Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0341-255 400

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

De jaarkalender: een jaar vol vreugde!

Het persoonlijke kalenderverhaal van André

Binnen CEWE zijn we niet alleen elke dag bezig om jouw fotoproducten te ontwikkelen, ook zelf maken we de mooiste fotoproducten. Zo ook André, onze CRM-manager, die elk jaar prachtige kalenders maakt om als kerstcadeau met de familie te delen. Hij vertelt je graag hoe die traditie ontstaan is en neemt je mee in zijn ontwerpproces.

Nadat onze oudste was geboren, maakten we veel foto’s. Het idee ontstond om de herinneringen van dat jaar te vangen in een fotokalender voor onze familie, inmiddels traditie geworden. Veel familie woont in het buitenland, dus door deze kalender hebben we een manier gevonden om onze leuke momenten van het afgelopen jaar te delen met ze.

Het is veel werk om de juiste foto’s uit te zoeken. Zeker omdat we foto’s op verschillende apparaten hadden staan. Vorig jaar hebben we voor het eerst CEWE myPhotos gebruikt om onze foto’s te verzamelen. Dan staat direct alles in de cloud en hoeven we niet alles over te zetten. Ook kunnen we gedurende het jaar samen de leukste foto’s sorteren, want alleen de mooiste foto’s van elke maand worden toegevoegd aan de kalender.

Het begin van december is altijd lastig, omdat we snel foto’s van die maand moeten hebben zodat de kalender op tijd klaar is. Want de kalenders moeten natuurlijk nog naar het buitenland gestuurd worden. Gelukkig produceren ze bij CEWE in de decembermaand 24/7 en komen de kalenders op tijd binnen.

Ontwerpen in de software

In de kalenders is genoeg ruimte voor alle foto’s. De lay-out van de pagina wordt bepaald door de foto’s die je toevoegt. Afgelopen jaren hebben we de kalenders ontworpen in de CEWE app, via de website en in de ontwerpsoftware. Zelf raad ik toch echt de software aan. Dan heb je meer ontwerpmogelijkheden en is alles veel makkelijker aan te passen. Je kunt de foto’s ook nog nabewerken als je dat wil. Wij kozen afgelopen jaren altijd het A4-formaat, omdat die op veel plekken kan worden opgehangen. Maar dit jaar kies ik voor A3, dan kan ik meer foto’s toevoegen.

‘Voor onze familie is de kalender een echte kerst highlight’

Meest gevraagde cadeau

Voor onze familie is de kalender een echte kersthighlight. En ook meteen het meest gevraagde cadeau. Een paar jaar geleden kwam mijn vader naar ons toe en zei dat hij wilde stoppen met het geven van kerstcadeaus aan de volwassenen. “Maar de kalender willen we natuurlijk nog wel!”