Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Tips voor je fotoboek

Roadtrip USA – maak je fotoboek nog mooier met CEWE

Met dit themaboek USA – stars and stripes - wordt je reis door Noord-Amerika nog mooier!

Onze CEWE ambassadeur Daniëlle Regout maakte samen met haar gezin één van haar mooiste reizen ooit! Ze bezochten onder andere de Amerikaanse steden Los Angeles en San Francisco, maar ook natuurgebieden als Big Sur en Yosemite National Park. Dit Amerika-avontuur bundelde ze in een mooi fotoboek en ze deelt het resultaat graag met jou! In dit artikel lees je Daniëlle haar ervaringen en hoe je het themaboek ‘stars and stripes’ toepast voor je eigen fotoboek.

Het themaboek ‘Stars and Stripes'

“De platliggende binding bij een fotoboek met fotopapier van CEWE geeft je de mogelijkheid om de mooiste foto’s uit te lichten op twee pagina’s zonder een vouwlijn in het midden. Deze functie is ideaal voor landschapsfoto’s van het Yosemite Park, maar ook als je naar New York gaat en een skylinefoto in het boek verwerkt. CEWE belicht de foto’s in het fotoboek op echt fotopapier, daarom zijn de kleuren levensecht en zie je de details haarscherp. Om het helemaal af te maken, gebruikte ik de typisch Amerikaanse sterren.”

Wat onderscheidt dit fotoboek?

Daniëlle legt graag aan ons uit wat dit thema zo bijzonder maakt. “Toen we terugkwamen van onze rondreis door Amerika, zijn we meteen gestart met het selecteren van de mooiste foto’s en het maken van een fotoboek. ‘’We zijn op veel plekken geweest, het leuke van dit thema is de mogelijkheid om met de grote letters een nieuwe plek aan te duiden.”

Heb jij ook een reis gemaakt naar de Verenigde Staten en wil je net als Daniëlle een mooi fotoboek van jouw Amerikaanse avontuur? Daniëlle deelt graag het resultaat van haar fotoboek met ons en wij hebben het themaboek ‘stars and stripes’ voor je klaarstaan in de CEWE ontwerpsoftware!

Nieuwsgierig naar Daniëlle haar fotoboek? Bekijk haar fotoboek in deze link.

Hoe verwerk ik het thema USA in mijn fotoboek?

Zelf ook zo’n mooi fotoboek ontwerpen? Geen probleem! Ga meteen aan de slag en volg onderstaande stappen:

 • Download en/of open de CEWE Fotoservice software.
 • Klik bovenin op CEWE Fotoboek en kies een afmeting. (Daniëlle gebruikte voor haar fotoboek het CEWE fotoboek XL)
 • Kies eventueel voor een handige en zelf te ontwerpen sleeve of geschenkbox om jouw fotoboek in te bewaren en klik op ‘verder’.
 • Wil je hulp bij het vullen van je fotoboek? Selecteer dan ‘maak een voorstel’. Liever helemaal zelf jouw foto’s verdelen in het boek? Kies dan voor ‘begin nu’ en selecteer in dat geval ‘annuleren’ rechtsonder in je scherm; de indeling komt immers bij het selecteren van het themaboek.
 • Ga nu naar ‘themaboeken’ links in het scherm, scroll naar beneden en klik op ‘meer downloaden. Selecteer daarna onder ‘categorie’ het thema reizen en dan het themaboek ‘Stars & Stripes’. Klik vervolgens op selectie installeren rechts onderin en dan op ‘afsluiten’.
 • Je kunt het themaboek USA nu in je linkerscherm onder ‘themaboeken’ en dan onder ‘reizen’ vinden en selecteren door het themaboek naar het ontwerpscherm te slepen.

Tip: Liever meerdere themaboeken tegelijkertijd in je ontwerp gebruiken? Geen probleem! Sleep je muis naar het andere themaboek, klik op pagina-indeling weergeven en sleep de gewenste indeling naar het ontwerpscherm waar je dit thema wil gebruiken.

 • Ga vervolgens naar ‘foto’s en video’s’ en sleep de foto’s voor je fotoboek naar het rechterscherm. Heb je al een selectie in een map gemaakt? Zoek deze dan op en sleep in één keer de hele map naar het rechterscherm.
 • Foto’s toegevoegd? Voeg eventueel nog een landkaart toe of pas het aantal foto’s/pagina’s aan. Klik op ‘naar bewerken’ of ‘fotoboekassistent afsluiten’ om je fotoboek verder te bewerken.
 • Vul je het fotoboek helemaal zelf? Sleep dan de foto’s naar de fotokaders vanuit de map links. Gebruik je de fotoboek-assistent? Controleer dan de plek van de foto’s en verander eventueel de indeling door zelf foto’s naar de vakjes te slepen.
 • In het themaboek is ook plek voor teksten. Klik op de tekstvakjes om deze toe te voegen. Daniëlle gebruikte het bijpassende lettertype genaamd ‘Function’.

Liever een ander lettertype? Zo pas je dit lettertype meteen toe voor meerdere plekken:

 • Klik op het tekstvakje, verander het lettertype - en eventueel de andere details zoals de grootte - en klik op ‘overige opties’ en dan ‘op meer objecten toepassen’.
 • Kies zelf of je de tekst voor alle pagina’s wil aan wil passen, alleen voor een bepaalde selectie of voor de zichtbare pagina.
 • Klik op ‘ok’ om te bevestigen.

Tip: Californian FB, Rockwell of Algerian zijn ook typisch “Amerikaanse” lettertypes.

 • Als je de foto’s en tekst hebt toegevoegd, is het tijd voor de afwerking. Selecteer links in het beeld de mooiste cliparts. Je vindt hier ook verschillende cliparts met het thema ‘USA’ zoals een skyline van New York, Washington en Chicago. Klik hiervoor op ‘meer downloaden’ en selecteer de cliparts.
 • Fotoboek ontworpen en tevreden? Controleer dan ook nog even je kaft! Danielle haar thema maakt gebruik van een reliëfopdruk en heeft hiermee haar kaft helemaal naar wens afgestemd. Je kunt het thema van Daniëlle overnemen en aanpassen of je kaft zelf naar wens invullen. Wil je de reliëfopdruk in het themaboek wijzigen naar een andere kleur of liever geen reliëfopdruk? Klik dan bovenin het scherm op reliëfopdruk en kies zelf. Liever je kaft zelf indelen? Kijk onder ‘stijlen’ links in je scherm en sleep een stijl naar het ontwerpscherm.

Vind je bovenstaande tips nog lastig om door te voeren in jouw fotoboek? Volg eerst één of meerdere webinars en vergroot je kennis over de CEWE bestelsoftware.

Jouw vakantie- en reisfoto’s gebundeld: zo mooi, CEWE!

Of je nu een lange rondreis maakt in Amerika, eropuit trekt met een tentje door Europa of gewoon lekker in eigen land blijft: CEWE helpt je om jouw foto’s op een mooie manier te ontwikkelen. Wil je meer inspiratie voor fotoboeken? Bekijk wat andere klanten maken of vind je inspiratie op onze inspiratiepagina.