Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Met CEWE haal jij het mooiste uit jouw jaar!

Jouw fotoboek klaar in 1,2,3

Een fotoboek van het jaar maken klinkt als een aardige klus, maar als je goed voorbereid aan de slag gaat valt het eigenlijk best mee. Wij helpen je alvast op weg aan de hand van 3 stappen die je kan volgen bij het maken van een fotoboek van jouw jaar. Hieronder lees je al onze tips. Succes en veel plezier met het ontwerpen van jouw fotoboek!

Stap 1: Organiseren en sorteren

De eerste stap om je te helpen bij het maken van je fotoboek van het jaar is meteen een belangrijke tip: verzamel alle foto’s van het jaar op één plek. Dat geeft overzicht en zorgt ervoor dat je beter kan kiezen welke foto’s in je fotoboek zullen komen. CEWE myPhotos is een handige tool om al je foto’s te verzamelen en te sorteren. En: je hebt vanaf elk apparaat toegang tot je foto’s. Wil je weten hoe je met CEWE myPhotos foto’s kan ordenen, dan vind je alle nodige informatie hier.

Tip: Orden & verzamel je foto’s gedurende het jaar. Zo voorkom je een hoop uitzoekwerk aan het eind van het jaar. Door je foto's per maand te sorteren in de app kun je die maanden gemakkelijk terug laten komen in je fotoboek.

Stap 2: Kies je formaat & papiersoort

Formaten

Als het selectiewerk is gedaan ben je al een eind op weg. Nu kan het leukste gedeelte beginnen, namelijk beslissen hoe jouw fotoboek eruit komt te zien. Om je op weg te helpen hebben wij al een voorzetje gedaan welke formaten handig zijn bij het maken van een fotoboek.

Meer weten over de formaten fotoboeken? Ga naar de formaten pagina

Papiersoorten – Digitaal bedrukt versus fotopapier

Na het kiezen van het formaat is het tijd om een papiersoort uit te kiezen. Je kunt bij CEWE kiezen uit twee verschillende processen om jouw foto’s op papier weer te geven. De verschillen leggen we hieronder uit.

Digitaal bedrukt papier

Heb je veel foto’s? Kies dan voor ons papier dat digitaal bedrukt wordt, waar je een boek van wel 202 pagina’s mee kan maken. Ons zijdeglans papier is een klassieker en geeft je foto’s een zachte glans. Hoogglans papier laat je foto’s stralen. En ons premium mat papier heeft een subtiele uitstraling met fijne contrasten.

Fotopapier

Ons fotopapier wordt belicht in plaats van bedrukt. Daardoor worden de kleuren van je foto’s mooier en zijn de kleine details beter te zien. De hele kleine stipjes die je kan zien bij het digitale drukken (printraster), zie je hier niet. Je kan kiezen uit verschillende soorten fotopapier.

Tip: Een leuk voordeel van fotopapier is dat je foto’s over een volledige spread (2 pagina’s) kan plaatsen! Omdat je met dit papier een platliggende binding hebt, waarbij je de plooilijn amper ziet.

Stap 3: Kies voor een themaboek in onze software

Elk jaar is bijzonder. En de mooiste momenten zijn het waard om vast te leggen in een CEWE FOTOBOEK. Vul je fotoboek met de grote en kleine hoogtepunten van het afgelopen jaar en herbeleef deze momenten samen. De volgende stap komt al dichter bij het ontwerpen van je fotoboek. Download de software om gedurende het jaar gemakkelijk aan je fotoboek te kunnen werken. Kies vervolgens voor een van onze themaboeken in de categorie ‘Jaarboek’. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een aantal voordelen van de software en onze favoriete design templates uitgelicht hieronder.

De voordelen van de (offline) software

Een belangrijk voordeel van de offline software is dat je het hele jaar door bij jouw fotoboek bestand kunt. Op ieder gewenst moment kun je eraan verder werken en het staat veilig opgeslagen op je computer. De software biedt ook meer opties in designs, lettertypes en cliparts. Dankzij de handige snufjes van de software is het maken van een fotoboek een gemakkelijke en leuke bezigheid.

Gebruik onze thema’s voor een snel en eenvoudig ontwerp

Om het ontwerpen gemakkelijker te maken vind je in onze software verschillende themaboeken. Het enige wat jij hoeft te doen is je favoriete thema uitkiezen en je eigen foto’s toe te voegen.

‘Simply love’

Het themaboek ‘Simply love’ is een eenvoudig thema met minimalistische kleurvlakken en speelse cliparts. Elke spread heeft een andere indeling, perfect om de mooiste momenten van jouw jaar in te bundelen.

‘Memories by Sophie Hearts’

Het themaboek ‘Memories by Sophie Hearts' is een speels thema met creatieve cliparts. Het thema nodigt uit om de hoogtepunten van elke maand uit te lichten, maar je kan ook eenvoudig de teksten aanpassen en een mooie reis in de spotlight zetten.

‘Reisherinneringen’

Het themaboek 'Reisherinneringen’ is een reisthema dat je eenvoudig kan omzetten in een jaarboekthema. Met vier verschillende titelbladen kan je de mooiste foto's van het jaar per seizoen bundelen. Voeg korte anekdotes en leuke cliparts toe en maak het thema helemaal je eigen.

‘Boho bruiloft’

Het themaboek 'Boho bruiloft’ is een creatief en kleurrijk thema om de mooiste dag van je leven in vast te leggen! Verdeel je trouwdag in verschillende momenten (aankleden, ceremonie en feest) en geniet nog jarenlang na van deze prachtige dag.

Tip: Gebruik cliparts voor je titelbladen. Als je werkt met titelbladen in je fotoboek, zijn onze clip-arts heel geschikt om een chronologische volgorde mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan een indeling per maand, waarbij je de clip-arts met de maanden kan gebruiken. Naast clip-arts kan je ook met één foto en grotere kleurvlakken in je titelbladen werken. Zo maak je een mooi onderscheid tussen een titelblad en alle andere pagina’s in je jaarboek.

Een aantal leuke extra’s voor jouw fotoboek

Maak van je jaarboek een echte eyecatcher

Heb je extra inspiratie of hulp nodig bij het maken van jouw fotoboek?

Geen zorgen! We helpen je op weg met speciale webinars of bekijk eens een videotutorial. Voor alle snelle tips hebben we YouTube Shorts. Ook terug te vinden op het YouTube kanaal. In onze magazines vind je nog veel meer tips en inspiratie. Succes!