Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Kerst!

De gezelligste en warmste tijd van het jaar!

Terwijl kerst elke dag dichterbij komt kunnen we meer en meer genieten van kerstlichtjes in de straten en versierde etalages. Je kinderen vragen af en toe wanneer het kerst is, en met een adventskalender maak je dat ‘aftellen’ visueel.

Als mama vind ik het leuk om een zelf vulbare adventskalender te vullen met cadeautjes en lekkers.

1. Welke adventskalender kiezen?

Een adventskalender komt in allerlei soorten en maten. Van DIY-projecten tot houten bouwsels, of standaard chocolade-kalenders uit de winkel. Als mama vind ik een adventskalender mét persoonlijke touch leuk, maar het hele ‘DIY’ past niet altijd in mijn drukke agenda. Doe mij dus maar een mooie adventskalender met eigen foto! Leuk om te hebben, en leuk om te geven!

Bij CEWE heb je heel wat keuze tussen adventskalenders, dus hier wat tips om je te helpen bij je keuzestress! Zijn kinder® of Ferrero pralines helemaal jouw ding? Dan is het niet meer dan logisch dat jij jezelf trakteert op één van de gevulde adventskalenders! Misschien heb je er wel meteen 2 nodig, je weet wel, eentje voor thuis en eentje voor op kantoor ;-). Maak je de kalender voor iemand anders, bijvoorbeeld voor je partner, je ouders, je kinderen of voor een vriendin? Dan is het superleuk als je gaat voor een versie met mini-foto’s in elk vakje! Zo heeft de gelukkige ontvanger elke dag een mega persoonlijke verrassing. Wil je zelf cadeautjes voorzien of heb je te maken met een voedselallergie? Kies dan de zelf vulbare adventskalender. Zo kan je voor elk vakje zelf een verrassing voorzien!

Maak met de adventskalender meteen een leuk kersthoekje.

2. Een kersthoekje maken met je adventskalender

Ken je die ongeschreven regel dat je voor Sinterklaas nog geen kerstversiering mag hangen? Een adventskalender is dé perfecte manier om dat volledig te omzeilen! Want ja, we willen allemaal stiekem al zo snel mogelijk kerstsfeer in huis halen. Met een adventskalender mag je al beginnen aftellen vanaf 1 december, en hoef je dus niet te wachten tot die trage Sinterklaas!

Je kan meteen een leuk hoekje inrichten en zo kan je in één keer kerst in huis halen via een adventskalender (ook wel paard van Troje der kerstdagen in dit geval).

Enkele tips voor een leuk kersthoekje in huis:

  • Maak een hoekje helemaal vrij, haal alles wat er staat of hangt even helemaal weg.
  • Gebruik enkele leuke kerst accessoires om je plekje aan te kleden. Denk hierbij aan houten kerstfiguurtjes, of winterse droogbloemen.
  • Maak je hoekje compleet met leuke kersttakjes. Deze haal je bij de bloemist of het tuincentrum bij jou in de buurt.
  • Haal je adventskalender aan de muur voor maximaal effect.
  • Werk met een kleurschema, zo houd je jouw hoekje Pinterest-waardig (als je dat wil natuurlijk).
Foto’s selecteren voor je adventskalender wordt heel gemakkelijk met CEWE.

3. Welke foto’s kiezen voor je adventskalender?

Kies je een adventskalender met mini-foto’s, dan heb je 25 mini-foto’s nodig en 1 grote foto voor de voorkant van de kalender. Het is handig als je ter voorbereiding even 26 foto’s apart zet in een mapje op je smartphone of computer. Op die manier hoef je niet om het moment zelf te zitten knoeien en zoeken, maar kan je in één keer al je leuke foto’s uploaden.

De foto voor de voorkant van je kalender is de foto die je van ver al ziet staan, selecteer hiervoor een beeld dat je zou durven inkaderen. Een mooi moment? Of een portret van je kind? Een prachtig landschap? De mini-foto’s kan je chronologisch indelen: een tweetal foto’s per maand van het afgelopen jaar bijvoorbeeld. Je kan ook kiezen voor een selectie knotsgekke maar ook heel mooie momenten die je het afgelopen jaar hebt beleefd. Misschien wil je graag een adventskalender betekenis geven, en dan kan je voor elk vakje een foto kiezen van een moment waar jij dankbaar voor bent. Zo kan je elke dag opnieuw de warmte voelen van het afgelopen jaar.

Ben je helemaal klaar met je kalender? Ga dan aan het knutselen!

4. Knutselen met je kalender!

Eén van de eerste dingen die ik me afvroeg bij het in huis halen van de adventskalender van CEWE: “Ja maar, wat doe ik met wat erover blijft? Kan ik hier nog iets mee?” En de kalender stelt niet teleur! Sowieso leuk om te weten: de adventskalenders van CEWE zijn gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal!

Los daarvan, is het wel leuk om tijdens de kerstvakantie of in het voorjaar aan de slag te gaan met de kalender. Heb je een kalender met mini-foto’s in huis gehaald? Dan kan je de mini-foto’s uitknippen en gebruiken in allerhande DIY-projectjes. Zo kan je de foto’s verwerken in je kerstversiering, en kan je er bijvoorbeeld kersthangers van knutselen of een slinger van maken.

De ‘tray’ ofwel de binnenkant van de adventskalender is ook recyclebaar, maar kan je evengoed gebruiken om plantjes in te kweken! Zo heb je ook in het voorjaar nog plezier van de kalender en kan je ‘m heel goed hergebruiken.

Heb jij ook een leuk DIY idee? Laat het ons weten!

Maar eerst: aan de slag, maak meteen jouw eigen adventskalender

Geschreven door: Maxine Stevens