Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Creëer een uniek fotoboek met je babyfoto’s

Tips om je babyfotoboek samen te stellen

Nieuwsgierige ogen die naar de wereld staren, een eerste glimlach of een innig moment met de trotse grote broer of zus - de geboorte van een kind doet het aantal familiefoto’s enorm toenemen. De tijd lijkt voorbij te vliegen en je wilt de unieke herinneringen en elke kleine vooruitgang voor altijd vastleggen. Dankzij onze tips en trucs maak je gegarandeerd geslaagde foto’s. En geef je ze een plaats bij je thuis of bundel je ze in een prachtig babyfotoboek.

Je eigen huis als fotostudio

Je hoeft niet per se naar een professionele fotostudio voor mooie babyfoto's. Het grootste voordeel van foto's maken bij je thuis is de ongedwongenheid: spelend op een dekentje, spetterend in bad, lachend in opa's armen in de zetel … de mooiste foto's ontstaan vaak spontaan. Ook thuis kan je aan de slag met verschillende settings, want met voorwerpen uit het dagelijkse leven van je baby zijn er talloze voorwerpen voorhanden. Thuis fotograferen heeft altijd een enorme plus: je baby is er het meest ontspannen en een kleurige knuffel of de nieuwe rammelaar heb je snel bij de hand om je kind vrolijk te houden.

Kiekeboe! Baby's voelen zich zichtbaar op hun gemak in een vertrouwde omgeving.

Natuurlijke foto’s met je smartphone

Spiegelreflexcamera’s zorgen voor de beste foto's met een hoge scherptediepte, maar smartphones bieden één onovertroffen voordeel: ze liggen meestal binnen handbereik. Baby's en peuters hebben elke vijf minuten een nieuw idee over hoe ze willen bewegen, wat ze willen bekijken of waarmee ze willen spelen. En dan kan je maar beter snel reageren. Bovendien worden smartphonecamera's steeds beter en kan je ze vaak ook handmatig instellen.

Als je toch een spiegelreflexcamera gebruikt, kies je best voor de basisinstellingen van het portret- of sportprogramma om een mooie serie foto’s te maken. Een van de grootste uitdagingen? Dat is ongetwijfeld het juiste moment vastleggen waarop je baby lief naar de camera lacht, zijn handjes en voetjes goed houdt en het speelgoed nog zichtbaar is. De continu opnamefunctie, die meerdere opnamen snel achter elkaar maakt, is hiervoor ideaal. Vervolgens kies je de beste foto. Of ga zelfs voor een deel van de serie om de bewegingen opeenvolgend in beeld te brengen.

Zoveel om te ontdekken! Spelende kinderen zijn leuk om te fotograferen.

Verandering van perspectief

Een leuke tip voor interessante foto’s in je fotobabyboek is spelen met perspectief. Zo maak je een boeiende fotoreeks. De afwisseling tussen kikker- en vogelperspectief levert verschillende beeldeffecten op. Kniel neer of ga op je buik liggen - met een beetje fysieke inspanning kan je tot op ooghoogte van je baby komen en lijkt je kleine model meteen veel meer aanwezig. Zulke foto’s kan je aanvullen met detailopnamen, zoals een schattig pruillipje of een smakelijke geeuw. Vooral momentjes van rust of dutjes zijn ideaal om close-ups te maken van handjes of voetjes. Probeer ook eens de combinatie uit van klein én groot: de grijpgrage reflex naar mama's vinger of de tere voet in papa’s hand zijn bijzonder schattige foto’s die de intieme relatie tussen ouder en kind weerspiegelen.

Beelden van kindjes op ooghoogte spreken meer aan.

CEWE bundelt dierbare herinneringen in een babyfotoboek

De ontwikkeling van baby's is een spannend proces, vooral in de eerste twaalf maanden. Elke maand gebeurt er wel iets nieuws: de tandjes groeien, de eerste echte maaltijd wordt geserveerd … En plotseling kan je baby zitten, kruipen en misschien zelfs al staan. Met een CEWE Fotoboek leg je al die unieke momenten van het eerste levensjaar vast om ze te blijven koesteren.

Er zijn geen grenzen aan de creatieve ontwerp mogelijkheden binnen onze CEWE ontwerpsoftware. De verschillende stappen in de ontwikkeling kan je bijvoorbeeld bundelen in een babyfotoboek met regelmatig genomen foto’s, als een soort dagboek. Naast foto's en kleine beschrijvingen kan je zelfs video's toevoegen met behulp van QR-codes. Zo wordt geen enkele mijlpaal vergeten!

Tip: een babyfotoboek is bovendien een geweldig cadeau voor de trotse grootouders.

Met een CEWE babyfotoboek haal je het mooiste uit je babyfoto's:

  • afdrukken op écht fotopapier voor een haarfijne kwaliteit
  • stralende cover dankzij (rosé)gouden, zilveren of transparante reliëf opdruk
  • intuïtieve software met een professioneel resultaat in een handomdraai, dankzij de creatieve mogelijkheden en ontwerp templates
  • 100 % tevredenheidsgarantie

Creëer met onze fotoposters je eigen wanddeco van je babyfoto's.

Dankzij ons assortiment walldeco kan je jouw favoriete foto’s ook op een unieke en persoonlijke manier bij je thuis presenteren. Met de fotoposters speel je perfect in op de snelle veranderingen van je kindje, want met een toevoeging of vervanging van een foto ben je zo weer up-to-date. Hang je foto’s op in de woonkamer of de hal en laat vrienden meegenieten met je mooiste momenten. Of bevestig ze in de slaapkamer, waar je persoonlijke herinneringen voor jezelf bewaart. Door steeds meer lijsten met fotoposters toe te voegen ontstaat een echte galerij die groeit met nieuwe herinneringen. Een die keer op keer een glimlach op je gezicht tovert!