Maak een ‘Ik hou van jou’-boekje voor jouw Valentijn!

Heb jij al iets gekocht voor jouw Valentijn? Wat dacht je van een heel persoonlijk cadeau? Maak je eigen ‘Ik hou van jou-boekje’! Een fotoboek waarin je al jullie leukste, grappigste en mooiste foto’s verzamelt waarmee je laat zien hoeveel je van je grote liefde houdt. Dat is nog eens een originele verrassing! Wij geven je voorbeelden ter inspiratie. Vul het boek met mooie foto’s van jullie samen, maar denk ook aan leuke anekdotes of herinneringen. Je kunt de songtekst – of een gedeelte ervan –…

Lees meer

De kunst van het samenvoegen

Maartje Roos (26) is een veelbelovende freelance fotografe. Nog maar anderhalf jaar geleden studeerde ze cum laude af aan de Fotoacademie in Groningen. Sindsdien heeft ze al diverse grote opdrachten gedaan, waaronder een opdracht voor de Efteling die zojuist is afgerond. De illustratieve foto’s van Maartje zijn zo onderscheidend dat ze die zelfs in Berlijn en in New York graag willen hebben.

Lees meer

26 januari: Nationale Gedichtendag 2012

Morgen is het weer Nationale Gedichtendag! Al 13 jaar lang is dit hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen, elk jaar met een ander thema. Nu is dat ‘Stroom’. Ook wij hebben een dichtpoging gedaan. Onze inspiratie? Het fotoboek. Omdat een fotoboek bestaat uit een stroom van jouw unieke momenten!

Lees meer

Gelukkige winnaars in Burgers’ Zoo!

Midden in de Bush hadden zich afgelopen zaterdag zo’n 20 winnende pietjes met hun familie verzameld voor de prijsuitreiking van onze pietjescampagne. Dat het weer niet bepaald meezat, kon de pret gelukkig niet drukken. "Het voelt als een extra cadeautje om ook nog een dagje Burgers' Zoo te krijgen", was de reactie die we van velen hoorden.

Lees meer

Het Chinees Nieuwjaar: ook voor ons een feestje

‘Kung Hai Fat Choi!’ roepen alle Chinezen op 23 januari tegen elkaar. Hoewel wij alweer een paar weken op weg zijn, moet het Chinese nieuwe jaar nog beginnen. En dat vieren de Chinezen uitbundig! Met vuurwerk, drakendansen, optochten en schitterende kostuums. Nieuwsgierig? Ook in Nederland wordt dit feest op verschillende plekken gevierd.

Lees meer

Bedankt voor jullie positieve reacties op de Vakantiebeurs!

De Vakantiebeurs heeft dit jaar maar liefst 126.000 mensen mogen begroeten! Voor ons was het de vijfde keer op de Vakantiebeurs en het was erg leuk om te merken dat steeds meer mensen CEWE FOTOBOEK kennen. We hebben veel vragen kunnen beantwoorden en hopelijk veel mensen kunnen inspireren met onze reisfotoboeken.

Lees meer

Bepaal zelf hoe jouw foto’s eruit komen te zien!

Fotograferen op de automatische stand gaat vaak prima, maar wat is er fijner dan helemaal zelf kunnen bepalen hoe je foto’s eruit komen te zien? Hiervoor moet je eerst meer begrijpen van de drie belangrijkste onderdelen van je camera: het diafragma, de sluitertijd en de lichtgevoeligheid. Wat er ook alweer precies met deze termen wordt bedoeld en wat je ermee kunt, lees je in deze korte (opfris)cursus!

Lees meer

Jullie leukste kerstmomenten!

Wat hebben we weer veel leuke foto’s binnengekregen! Bedankt voor het delen van jullie leukste en mooiste kerstmomenten. Hieronder vind je een kleine selectie. De winnaars horen op 25 februari in SnowWorld Zoetermeer welke prijs zij hebben gewonnen. We zullen maar liefst 60 prijzen uitreiken, inclusief die mooie familiereis naar Lapland!

Lees meer

Kom ook naar CEWE FOTOBOEK op de Vakantiebeurs!

Ga jij ook naar de Vakantiebeurs in Utrecht? Vergeet ons dan niet te bezoeken! Je kunt niet alleen veel mooie voorbeeldboeken inkijken ter inspiratie, maar je kunt ook € 10,- korting krijgen op een CEWE FOTOBOEK én je maakt kans op een prachtige spiegelreflexcamera van Nikon!

Lees meer

Leg 2011 vast in een jaaroverzicht

CEWE FOTOBOEK wenst jou een heel gelukkig 2012! - Een nieuw jaar met nieuwe kansen is weer aangebroken. Met hopelijk veel mooie momenten om vast te leggen. Heb je afgelopen jaar veel gefotografeerd, maar staan je foto’s nog steeds op de computer? Je zou er ook een soort jaarboek van kunnen maken. Verzamel alle foto’s van 2011 in een fotoboek en je hebt een prachtig fotografisch jaaroverzicht!

Lees meer

Haal meer uit je foto’s!

Zo tegen het einde van het jaar denken we vaak terug aan de afgelopen tijd. Wat heeft 2011 ons gebracht, wat hebben we gedaan? Misschien heb je al plannen voor het nieuwe jaar of wil je dingen anders doen. En ja, daar komen dan toch weer die goede voornemens de hoek om zeilen. Wil je in 2012 meer uit je foto’s halen? Dan zit je hier goed!

Lees meer

Go Back to Nature in de kerstvakantie

Den Haag – Ben jij ook benieuwd waarom orang oetans luiers dragen, hoe planten groeien en wat de mooiste natuurfoto is van 2011? Tijdens de kerstvakantie presenteren het Omniversum en Museon in Den Haag gezamelijk Go Back to Nature, een leuk en leerzaam programma voor het hele gezin. 

Lees meer

Kerst: de ideale gelegenheid voor mooie portretfoto’s!

Geen kerst zonder goede vrienden en familie om ons heen. Iedereen is goed gestemd en ziet er op zijn mooist uit. Kortom: de juiste ingrediënten voor mooie portretfoto’s. Wacht hier niet mee totdat iedereen al het nodige achter de kiezen heeft, maar begin gelijk als iedereen binnen is. Dan is iedereen nog lekker fris en dat levert de mooiste foto’s op!

Lees meer

Hoe fotografeer je de kerstsfeer?

Ben jij ook al helemaal in de kerststemming? Wij wel! Niet alleen thuis is het heerlijk knus bij de kerstboom, maar ook het straatbeeld ziet er sfeervol uit. Winkelstraten zijn mooi versierd en huiskamers gezellig verlicht. Maar hoe kun je die warme sfeer, zowel binnen als buiten, nou zo goed mogelijk overbrengen op de foto? Wij hebben een paar tips!

Lees meer

‘Kijk naar het werk van anderen en durf te vragen’

Fotografe Laura Bausch (22) is net vorige maand afgestudeerd aan de School van Fotografie in Breda, maar weet precies wat ze wil. Op het gebied van fotografie dan. Haar modellen plukt ze het liefst van de straat, maar ook haar beide zusjes heeft ze graag voor haar camera. Aankomende zomer gaat Laura naar Amerika om daar fotografieles te geven op een Summer School. Ondertussen werkt ze hard aan haar portfolio.

Lees meer

Hoe vier jij de kerst?

Kerstbomen zijn versierd, de eerste kerstkaarten verstuurd, cadeautjes worden gekocht en kerstdiners voorbereid. De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken! En dat moet natuurlijk worden vastgelegd. Deel jouw ultieme kerstmoment met ons en maak kans op een compleet verzorgde familiereis... naar Lapland!

Lees meer

Strobist fotografie: dé trend op fotografisch gebied

Denk jij ook wel eens ‘wow, wat een gave foto, maar hoe krijgen ze het voor elkaar?’ Oké, misschien is er Photoshop in het spel, maar de kans is groot dat de fotograaf hier ook draadloos heeft geflitst. Misschien zelfs vanaf meerdere kanten. Dit wordt strobist fotografie genoemd: een term die is geïntroduceerd door de Amerikaan David Hobby. Sindsdien is strobist fotografie een trend. En als je wilt, kun jij het ook!

Lees meer

De winter staat weer voor de deur!

Temperaturen onder nul, veel warm spul, een lekker bord snert en hopelijk veel sneeuw- en schaatspret. De winter staat weer voor de deur! Een hele strenge winter zelfs als we de meteorologen mogen geloven. En wie wil die nou niet vastleggen? Wel vraagt dit seizoen om een extra goede voorbereiding.

Lees meer

Fotografietips voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje zit er weer aan te komen! Maandag is het zover. De kinderen zijn al tijden blij en gespannen, en pakjesavond is toch wel de kroon op dit leuke kinderfeest. Komt de Sint aankomend weekend al langs? Hoog tijd voor een aantal fotografietips om deze avond zo goed mogelijk vast te leggen.

Lees meer

Ga voor een knallende compositie!

Compositie is een belangrijk onderwerp binnen de fotografie. Het verwijst naar hoe de diverse elementen in de foto zich verhouden tot elkaar en tot het beeldkader. De compositie die je kiest maakt het verschil tussen een ‘wel leuke foto’ en een goede foto. Daarom zetten we hier een aantal regels op een rijtje. Hou ze gewoon in je achterhoofd wanneer je weer aan het fotograferen slaat.

Lees meer