Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Liefdevolle foto’s van je babybuik?

Zes tips voor een succesvolle zwangerschapsshoot

Hoera! Je bent zwanger. Negen maanden lang in blijde verwachting. Negen maanden vol veranderingen in je buik. Een zwangerschap zorgt voor buitengewone gevoelens en is voor de meeste vrouwen veel te snel voorbij. Om je babybuik voor altijd te koesteren, leg je hem het best op een creatieve en liefdevolle manier op beeld vast. Zo heb je altijd die mooie foto’s om samen met het hele gezin naar terug te grijpen. Daarom lees je in deze blog enkele ideeën voor een fotoshoot van je zwangerschap.

Ideeën voor een fotoshoot van je zwangerschap

Voor de perfecte zwangerschapsfotoshoot moet goed worden nagedacht over timing, locatie en setting. Voor de locatie en setting zijn er ontelbare mogelijkheden, veel hangt af van jouw voorkeur. Maar voor de timing blijkt de meest geschikte periode toch ergens tussen de 30ste tot de 34ste week van je zwangerschap.

CEWE geeft je 6 nuttige tips voor je zwangerschapsshoot waarmee je als aanstaande ouder je prachtige babybuik kan vastleggen.

1. Gebruik je handen

Zwangere vrouwen hebben van nature de neiging om hun handen beschermend op hun buik te leggen. Bij het fotograferen kan je je handen ook onder je buik houden, om hem zo te ondersteunen. Ook je partner kan deze taak op zich nemen. Een hartjesvorm maken is natuurlijk een andere klassieker. Jij en je partner vormen dan samen met jullie vingers een hartje op de buik. Recht voor jullie baby, die slechts enkele centimeters daarachter wacht om eindelijk deel te mogen uitmaken van jullie gezin

Beschermende handen om je buik.
Beschermende handen om je buik.

2. Knoop een strik

Nog een leuk idee voor de fotoshoot van je zwangerschap, is een strik rond je buik. Dit staat symbool voor verbondenheid - tussen moeder en kind, de aanstaande ouders of de familie in haar geheel. Maar kleurrijke linten en een strik aan de zijkant van je babybuik staan gewoon ook erg mooi.

Een strik als symbool van verbondenheid.
Een strik als symbool van verbondenheid.

3. Ga voor een babyitem als blikvanger

Heb je al spulletjes gekocht voor je baby? Gebruik die dan ook voor een creatieve foto. Het eerste paar babyschoentjes kan bijvoorbeeld tussen de blote voeten van de aanstaande ouders worden gelegd. Maak gebruik van een laag perspectief en kies voor wat onscherpte in de achtergrond. Zo ligt de nadruk duidelijk op de voeten en de babyschoentjes, en wordt de foto nóg beter.

Een creatieve foto met een babyitem.
Een creatieve foto met een babyitem.

4. Verf een hartje of voetjes

Geschilderde voetjes of een hartje op je buik maken je ongeboren baby nog wat zichtbaarder. Het zijn meteen ook liefdevolle tekeningen die het verlangen naar de ontmoeting met je baby ‘in de verf’ zetten. Heb je het niet zo voor kliederen met verf? Gebruik dan een rijke huidcrème in de plaats. Een even mooi resultaat, en nadat de foto's zijn genomen, kan je de crème gemakkelijk uitvegen.

Liefdevolle tekeningen op je buik.
Liefdevolle tekeningen op je buik.

5. Kies de perfecte outfit

Kies een outfit uit die past bij de omgeving. Ga eerder voor knus dan bijzonder chic. Natuurlijke tinten, wit of grijs zorgen voor een zachte uitstraling. Bovendien doen ze de teint en glans van iedere zwangere vrouw goed uitkomen.

Comfortabele kledij in natuurlijke tinten.
Comfortabele kledij in natuurlijke tinten.

6. Maak het gezellig

Een laatste tip voor je zwangerschapsshoot, focus je niet alleen op je babybuik. Anders lijken al je foto’s al snel te veel op elkaar. De mooiste foto’s zijn uiteindelijk die beelden die de emotionele relatie tussen de aanstaande ouders vastleggen. Geborgenheid, geluk, liefde … het zijn allemaal emoties die zich afspelen rond de babybuik. Je partner kan bijvoorbeeld met het hoofd op je zwangere buik rusten of zich erachter proberen te verstoppen en ‘brutaal’ over de navel heen gluren.

Leg emoties vast.
Leg emoties vast.