Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Ontwerptips

Hoe maak je unieke kerst- en nieuwjaarskaarten?

Het nieuwe jaar inluiden met een persoonlijk bericht? Dat kan! In plaats van een standaard kaart uit de winkel, kun je een unieke kerstkaart maken met een eigen foto. Denk aan een gezellige kerstfoto met je familie, die je vervolgens omtovert tot een warme nieuwjaarsgroet. Zo'n persoonlijk gebaar zal zeker gewaardeerd worden door de mensen die je dierbaar zijn.

Met de gratis ontwerpsoftware van CEWE kun je eenvoudig aan de slag, of je nu op je smartphone, tablet of desktop werkt. Mocht je liever geen software downloaden, dan kun je ook online je kerstkaart maken in onze webshop.

1. Kies het soort papier van je kerstkaart

Voordat je begint met ontwerpen, is het goed om na te denken over het soort papier dat je wilt gebruiken. Ga je voor standaard papier met een matte touch? Of kies je premium papier met bijvoorbeeld glans, dat ervoor zorgt dat je foto’s extra gaat stralen? Hoogglans papier beschermt je kaarten tegen vuil en vocht en zorgt voor een opvallende kleurweergave. En als je duurzaamheid belangrijk vindt, is er ook eco papier, gemaakt van 100% recycled materiaal. Let wel op, niet elke nieuwjaarskaart biedt eco opties.

2. Het formaat van je kerstkaart

Je foto als kerstkaart afdrukken

Wil je meer ruimte voor zowel persoonlijke teksten als foto's? Dan zijn dubbele wenskaarten een goede keuze. Deze kaarten, gemaakt van stevig, gevouwen papier, zijn beschikbaar in vier verschillende formaten. Ideaal als je een klein, intiem formaat wilt, of juist een grote kaart om het nieuwe jaar groots te vieren. Het leuke aan een dubbele wenskaart is het verrassingselement bij het openen, waardoor je een blijvende indruk achterlaat. Bovendien kan de ontvanger jouw kerstkaart zowel liggend als staand neerzetten.

Als je liever een eenvoudige, éénzijdige wenskaart maakt, waarbij de focus ligt op de voorkant, dan zijn fotokaarten een goede optie. Je foto is het eerste dat opvalt en krijgt alle aandacht. Met leuke cliparts van kerstbomen en vuurwerk geef je je wenskaarten extra dimensie.

Ansichtkaarten zijn ook een leuke optie. Ze vallen op door hun kartonnen materiaal met laminering en hebben geen envelop nodig. Je kunt eenvoudig je persoonlijke kerstkaart ontwerpen en versturen. Aan de achterkant van je ansichtkaart kun je kort je verhaal kwijt en voilà, je kaart is klaar om te versturen!

3. Verschillende kerstthema’s om uit te kiezen

Als je nieuwjaarskaarten wilt ontwerpen met tekst, maar niet helemaal vanaf nul wilt beginnen, kun je gebruik maken van thema's. Hiervan zijn online varianten te vinden voor verschillende gelegenheden waaronder kerstmis.

In de gratis CEWE ontwerpsoftware verschijnen de thema’s in beeld zodra jij je favoriete formaat hebt gekozen, aan het begin van je ontwerpproces. Vervolgens vind je onder Meer categorieën, Kerstmis met alle bijbehorende thema’s.

4. Ga voor premium: je kerstkaart met reliëfopdruk

Om je nieuwjaarskaart nog specialer te maken, kun je gebruik maken van reliëfopdruk. Dit is een verhoging van de tekst waardoor deze nog tastbaarder aanvoelt. Jouw teksten glimmen in drie verschillende varianten: goud voor een elegante, koninklijke uitstraling, zilver voor een koel effect en roségoud voor een zachte, warme kleur.

5. Kerstkaarten met envelop

Wanneer je bij CEWE kerstkaarten koopt, zijn er vijf verschillende kleuren envelop waaruit je kunt kiezen: roze, rood, grijsblauw en pistache. Dit geeft een extra premium gevoel, mede doordat ze gemaakt zijn van hoogwaardig papier. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de klassieke witte envelop.

6. Haast? Verstuur je kerstkaart direct naar de ontvanger

Is het er in alle drukte niet van gekomen om kerstkaarten te versturen, of bedacht je pas na de kerstdagen dat je het toch wel leuk had gevonden om een aantal kaartjes te schrijven? Wanneer je kerstkaarten bestelt, moeten ze eerst naar je toegestuurd worden. Wachten tot volgend jaar dan maar? Nee, dat hoeft helemaal niet! Je kunt ook direct je kerstkaart versturen, compleet met persoonlijke tekst. Dat is een stuk eenvoudiger, vooral als je niet veel tijd meer hebt. Binnen 3 dagen komen ze aan bij de ontvanger. Houd wel rekening dat levertijden iets afwijken tijdens de feestdagen.