Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Fotografietips

Danielle daagt je uit: een stapje verder gaan met zomerse foto’s maken

Voetjes in het zand, zonnebril op en camera in de hand: de zomer staat weer voor de deur en ik kan niet wachten! Tijd voor smeltende ijsjes, dagen op het strand en tijd om weer los te gaan met fotograferen. Niks leukers dan die herinneringen weer vastleggen voor later, net zoals mijn eigen moeder dat dertig jaar geleden ook voor mij deed.

Maak kennis met Danielle

Wellicht heb je Danielle al wel eerder voorbij zien komen bij ons. Ze is gepassioneerd fotografe, CEWE Ambassadeur en het gezicht in onze campagne(s). Al elf jaar creëert ze prachtige fotoboeken met CEWE en helpt ze anderen met het organiseren van hun fotoarchief.

Het ligt voor de hand om lekker veel foto’s te maken en hier een leuk CEWE zomerboek van te maken, of een mooi vakantiefotoboek als je bijvoorbeeld een mooie verre reis gaat maken. Ik heb ze ook in de boekenkast staan. Maar ik daag je dit jaar graag uit om net een stapje verder te gaan. Geef jezelf een paar minuten extra de tijd om nét een andere foto te maken, eentje die je wellicht niet heel erg gewend bent. Wie weet verras je je zelf nog! Ik deel graag mijn tips met je– tips die ik gebruik om een ander sfeertje in de foto te creëren. En tips die mij helpen om zo nu en dan opeens echt een pareltje te schieten, die daarna niet alleen in een fotoboek komt, maar ook een prominent plekje krijgt in mijn interieur of als fotocadeau.

Tip 1

Durf een foto van achteren te nemen. Dit zorgt voor een mysterieuze en bijna artistieke sfeer. Met het goede licht en de juiste compositie, vind ik dit soort foto’s altijd heel geschikt voor een “photowall”.

Tip 2

Durf tegenlicht te gebruiken – fotografeer juist tegen de zon in. Dit is heel geschikt voor selfies of voor kleine kindjes die zitten te spelen. Als je juist de zon pakt in je lens, dan krijg je prachtige zonnekringen, zonnestralen of silhouetten in je foto. Dit in combinatie met een juiste blik van de persoon kan echt zorgen voor een prachtfoto!

Tip 3

Durf in te zoomen. Dit geldt voor kinderen, volwassenen en dieren, maar ook bijvoorbeeld in de natuur, bij bloemen en bomen. Een foto hoeft niet altijd mooi gekaderd te zijn, met alle details binnen de lijntjes. Neem juist een stapje dichterbij en durf een deel van het onderwerp buiten de foto te laten. Dit kan een foto zoveel spannender en artistieker maken.

Sla je gemaakte vakantiefoto’s veilig op in CEWE myPhotos

Als je met de fotografietips van Danielle de mooiste vakantiefoto’s hebt gemaakt wil je deze natuurlijk goed bewaren en geordend opslaan. Daarvoor hebben wij een hele handige tool, namelijk: CEWE myPhotos. In deze tutorial laat Danielle zien hoe je de app kan downloaden en installeren.

Makkelijker foto’s organiseren en fotoboeken maken