Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Een babyboek maken met de volgende 9 tips

In een gepersonaliseerd babyboek leg je op een leuke, creatieve manier het eerste jaar vast van je nieuwe kroost. Baby’s groeien razendsnel, en voordat je het weet zijn ze alweer opgegroeid. Door belangrijke gebeurtenissen in een babyboek te plaatsen, kun je later terugkijken op speciale momenten in zowel jouw eigen leven als dat van je kind. Als je niet weet waar je moet beginnen hebben we 9 praktische tips om je te inspireren!

1.Kies het formaat van je babyfotoboek

Voordat je begint met het maken van je babyboekje zijn er verschillende soorten fotoboek formaten waaruit je kan kiezen. Dat is handig, want ieder persoon heeft zijn of haar eigen voorkeur. Met een groot fotoboek kun je genieten van meer babyfoto’s. Aan de andere kant bevat een klein fotoboek minder foto’s, maar heb je wel een intiem babyboekje dat je gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Er is ook een speciaal fotoboek voor kinderen zodat je jouw kind op vroege leeftijd al kunt laten meegenieten.

2. Babyboeken opfleuren met achtergronden

Pak een rustig moment om alle foto’s van je kleintje te bekijken en bedenk welke emotie het best past. Door zorgvuldig de achtergrondkleur te kiezen, kun je deze emoties nog krachtiger laten overkomen. Gebruik bijvoorbeeld een gele achtergrond om blijdschap te benadrukken. Zo kun je vrolijke en giechelende foto’s van je kleine in je boekje plaatsen. Een andere mogelijkheid is om de nadruk te leggen op de fragiliteit, met close-ups van kleine handjes of slaperige oogjes op een witte of grijze achtergrond. Zo geef je jouw babyboek een persoonlijk tintje, waardoor het bekijken van je foto’s een betekenisvolle ervaring wordt.

Benadruk de fragiliteit van je baby met mooie close-ups.

3. Zet je babyfoto’s om naar zwart-wit

Het toevoegen van het zwart-wit effect aan bepaalde foto’s kan de fragiliteit ervan beter benadrukken. Zodoende komt de baby extra kwetsbaar over op foto’s, zonder de afleiding van felle kleuren. Niet alleen zorgt dit voor een tijdloze en klassieke uitstraling, maar creëert het ook een gevoel van nostalgie. Het zwart-wit effect biedt dus een mooie manier om wat afwisseling te brengen.

4. Breng je babyboek tot leven met cliparts

Met cliparts voeg je illustraties toe aan je babyboek. Bij CEWE heb je de keuze uit meer dan 40 thema’s, waaronder speciale cliparts die perfect passen bij babyboeken. Denk aan schattige illustraties zoals knuffels, ballonen en fopspenen. Ook kun je cliparts kiezen die gerelateerd zijn aan een seizoen. Als je babyfoto's hebt gemaakt in de herfst, kun je bijvoorbeeld herfstblaadjes als illustratie gebruiken. Zo kun je meteen zien in welk jaargetijde de babyfoto's zijn genomen.

5. Maak fotoboeken speels met sjablonen en kaders

Als je een speelser babyboek wilt maken, is het een idee om sjablonen en kaders te gebruiken. Sjablonen en kaders zijn vormen binnen de ontwerpsoftware waarin je jouw babyfoto’s kunt plaatsen.

Kaders zijn decoratieve elementen en worden vaak gebruikt in fotoboeken als speelse toevoeging.

6. Kleurrijke randen om je foto’s

Ben je geen fan van sjablonen en kaders, maar wil je toch iets speciaals doen met je foto’s? Geen probleem, een goed alternatief is het toevoegen van randen om je foto's. Hiermee krijgt je babyboek een gepolijste uitstraling en zullen foto’s echt opvallen door hun scherpe omlijning. Met behulp van onze ontwerpsoftware zit er altijd wel een kleur tussen die jou aanspreekt. Daarnaast kun je zelf bepalen hoe dik je de rand wilt maken.

7. Besteed aandacht aan het lettertype

Baby’s zijn speels. Dat kun je niet alleen overbrengen met achtergronden en cliparts, maar ook met het lettertype dat je gebruikt. Een speels en kindvriendelijke lettertype kan bijvoorbeeld de vrolijkheid en onschuld van de babytijd benadrukken. Er ontstaat een samenhang tussen de foto’s, de teksten en de vormgeving van het baby fotoboek. Je kunt gratis lettertypen downloaden via onder andere DaFont.com.

Varieer met speelse lettertypes.

8. Zorg voor een passende fotoboek kaft

Het is handig om de omslag van je babyboek als laatste te maken. Nadat je de pagina’s van je babyboek hebt gevuld , kun je er gemakkelijker voor zorgen dat de kaft en de pagina’s perfect bij elkaar passen.

Daarnaast is het belangrijk om de mooiste foto te selecteren voor de omslag van je babyboek. Let hierbij niet alleen op de positie van je baby op de foto maar ook op de belichting en scherpte. De omslag van je babyboek is namelijk het eerste dat iemand ziet, dus besteed hier veel aandacht aan.

Laat tekst en omslag mooi bij elkaar passen.

9. Een extra babyboek bestellen voor jezelf

Wees goed voorbereid zodra je baby is opgegroeid. Een babyboek is niet alleen een leuke herinnering voor jezelf, maar het zal ook waardevol zijn voor je kind in de toekomst. Jeugdherinneringen zijn vaak momenten waar we met aandacht op terugkijken. Om je kind ook blij te maken, kun je alvast vooruitdenken en twee babyboeken bestellen: één voor jezelf en één voor je kind. De kans is groot dat je het digitale bestand van jouw babyboek kwijtraakt. Als dat gebeurt zul je opnieuw een babyboek moeten maken.