CEWE Photo Challenge Week 8: de ontknoping nadert!

Het is bijna zover: de ontknoping van de CEWE Photo Challenge 2019. De jury zal dan uit 150 geselecteerde foto’s een selectie van 10 absolute topfoto’s maken. Wil je zelf meedoen? Zend je foto’s dan in vóór 30 september

Lees meer

CEWE Photo Challenge week 7: Nederland op zijn mooist

CEWE Photo Challenge week 7: Nederland op zijn mooist Het was weer een genot om de foto’s voor de CEWE Photo Challenge te selecteren. Typisch Nederland, maar toch zo bijzonder gefotografeerd. Denk aan de molens, het water, de mensen en natuurlijk de prachtige natuur. Geniet van deze typisch Nederlandse taferelen!

Lees meer

Beekjes, rivieren en kanalen fotograferen

Nederland is een echt waterland. We kennen als deltaland kent talloze beekjes, rivieren en kanalen. In dit blog lees je tips over hoe je deze ‘aderen’ van Nederland het beste fotografeert.

Lees meer

CEWE Photo Challenge Week 6: van natuur tot architectuur

Dat Nederland erg divers is, is niks nieuws. Ook deze week zijn de genomineerde foto’s weer divers, maar toch allemaal typisch Nederlands. Geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft: van een doorkijkje in Den Bosch tot een zeiltocht over de Waddenzee. Welke foto is jouw favoriet?

Lees meer

De heide bloeit nog even, wees er snel bij!

Heide bloeit normaal gesproken van halverwege augustus tot halverwege september. Je hebt daarom nog maar eventjes om deze ‘plantjes’ te fotograferen. Het unieke beeld verdwijnt daarna weer snel. De kenmerkende paarse kleur is een lust voor je de lens van je fototoestel. Lees onderstaande tips voor jouw bezoek aan de heide. 

Lees meer

Softwaretips voor de beginner

Iedereen was ooit een beginner. Om dat begin zo aangenaam mogelijk te maken en je enthousiasme voor het maken van fotoboeken aan te wakkeren, geven we je graag wat tips.

Lees meer

Voorkom deze veelgemaakte fouten in fotografie

Er zijn veel manieren om je fotografie te verbeteren. Zelfs de beste fotograaf ter wereld zal erkennen dat er altijd nog iets beter zou kunnen in zijn foto’s. Aan de andere kant kun je bij fotograferen eigenlijk nauwelijks echt iets fout doen. Want als je de instellingen van je toestel kent, is het uiteindelijk vooral een kwestie van smaak. Om je toch een beetje op weg te helpen met je fotografie vaardigheden, lees je hieronder de meest gemaakte fouten bij fotograferen. 

Lees meer

CEWE Photo Challenge Week 5: bijzondere beelden van alledaagse situaties in Nederland

Dat iedere fotograaf zijn eigen kijk heeft op de wereld, blijkt ook deze week maar weer. Je ziet de mooiste foto’s van Nederlandse bodem. Denk aan bloeiende heide, prachtige wolkenluchten of bijzondere momentopnames uit het stadsleven. Na het zien van deze foto’s krijg je ongetwijfeld zin om met je camera op pad te gaan!

Lees meer

Tips voor de gevorderde fotoboekenmaker

Reis- en wildlifefotoboeken Als je op reis bent geweest, dan heb je ongetwijfeld tal van prachtige plaatjes geschoten. Zonsondergangen, wilde dieren, prachtige natuur en indrukwekkende cultuur; de hoeveelheid foto’s is overweldigend. Toch steken sommige foto’s er met kop en schouders bovenuit; op deze beelden ben je extra trots. Logisch dat je ze dan ook wilt benadrukken in je fotoboek en de aandacht wilt geven die ze verdienen

Lees meer

CEWE Photo Challenge week 4: uniek, gevarieerd en bijzonder Nederlands.

Wat maakt een land - in dit geval Nederland, nou uniek? Een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is. Toch zijn de fotografen van deze week er overduidelijk in geslaagd om een goede weergave te geven van wat ons land uniek maakt. In de foto's van de winnaars van week 4 van de CEWE Photo Challenge zie je geschiedenis, culturele gebruiken, natuur, klimaat en kunst terug. Geniet zelf van deze prachtige weergave, die ons land maken tot wat het is.

Lees meer

Met deze vijf fotoproducten geniet je optimaal na van je vakantie!

Voor velen van ons is de zomervakantie alweer achter de rug. Een paar geluksvogels hebben de vakantie nog voor de boeg. Grote kans dat jij in de komende maanden, als het weer kouder en guurder wordt, heimwee krijgt naar je vakantie. CEWE is er om jouw vakantiefoto’s te ontwikkelen, in talloze vormen en producten. Bekijk hieronder de vijf meest bestelde fotoproducten voor vakanties!

Lees meer

CEWE Photo Challenge week 3: fotografie is kunst

Dat fotografie een vorm van kunst is, onderschrijven de winnaars van week 3 van de CEWE Photo Challenge. Kunstzinnige foto's en foto's van kunst sieren deze week de pagina. Kijk en laat je inspireren!

Lees meer

Hoe kies ik de juiste belichting?

Het juist instellen van je belichting is één van de belangrijkste dingen bij het maken van een goede foto. Waarom? Lichtinval zorgt voor de juiste kleuren, sfeer en scherpte in jouw foto’s. Daarom is het extra belangrijk dat je weet hoe je de belichting van jouw fototoestel op de juiste manier instelt. Onderstaande tips helpen je op weg. 

Lees meer

Vijf fotogenieke berglandschappen Europa

Bergen laten ons klein voelen. Honderden meters stijgen ze boven ons uit. Wanneer we op de één of andere manier de top weten te bereiken van één van deze reuzen, kijken we naar beneden en zien al snel dat het vanuit dat perspectief net zo imposant aanvoelt als vanuit het dal. Bergen vormen daarom een geweldig decor voor jouw fotocollectie. CEWE zet vijf van Europa’s mooiste berglandschappen voor jou op een rijtje.  

Lees meer

CEWE Photo Challenge week 2: Nederland is heerlijk divers

Hoe divers een klein land als Nederland kan zijn, bewijzen de ingezonden foto's van week 2 van de CEWE Photo Challenge. Bootjes, winterlandschappen, dieren, kunst, architectuur - en de mensen die genieten van al dat moois. Geniet van de genomineerde foto's van deze week!

Lees meer

Foto’s bewerken en selecteren op vakantie

Op vakantie maken we waarschijnlijk de meeste foto’s van het jaar. Sommige van deze foto’s hebben wat nabewerking nodig.Maar een laptop mee op reis nemen is wat onhandig. Gelukkig biedt onze smartphone uitkomst! Lees hieronder hoe je jouw vakantiefoto’s meteen op je vakantieadres bewerkt. 

Lees meer

Bewonder al het moois dat een foto te bieden heeft

CEWE in gesprek met natuurfotografe Loulou Beavers

Lees meer

De CEWE Photo Challenge 2019 is van start

Van uitgesproken Hollandse foto's tot foto's met verrassende invalshoeken: de fotografen verschillen van mening over wat Holland zo typisch Hollands maakt. Wat ze gemeen hebben, zijn hun fotovaardigheden. De toon is gezet; de lat ligt hoog. Dit gaat een spannende wedstrijd worden.

Lees meer

Fotografeer de zonsondergang: tien tips

De zonsondergang is een prachtig fenomeen. Omdat we in ons land het strand in het westen hebben, boffen we als fotografen: de die zon in de zee verdwijnt is immers een prachtig decor voor een mooie foto. Toch hoef je voor de zonsondergang natuurlijk niet aan zee te zijn. Overal waar je bent is wel een plek waar je dit dagelijkse wonder fotografeert. Lees hieronder hoe ook jij dit op een goede manier doet!

Lees meer

Vijf fotogenieke kustgebieden

Wie zomervakantie zegt, zegt bijna automatisch ook zon, zee en strand. Een mooi kustgebied werkt heerlijk ontspannend. De zilte zee, de heuvelige duinen of de mooie zeilbootjes die dobberen op het water zorgen bovendien voor een mooi decor voor jouw zomerfoto’s. Op zoek naar mooie kusten? Overweeg deze kustgebieden!

Lees meer