Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Kerstcadeaus inpakken:

de 7 gezelligste inpak-ideeën voor kerst in 2022!

Kerst cadeautjes openmaken vond ik als kind altijd het allerleukst. Linten knippen, kleurrijk gestipt cadeaupapier in stukken scheuren, of net heel voorzichtig het mooiste inpakpapier van de pakjes halen om daarna te hergebruiken als knutselmateriaal. Vind jij kerstcadeautjes ook zo leuk? Wanneer je nu als mama het kerstfeest gezellig maakt, kan je jouw eigen unieke sfeer in je pakjes brengen.

Ben je ook op zoek naar originele cadeau ideeën? Bekijk de kerstinspiratie van CEWE, zo kan je niet missen deze kerst. Vind jij ook dat gezellig ingepakte cadeautjes het kerstfeest helemaal af maken? Dit is 7x inpak-inspiratie voor kerst in 2022!

Cadeautjes origineel inpakken

Het straalt in al zijn eenvoud: kraftpapier is niet meer van onder de kerstboom weg te slaan. En terecht. Kraftpapier is een perfecte basis voor een origineel en minimalistisch cadeautje.

Of wil je liever voor iets kleurrijker gaan? In heel wat winkels vind je gezellig cadeaupapier in mooie kleuren, maar je kan ook zelf aan de slag met je cadeaupapier.

Zelf aan de slag met inpakpapier: leuk met kindjes!

1. DIY met kraftpapier!

Wil je graag je kind betrekken bij het inpakken? Dan kan je helemaal DIY gaan met het inpakpapier. Dit kan je ook zelf natuurlijk, in alle rust en stilte ;-).

Kraftpapier opleuken doe je zo:

  • Haal kraftpapier in huis, beter te veel dan te weinig! Die papierrollen zijn toch altijd zo snel op, vind je ook niet?
  • Zet de plakkaatverf klaar en maak mooie patronen, stippen … wat jij maar wil. Je kan heel minimalistisch blijven en met witte of zwarte verf werken, of je kan heel kleurrijk gaan.
  • Stempelen is al minstens even leuk. Je kan stempels kopen, of je kan er maken van een aardappel. Snijd een simpele kerstboomvorm in de aardappel en je kan heerlijk stempelen op je kraftpapier.

Ik ben zelf geen held in het pinterest-waardig uitvoeren van DIY projecten, maar als ik dit kan, dan kan jij dit ook.

Je kerstcadeautjes inpakken met een nostalgisch papiertje: daarmee kan je nooit missen!

2. Nostalgie onder de boom!

Hou je van nostalgische kerstcadeautjes? Kies dan voor schattig inpakpapier met mooie simpele illustraties. Je kan dit ook afwerken met een leuk ‘etiket’ of je werkt het af op dezelfde manier als je zou doen met kraftpapier. Dit is perfect voor als je liever niet met plakkaatverf knoeit en toch iets kleurrijker wil dan eenvoudig kraftpapier.

Vergeet tijdens je kerstshopping niet om ook inpakmateriaal mee te brengen.

3. Touw, lint en extra decoratiemateriaal

Eens je mooi inpakpapier hebt klaarliggen, al dan niet zelfgemaakt, dan kan je beginnen met de afwerking. Denk eerst even na over de kleuren die je wil gebruiken bij je pakjes. Wil je graag kleuren die goed bij elkaar passen, of wil je een euhm … ‘excentriek’ pakje maken? Stem je kleuren af op wat jij graag ziet. Zo leg je jouw persoonlijkheid in het pakje. Superfijn, toch? Zo is het extra leuk voor de ontvanger.

Inspiratie voor de afwerking van je cadeautjes:

  • Kies voor beige touw als je graag in kraft tinten blijft. Dit schittert in al zijn eenvoud. Eventueel kan je de uiteindes van het touwtje ook een kleurtje geven.
  • Je kan ook gekleurd touw of lint gebruiken voor een kleurrijke afwerking van je cadeaus.
  • Maak een wollen pompon en maak die vast op je cadeau. Zeker weten dat je dit het meest originele cadeau ooit is.
  • Of hang belletjes vast aan je pakjes, zo is je pakje automatisch in kerstsfeer.
Inpakken met matte materialen: creëer een naturelle look.

4. Creëer een naturelle look

Wil je in 2022 graag helemaal naturel gaan met het inpakken van kerstcadeautjes? Denk er dan aan om vooral matte materialen te gebruiken. Vermijd blinkende tape en kunststof linten. Kies eerder voor alles wat een natuurlijke vibe uitstraalt, zoals katoenen linten en papiertape. Tenzij je alles uit de kast wil halen natuurlijk!

5. Boho cadeautjes: groen in je verpakking

Een groen takje maakt je pakje helemaal af. Je hebt in één keer pakjes onder de boom die je zo op Pinterest kan delen.

Maar wat hang je dan aan je pakje?

Ga bij de bloemist of het tuincentrum op zoek naar eucalyptus of naar kersttakjes. De ene tak blijft al langer groen dan de andere, dus vraag even na wat je best doet en welke timing je in gedachten moet houden. Je wil natuurlijk geen verwelkt pakje onder de boom vinden.

6. Cadeautjes maken met de naaimachine

Een enorm originele manier om je cadeautjes in te pakken is om ze toe te naaien. Gebruik inpakpapier zoals je dat gewoon bent, maar in plaats van in te pakken met tape, naai je kant per kant toe met de naaimachine. Je kan er meteen alle versiering aan naaien, bijvoorbeeld een leuke fotoprint.

Geef je pakjes een persoonlijke touch, bijvoorbeeld met fotoprints!

Personaliseer je cadeautjes met fotoprints

Je pakje is mooi ingepakt, maar toch nog niet helemaal klaar. Nu is het tijd om te personaliseren. Geef je kerstcadeautjes een persoonlijke touch en gebruik leuke fotoprints om ze op te leuken.

Ik kies voor de leuke mini-prints, omdat het een gezellig sfeertje heeft met de 3 foto’s per print. Maar ook een toffe retro print misstaat niet op je cadeautjes.

Met een fotokalender kan je niet missen op kerst.

Kerstcadeaus waarmee je nooit kan missen

Maar … wat ga je eigenlijk inpakken? Als fotografe ga ik steevast voor leuke fotocadeaus. Nu ja, of toch voor oma’s, opa’s, tantes … je kent het rijtje wel. Weet je, iedereen heeft al wel een zeepje in huis en je hebt opa al 5 keer sokken gegeven. Tijd om het op te leuken met een persoonlijk geschenk: foto’s!

Ik vind het altijd leuk om een fotokalender te geven, want daar heb je een heel jaar plezier van. Met deze nieuwe fotokalender van CEWE heb je een houten ophangsysteem en kan je zelf de layout van je kalender kiezen. Kan jij je de reacties op je fotokalender al bedenken? ;-)

Geschreven door: Maxine Stevens