Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Huwelijksfotografietips voor beginners

Prachtige jurken, prachtige locaties, prachtige bloemenpracht en een hereniging met oude vrienden en familie. We houden allemaal van een mooie bruiloft en er zijn maar weinig gelegenheden die het zo verdienen om gefotografeerd te worden als een bruiloft. Het is zo belangrijk dat de grote dag van het paar goed op camera wordt vastgelegd. Zodat de prachtige herinneringen nog jaren kunnen worden bewaard. Of je nu gewoon als gast gaat of een semi-professioneel fotograaf bent, onze tips voor huwelijksfotografie helpen je om fantastische foto's te maken.

Naast het geven van hints, tips en inspiratie voor de fotografie van de bruid en bruidegom, hebben we ook wat informatie verzameld over de beste camera en lens voor huwelijksfotografie.

Tips voor huwelijksfotografie voor bruiden

Wanneer je een bruiloft fotografeert, is er zoveel meer te vertellen dan wanneer het paar zegt: "Ja, ik wil". Je moet proberen het verhaal van de hele dag op camera vast te leggen en voor de bruid begint dat verhaal vroeg in de ochtend ze zich klaarmaakt voor de grote dag.

Maak detailfoto's om de toon te zetten

De professionele huwelijksfotograaf Andrew Billington zegt dat bruidsfotografie begint met het vastleggen van de scène door foto's te maken van de jurk, accessoires, aandenkens of andere kleine voorwerpen die bijdragen aan het verhaal dat je vertelt. Fotografeer de jurk, de schoenen, sieraden, bloemen, alles wat speciaal of persoonlijk is voor de dag die eraan komt. Deze foto’s zijn fantastisch om wat flair toe te voegen aan de reportage en om de actiefoto's van de bruid of andere leden van het bruidsfeest die zich klaarmaken te onderbreken. Ze dienen ook als een geweldige introductie tot je trouwfotoboek en om het verhaal van de komende dag te vertellen.

De bruid en haar jurk

Ongetwijfeld is het vinden van de perfecte jurk een van de grootste stressmomenten voor een bruid bij het plannen van een bruiloft. De kans is groot dat ze op de grote dag een mooie foto willen van iemand die belangrijk voor ze is, of het nu hun moeder, zus of beste vriendin is.

Toptip – vergeet niet om, voordat de bruid haar jurk aantrekt, een foto te maken waarop ze hangt (en zorg ervoor dat het ook op een mooie hanger hangt!)

Een andere toptip bij het fotograferen van de bruid en haar jurk is om rekening te houden met je invalshoeken. Als e=de jurk een lange sleep heeft, laten portretfoto's de hele jurk zien. Als het echter veel details heeft in de halslijn, mouwen of taille, kunt je met landschapshoeken de details aanscherpen die een portrethoek misschien mist. Door met verschillende hoeken te spelen, heeft de reportage van huwelijksfeest later ook verschillende opties in het CEWE Fotoboek of op een wanddecoratie.

Tips voor huwelijksfotografie voor de bruidegom

“Het belangrijkste op een bruiloft is het fotograferen van de bruid. Het tweede belangrijkste is om de bruidegom niet te vergeten.” – Alix Reuters

Hoewel de jurk van de bruid en de bruidsmeisjes natuurlijk veel fotomomenten opleveren, mag de bruidegom ook niet vergeten worden. Terwijl hij zich klaarmaakt om door het gangpad te lopen, creër je zijn eigen verhaal door de belangrijke items van de bruidegom, zoals zijn das, horloge, manchetknopen en trouwring, op een rij te zetten. Een persoonlijke foto als deze zal hem herinneren aan de spanning die hij voelde toen hij zich klaarmaakte.

Net als de bruidsmeisjes - betrek de bruidsjonkers erbij. Denk er tijdens al het plezier aan om “ de bruidegom de ster van de show te maken, hetzij door middel van belichting, poseren, inlijsten of op andere manieren. Maar al te vaak raken bruidegoms verdwaald in de mix binnen grote groepsportretten. ”

Als de bruidsjonkers moeite hebben om op te warmen voor de camera (of de zenuwen beginnen te voelen!) Leid de groep dan af door een flesje bubbels te openen of wat muziek af te spelen. Je kunt ook proberen ze in een goede compositie te plaatsen, maar houd er rekening mee dat spontane foto's meestal de beste resultaten opleveren.

Fotografietips voor huwelijksceremonie

Nu iedereen op zijn plaats zit en klaar is om de ceremonie te starten, is het tijd voor jou om het JA-woord vast te leggen. Dit is tenslotte het moment van de hele dag en het is waarschijnlijk het deel dat het snelst zal gaan. De sleutel tot een succesvolle fotoshoot voor een huwelijksceremonie is om natuurlijk, persoonlijk en spontaan te zijn. Hoewel je alle 'must have'-foto's moet maken, zoals de plaatsing van de ring, de geloften, de eerste kus en het lopen door het gangpad, heb je tijd om creatief te zijn en die unieke foto's te maken.

Het kan je helpen om de belangrijkste mensen te leren kennen voordat de ceremonie begint. Zoals ouders, broers en zussen en beste vrienden. Je kunt ze uitleggen dat het belangrijk is dat je een goeie poging wilt doen om elk van deze mensen tijdens de ceremonie vast te leggen en je dus hoopt op wat samenwerking/toenadering. Deze mensen zijn het meest geneigd om emotie te tonen en die zullen je dus die prachtige foto’s opleveren. Dit zijn de foto's die je bruid en bruidegom jarenlang zullen koesteren.

Onze nieuwsbrief

  • Creatieve ideeën en inspiratie voor unieke fotoproducten
  • Ontdek als eerste onze nieuwe producten
  • Handige tips en tricks om zelf de mooiste foto's te maken
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling
**Je kunt je te allen tijde uitschrijven via een link in de nieuwsbrief. Korting eenmalig geldig op een bestelling van minimaal €25.

Nog één klik en klaar

We hebben je een e-mail gestuurd met een link ter bevestiging.

Controleer je inbox en klik op de link.

Het spijt ons....

Helaas hebben we je niet kunnen inschrijven.

Probeer het later nog eens.