Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Fotografietips

Zo fotografeer jij alle uitjes met je gezin!

Leg jij het liefst alle uitjes en vakanties vast met je camera of smartphone? Dan kunnen wij ons best voorstellen dat het soms lastig is om goede foto’s te maken. Zeker als je weinig ervaring hebt. Gelukkig hoeft het maken van een goede foto helemaal niet moeilijk te zijn. Wij hebben namelijk speciaal voor jou de handigste tips op een rijtje gezet.

Wat moet je meenemen?

Om te beginnen is het goed om te weten wat je mee moet nemen tijdens je trip. Dat is gelukkig niet zo veel. Het belangrijkste is natuurlijk je camera of smartphone. Als je met een camera fotografeert is het handig om een extra geheugenkaart mee te nemen. Zorg ervoor dat je voor beide apparaten de laders niet vergeet.

Als je iets meer ervaring met fotografie hebt, kan je nog een statief en een extra lens meenemen om te spelen met verschillende standpunten en composities. Ook dan kan je de tips die wij je geven uitstekend gebruiken om de mooiste foto’s te maken.

Mensen op de foto

Als je het gezin of andere familieleden wilt fotograferen is het handig om je instellingen op automatisch te zetten. Dan stelt je camera zelf alles in om de foto’s zo mooi mogelijk uit te laten komen. Probeer zo veel mogelijk spontane momenten vast te leggen.

Je kan mensen laten poseren, bijvoorbeeld op locatie, maar let erop dat de foto’s dan niet geforceerd overkomen. Dit kan je voorkomen door mensen een actie of taak uit te laten voeren en tijdens de uitvoering foto’s te schieten.

De mooiste locaties vastleggen

Het kan lastig zijn om locaties en gebouwen goed vast te leggen. Als je niet zo ervaren bent in het fotograferen van gebouwen is het makkelijker om de focus op details te leggen. Denk daarbij aan deuren, ramen of gevels. Wil je toch het gehele gebouw op de foto, let dan goed op je standpunt. Door meerdere foto’s te schieten kan je verschillende standpunten uitproberen en bekijken welke het beste werkt.

Nog een handige tip voor het vastleggen van locaties; ga op een rustig moment. Als je de drukke tijden vermijdt, heb je minder last van mensen die door het beeld lopen en kan je naar hartenlust foto’s maken.

Foto’s maken met je smartphone

Maak je liever foto’s met je smartphone? Ook dan kan je de tips die we hiervoor hebben beschreven gebruiken. Maar om je nog beter op weg te helpen hebben we nog wat extra tips voor je;

  • Niet inzoomen; als je inzoomt met je smartphone, wordt de kwaliteit van je foto minder. Je kan dus beter dichter bij je onderwerp gaan staan.
  • Kies de juiste compositie; dit kan je het beste doen door meerdere foto’s van hetzelfde onderwerp te maken en steeds een ander standpunt te pakken. Zo kan je zien welke het beste werkt.
  • Let op de lichtval; maak geen foto’s tegen het licht in, dan zie je namelijk alleen silhouetten.

Less is more

Een belangrijke tip om te onthouden bij het maken van foto’s; less is more. De eenvoudigste manier om dit advies op te volgen is door een duidelijk onderwerp uit te kiezen. Door de focus op één onderwerp te leggen houd je de foto rustig en overzichtelijk. Je kan er ook voor kiezen om de focus op de details te leggen.

Aan de slag!

Fotograferen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met deze tips maak jij gemakkelijk de leukste foto’s tijdens je vakantie of uitje. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is al je foto’s sorteren en bundelen in een CEWE-fotoboek. En dat is niet alleen een leuke manier om de herinneringen in leven te houden, het is ook perfect om je favoriete foto’s met familie en vrienden te delen. Dus pak je camera of smartphone en ga aan de slag!