoals tijdens het gouden uur net voor zonsondergang. Dit licht is warmer en zachter, wat resulteert in prachtige, gloeiende selfies. Als natuurlijk licht geen optie is, kun je ook gebruik maken van kunstlicht. Probeer een ringlicht of een zachte lamp om je gezicht te verlichten. Vermijd felle, bovenliggende lichten die onflatterende schaduwen kunnen creëren.

6. Vermijd de arm

Je hebt het ongetwijfeld al eens gezien: de arm van de persoon die de selfie maakt, is ook zichtbaar op de foto. Soms neemt deze arm zelfs een aanzienlijk deel van de foto in beslag. Het kan een uitdaging zijn om deze arm uit beeld te houden, maar een mogelijke oplossing is om de foto te maken met een gebogen arm en je armen zo laag mogelijk te houden. Als je een groepsfoto maakt, kun je ook proberen om de camera samen met iemand anders vast te houden. Dit kan wat oefening vereisen.

7. Gebruik de juiste apparatuur

Hoewel de camera's op smartphones tegenwoordig van hoge kwaliteit zijn, kan het gebruik van extra apparatuur je selfie-spel aanzienlijk verbeteren. Een selfie stick bijvoorbeeld, kan je helpen om een breder beeld te krijgen, vooral als je een groepsselfie maakt of een indrukwekkende achtergrond wilt vastleggen. Het geeft je ook de mogelijkheid om de camera verder van je gezicht te houden, wat resulteert in een meer flatterend perspectief. Een statief kan ook een waardevolle aanvulling zijn op je selfie-apparatuur. Het zorgt voor stabiliteit, wat vooral handig is als je selfies maakt in omstandigheden met weinig licht, waarbij een langere belichtingstijd nodig kan zijn. Bovendien kan een statief je helpen bij het maken van creatieve selfies, zoals die met een zelfontspanner, waarbij je wat meer tijd hebt om je pose te perfectioneren. Vergeet ook niet de kracht van een goede lens. Hoewel de standaardlens van een smartphone voldoende is voor de meeste selfies, kan een speciale lens, zoals een groothoek- of portretlens, je selfies naar een hoger niveau tillen. Ze kunnen je helpen om meer van de omgeving vast te leggen, of om een artistieker effect te creëren met een onscherpe achtergrond.

8. Bewerk je selfie, maar met mate

Er zijn talloze apps beschikbaar om je selfies te bewerken, van eenvoudige tools tot meer geavanceerde software. Deze kunnen je helpen om kleine aanpassingen te maken, zoals het verbeteren van de belichting, het aanpassen van het contrast of het verzachten van de huid. Sommige apps bieden ook filters die je selfies een unieke uitstraling kunnen geven. Maar terwijl bewerking nuttig kan zijn, is het belangrijk om het met mate te doen. Overmatige bewerking kan je foto er onnatuurlijk en overdreven uit laten zien, wat afbreuk kan doen aan de authenticiteit van je selfie. Probeer in plaats daarvan subtiele aanpassingen te maken die je natuurlijke schoonheid verbeteren, in plaats van deze te verbergen. Bovendien, onthoud dat de beste selfies die zijn die je persoonlijkheid en emoties vastleggen. Geen enkele hoeveelheid bewerking kan opwegen tegen een oprechte glimlach of een spontaan moment. Dus terwijl je je selfies bewerkt, zorg ervoor dat je de essentie van het moment behoudt.

9. Een selfie blijft een selfie

Hoewel de bovenstaande selfie tips nuttig kunnen zijn, blijft een selfie in essentie een selfie. Selfies zijn meestal bedoeld om een vrolijk moment vast te leggen, een snapshot van een leuke activiteit. Zorg er dus vooral voor dat het plezier en de vreugde van het moment van je selfie afspatten, dan kan het resultaat alleen maar geslaagd zijn!

Nu je de kunst van het maken van de perfecte selfie onder de knie hebt, vraag je je misschien af wat je met al die prachtige foto's kunt doen. Gelukkig zijn er bij CEWE talloze manieren om je selfies te laten schitteren. Denk aan losse prints van je selfies. Je kunt ze inlijsten en ophangen, ze gebruiken als bladwijzers, of ze zelfs delen met vrienden en familie. Als je liever een enkele, bijzondere selfie wilt benadrukken, waarom dan niet kiezen voor een prachtige wanddecoratie? Je kunt je foto’s laten afdrukken op canvas, aluminium, acrylglas of hout. Het is een unieke en persoonlijke manier om je leefruimte te decoreren. Daarnaast zijn er ook fotocadeaus. Je kunt je persoonlijke foto’s laten afdrukken op alles, van mokken en kussens tot telefoonhoesjes en puzzels. Het is een leuk idee om een gemaakte selfie met vrienden en familie als geschenk aan hen te geven.

Onze nieuwsbrief

  • Creatieve ideeën en inspiratie voor unieke fotoproducten
  • Ontdek als eerste onze nieuwe producten
  • Handige tips en tricks om zelf de mooiste foto's te maken
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling
**Je kunt je te allen tijde uitschrijven via een link in de nieuwsbrief. Korting eenmalig geldig op een bestelling van minimaal €25.

Nog één klik en klaar

We hebben je een e-mail gestuurd met een link ter bevestiging.

Controleer je inbox en klik op de link.

Het spijt ons....

Helaas hebben we je niet kunnen inschrijven.

Probeer het later nog eens.