Jullie leukste kerstmomenten!

Wat hebben we weer veel leuke foto’s binnengekregen! Bedankt voor het delen van jullie leukste en mooiste kerstmomenten. Hieronder vind je een kleine selectie. De winnaars horen op 25 februari in SnowWorld Zoetermeer welke prijs zij hebben gewonnen. We zullen maar liefst 60 prijzen uitreiken, inclusief die mooie familiereis naar Lapland!

Lees meer

Kom ook naar CEWE FOTOBOEK op de Vakantiebeurs!

Ga jij ook naar de Vakantiebeurs in Utrecht? Vergeet ons dan niet te bezoeken! Je kunt niet alleen veel mooie voorbeeldboeken inkijken ter inspiratie, maar je kunt ook € 10,- korting krijgen op een CEWE FOTOBOEK én je maakt kans op een prachtige spiegelreflexcamera van Nikon!

Lees meer

Leg 2011 vast in een jaaroverzicht

CEWE FOTOBOEK wenst jou een heel gelukkig 2012! - Een nieuw jaar met nieuwe kansen is weer aangebroken. Met hopelijk veel mooie momenten om vast te leggen. Heb je afgelopen jaar veel gefotografeerd, maar staan je foto’s nog steeds op de computer? Je zou er ook een soort jaarboek van kunnen maken. Verzamel alle foto’s van 2011 in een fotoboek en je hebt een prachtig fotografisch jaaroverzicht!

Lees meer

Haal meer uit je foto’s!

Zo tegen het einde van het jaar denken we vaak terug aan de afgelopen tijd. Wat heeft 2011 ons gebracht, wat hebben we gedaan? Misschien heb je al plannen voor het nieuwe jaar of wil je dingen anders doen. En ja, daar komen dan toch weer die goede voornemens de hoek om zeilen. Wil je in 2012 meer uit je foto’s halen? Dan zit je hier goed!

Lees meer

Go Back to Nature in de kerstvakantie

Den Haag – Ben jij ook benieuwd waarom orang oetans luiers dragen, hoe planten groeien en wat de mooiste natuurfoto is van 2011? Tijdens de kerstvakantie presenteren het Omniversum en Museon in Den Haag gezamelijk Go Back to Nature, een leuk en leerzaam programma voor het hele gezin. 

Lees meer

Kerst: de ideale gelegenheid voor mooie portretfoto’s!

Geen kerst zonder goede vrienden en familie om ons heen. Iedereen is goed gestemd en ziet er op zijn mooist uit. Kortom: de juiste ingrediënten voor mooie portretfoto’s. Wacht hier niet mee totdat iedereen al het nodige achter de kiezen heeft, maar begin gelijk als iedereen binnen is. Dan is iedereen nog lekker fris en dat levert de mooiste foto’s op!

Lees meer

Hoe fotografeer je de kerstsfeer?

Ben jij ook al helemaal in de kerststemming? Wij wel! Niet alleen thuis is het heerlijk knus bij de kerstboom, maar ook het straatbeeld ziet er sfeervol uit. Winkelstraten zijn mooi versierd en huiskamers gezellig verlicht. Maar hoe kun je die warme sfeer, zowel binnen als buiten, nou zo goed mogelijk overbrengen op de foto? Wij hebben een paar tips!

Lees meer

‘Kijk naar het werk van anderen en durf te vragen’

Fotografe Laura Bausch (22) is net vorige maand afgestudeerd aan de School van Fotografie in Breda, maar weet precies wat ze wil. Op het gebied van fotografie dan. Haar modellen plukt ze het liefst van de straat, maar ook haar beide zusjes heeft ze graag voor haar camera. Aankomende zomer gaat Laura naar Amerika om daar fotografieles te geven op een Summer School. Ondertussen werkt ze hard aan haar portfolio.

Lees meer

Hoe vier jij de kerst?

Kerstbomen zijn versierd, de eerste kerstkaarten verstuurd, cadeautjes worden gekocht en kerstdiners voorbereid. De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken! En dat moet natuurlijk worden vastgelegd. Deel jouw ultieme kerstmoment met ons en maak kans op een compleet verzorgde familiereis... naar Lapland!

Lees meer

Strobist fotografie: dé trend op fotografisch gebied

Denk jij ook wel eens ‘wow, wat een gave foto, maar hoe krijgen ze het voor elkaar?’ Oké, misschien is er Photoshop in het spel, maar de kans is groot dat de fotograaf hier ook draadloos heeft geflitst. Misschien zelfs vanaf meerdere kanten. Dit wordt strobist fotografie genoemd: een term die is geïntroduceerd door de Amerikaan David Hobby. Sindsdien is strobist fotografie een trend. En als je wilt, kun jij het ook!

Lees meer

De winter staat weer voor de deur!

Temperaturen onder nul, veel warm spul, een lekker bord snert en hopelijk veel sneeuw- en schaatspret. De winter staat weer voor de deur! Een hele strenge winter zelfs als we de meteorologen mogen geloven. En wie wil die nou niet vastleggen? Wel vraagt dit seizoen om een extra goede voorbereiding.

Lees meer

Fotografietips voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje zit er weer aan te komen! Maandag is het zover. De kinderen zijn al tijden blij en gespannen, en pakjesavond is toch wel de kroon op dit leuke kinderfeest. Komt de Sint aankomend weekend al langs? Hoog tijd voor een aantal fotografietips om deze avond zo goed mogelijk vast te leggen.

Lees meer

Ga voor een knallende compositie!

Compositie is een belangrijk onderwerp binnen de fotografie. Het verwijst naar hoe de diverse elementen in de foto zich verhouden tot elkaar en tot het beeldkader. De compositie die je kiest maakt het verschil tussen een ‘wel leuke foto’ en een goede foto. Daarom zetten we hier een aantal regels op een rijtje. Hou ze gewoon in je achterhoofd wanneer je weer aan het fotograferen slaat.

Lees meer

26 november: stoppen met shoppen

Leef jij bewust? Doe aankomende zaterdag dan eens geen boodschappen. Ga niet winkelen. Koop niets. Het is namelijk ‘Buy Nothing Day’. Ons idee: ga lekker de natuur in, geniet van de herfst en maak bijvoorbeeld weer eens wat leuke foto’s. Of blijf juist lekker binnen en maak een begin met het maken van dat fotoboek wat je al zo lang in je hoofd hebt.

Lees meer

Maak een boek over je grote passie!

Bij het maken van een fotoboek denk je al snel aan een vakantie, een reis die je hebt gemaakt of aan een boek waarin je alle foto’s van en voor je kind verzamelt. Natuurlijk zijn dit belangrijke gebeurtenissen in je leven die je wilt vastleggen en niet wilt vergeten. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een fotoboek te maken over een andere hobby of grote passie? CEWE FOTOBOEK als uitgever  In feite kun je CEWE FOTOBOEK zien als de uitgever van jouw unieke, persoonlijke boek. Een boek waarin…

Lees meer

‘Kijken is het allerbelangrijkste’

Docent en fotograaf Marius van Pijpen (49) is ruim 25 jaar fanatiek bezig met fotografie. Hij groeide op in de donkere kamer, maar toen hij dertien jaar geleden - dankzij een goed bedachte slagzin - een luxe digitale fotocamera won, ging er een wereld voor hem open. Tegenwoordig heeft hij een eigen bedrijf en geeft hij diverse workshops en cursussen. Ook bij CEWE FOTOBOEK.

Lees meer

Leuke tip: op donderdagavond naar Foam in Amsterdam

Amsterdam – Wist je dat er elke week een Openbare Rondleiding wordt gegeven in Foam – hét fotografiemuseum van Amsterdam? En dat helemaal gratis! Iedere donderdagavond neemt een museumdocent van Foam een groep enthousiaste mensen mee door het museum waarbij goed kijken en het ontdekken van fotografische elementen centraal staan.

Lees meer

Volg een gratis online workshop!

Heb je altijd al een leuk fotoboek willen maken van die ene leuke vakantie, mooie reis of bijzondere bruiloft? Of wil je weten hoe je jouw fotoboek net dat beetje extra geeft? Meld je dan nu aan voor de GRATIS online workshop van CEWE FOTOBOEK.

Lees meer

Fotografietips voor stedentrips

Ken je dat gevoel dat je iemands fotoboek doorbladert en denkt: deze foto ken ik al? In het geval van reis- en vakantiefoto’s komt dat regelmatig voor. Toeristen maken namelijk vaak foto’s op precies dezelfde manier op precies dezelfde plek van hetzelfde gebouw. En dat terwijl het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om een unieke foto te maken. Je moet je er alleen even bewust van zijn. Wij geven je graag enkele tips voor bijzondere stedenfoto’s.

Lees meer

Het Nederlands Fotomuseum wekt 185 jaar fotografie tot leven

Rotterdam – De Donkere Kamer is de eerste permanente tentoonstelling in Nederland over de Nederlandse fotografiegeschiedenis. Het Nederlands Fotomuseum neemt je ruim 185 jaar mee terug in de tijd. Zo ontdek je hoe de eerste foto’s werden gemaakt en er worden verhalen verteld aan de hand van verschillende objecten, oftewel de ‘parels’ van het museum.

Lees meer