Neem je vader mee naar een foto-expositie!

Heb je nog geen cadeau kunnen bedenken voor Vaderdag? Neem je vader mee naar een museum of expositie! Wil jouw vader alles weten over fotografie? Is hij geïnteresseerd in geschiedenis of juist gek op unieke uitvindingen en innovatie? Of is je vader een echte voetballiefhebber die zich interesseert voor andere culturen? Wij hebben drie boeiende fototentoonstellingen voor je op een rijtje gezet. Voor elke vader wat wils!

Lees meer

‘Probeer een eigen stijl te ontwikkelen’

Fotografe Medea Huisman (28) doet wat haar hart haar ingeeft. Die intuïtieve benadering werkt heel goed. Sinds Medea twee jaar geleden afstudeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst heeft ze al een groot oeuvre weten op te bouwen als fulltime freelance fotografe. Ze werkt in opdracht voor diverse uitgevers, bedrijven, ontwerpbureaus en stichtingen, maar maakt ook veel vrij werk. Haar grootste inspiratiebron? Het leven zelf.

Lees meer

Flitsend het EK in!

Het EK begint vandaag! Niet alleen voor de voetballiefhebbers, maar voor heel Nederland breekt er een spannende tijd aan. En wat dacht je van al die sportfotografen die langs de lijn staan, hopend op ‘de beste foto’ die overal in de krant of op internet te zien zal zijn? Wist je dat de meeste professionele sportfotografen daarom meerdere camera’s om hun nek hebben hangen?

Lees meer

Iets te vieren? Leg het feest vast in een fotoboek!

Trouwt jouw beste vriendin? Viert je broer zijn promotie? Werkt je leuke collega 25 jaar bij de zaak of vertrekt ze juist naar het buitenland? Neem zoveel mogelijk foto’s op het (afscheids)feestje, verzamel ze in een fotoboek en je kunt een prachtig en onvergetelijk cadeau overhandigen. Wij hebben tips om rekening mee te houden.

Lees meer

10 inspirerende fotografietips uit eigen collectie

“If your pictures aren’t good enough, then you’re not close enough” is een beroemde uitspraak die we laatst aanhaalden in ons artikel over portretfotografie. Deze uitspraak komt van Robert Capa, een beroemde oorlogsfotograaf. Wij hebben nog een aantal mooie uitspraken en adviezen verzameld, maar dan van onze ‘uitgelichte’ fotografen. Deze vonden wij zeer de moeite waard om even op een rijtje te zetten!

Lees meer

Doe mee met onze lente fotowedstrijd 2012!

Word jij ook zo vrolijk van de lente? Het zonnetje laat zich steeds vaker zien, het blijft langer licht en de wereld om ons heen ziet er weer super gezellig en kleurrijk uit. Kortom, de lente biedt volop inspiratie voor mooie plaatjes! Vergeet ook de gouden uren niet waarin je de meest prachtige foto’s kunt maken. Heb jij een foto gemaakt waar je trots op bent? Doe mee met onze lente fotowedstrijd!

Lees meer

Maak de mooiste foto’s van jouw favoriete festival!

Het festivalseizoen is weer begonnen! En daarmee snijden we graag het onderwerp festivalfotografie aan. Want hoe leg je die fijne festivalsfeer vast? Waar moet je op letten en hoe maak je de mooiste foto’s van je favoriete band? Lees onze tips om jouw mooiste festivalmomenten zo goed mogelijk vast te leggen!

Lees meer

8 handige tips voor portretfotografie!

Met een portretfoto laat je iets zien over een persoon. Of iemand nu poseert of niet, aan jou de taak om het beste uit de mensen te halen die je fotografeert. Maar wat zijn de ingrediënten voor een goede portretfoto? Waar moet je op letten? Lees onze tips voor het maken van de mooiste portretfoto’s!

Lees meer

Ga jij nog dauwtrappen deze Hemelvaartsdag?

Als je één van de mensen bent die op Hemelvaartsdag vroeg opstaat om dauw te trappen, weet je hoe bijzonder dit is. Een lekkere wandeling of fietstocht in de vroege ochtend doet een mens goed. Daarbij is het prachtig om te zien hoe de natuur langzaam ontwaakt. Vooral wanneer het weer een beetje meewerkt. Laten we het hopen voor de dauwtrappers onder ons!

Lees meer

Like ons op Facebook en win een dagje Apenheul!

Zin in een gezellig dagje uit? Like onze Facebookpagina en maak kans op 4 kaartjes voor Apenheul in Apeldoorn! Verder houden wij je via Facebook op de hoogte van inspirerende nieuwtjes over alles wat met fotografie en fotoboeken te maken heeft. Bovendien ben je altijd als eerste op de hoogte van onze andere, leuke winacties! Like ons nu en wie weet win jij een dagje Apenheul. Daar beleef je de leukste fotomomenten!

Lees meer

UNICEF geeft mooie herinneringen een kans

Bij CEWE FOTOBOEK laten we je mooie herinneringen graag opnieuw beleven. Maar wat als er vrijwel geen mooie herinneringen zijn? Wat als een kind wordt geconfronteerd met armoede, ziekte, geweld of discriminatie? Dat vinden wij onaanvaardbaar. Daarom zijn wij UNICEF Supporter. UNICEF zorgt ervoor dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft, en daar dragen wij graag aan bij. Omdat wij alle kinderen mooie herinneringen gunnen om later aan terug te kunnen denken.

Lees meer

Licht is de taal van de fotografie

Een goed gekozen onderwerp en een mooie compositie zorgen nog niet voor een perfecte foto. Dan zouden we namelijk een heel belangrijk onderdeel vergeten: licht. Licht is namelijk de taal van de fotografie. Hoe meer je erover leert, hoe beter je foto’s zullen worden. Niet voor niets betekent fotografie letterlijk ‘schrijven met licht’. Maar welke soorten licht zijn er en hoe maken we er handig gebruik van?

Lees meer

Win een leuk Moederdag-cadeaupakket!

Wil jij een mooi cadeaupakket winnen voor Moederdag? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ons NU te volgen op Twitter! Het cadeaupakket bestaat uit een leuke mand vol heerlijke verzorgingsproducten, 'lekker wegdroom'-leesvoer en een fijne bon. Dat alles t.w.v. € 65,-. Een echt verwenpakket dus voor jezelf of je moeder. Retweet ons twitterbericht en verdubbel je winkans! Deze actie loopt t/m woensdag 9 mei 2012.

Lees meer

Verras je moeder met een origineel fotoboek op Moederdag!

Maakte jij vroeger ook altijd van die leuke knutselwerkjes voor je moeder op Moederdag? Tekeningen, gedichtjes, zelfgemaakte oorbellen… En oh oh oh, wat was je moeder daar blij mee. Ze hoefde geen dure cadeaus. Een ontbijtje op bed en zo’n zelfgemaakte creatie waren genoeg om weer een heel jaar op te teren. Waarom zou dat nu anders zijn? Maak gewoon wéér zelf een cadeau voor je moeder; geef haar een mooi en super origineel fotoboek!

Lees meer

Fotografietips voor Koninginnedag

Koninginnedag staat voor feest, gezelligheid en natuurlijk de kleur oranje. In veel steden worden vrijmarkten gehouden en optochten en kinderspelen georganiseerd. Je komt de meest leuke taferelen tegen, dus een prachtige dag om met je camera op pad te gaan! Ga op zoek naar mooie momenten, interessante mensen en leuke situaties met onze tips in je achterhoofd.

Lees meer

Het Fotoboek viert feest!

Rotterdam - In het Nederlands Fotomuseum is het nog altijd feest. Waarom? Omdat wij Nederlanders de beste fotoboekmakers van heel Europa schijnen te zijn! En omdat fotoboeken zo enorm populair zijn. Dat moet natuurlijk worden gevierd. Daarom besteedt het Nederlands Fotomuseum met de tentoonstelling Feest van het Fotoboek uitgebreid aandacht aan het Nederlandse fotoboek zodat iedereen de enorme rijkdom en allure ervan kan meebeleven.

Lees meer

Wij doen een wens

Steun jij de stichting Doe Een Wens al? Deze prachtige stichting vervult de liefste wensen van kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte. Het mooie aan zo’n wensvervulling is dat het kind op dat moment even geen patiënt meer is met zorgen, maar een kind dat geniet en zijn of haar liefste wens in vervulling ziet gaan. Dat is veel meer dan alleen een mooie dag voor alle betrokkenen, dat geeft kracht!

Lees meer

‘Die spanning tussen lijnen, structuren en perspectieven vind ik boeiend’

Hoewel fotograaf Henk van Maastricht (70) zo’n dertig jaar geleden al bezig was in de doka, heeft hij zijn liefde voor de fotografie pas sinds de komst van de digitale fotografie echt hervonden. Nu fotografeert hij voor de plaatselijke Kabelkrant, hij is lid van een fotoclub en fervent lid van de Zoom Magazine community. Zijn werkelijke passie? Architectuurfotografie. Die bevlogenheid werkt zo aanstekelijk dat zelfs wij zin krijgen om gebouwen te fotograferen.

Lees meer

Mooiere foto’s maken? Volg een cursus fotografie!

“Wow, heb jij die foto gemaakt?” Die vraag zal je waarschijnlijk vaker horen wanneer je een fotocursus of fotografie workshop hebt afgerond. Vaak kun je met je digitale fotocamera namelijk veel meer dan je denkt en weet. Bovendien is mooie foto’s maken ook een kwestie van goed kijken. Bij een fotocursus leer je het verschil te maken tussen een kiekje en een sprekende foto. En het is ook nog eens super leuk!

Lees meer

Een mooie verbintenis met Sandton Hotels

Eén van de mooiste en belangrijkste dagen in je leven is toch wel je trouwdag. En daarmee behoort deze dag ook gelijk tot één van de belangrijkste fotomomenten in je leven die natuurlijk moet worden vastgelegd in een prachtig fotoboek. Zo denkt Sandton Hotels er ook over. Daarom krijgt elk bruidspaar dat trouwt op een fantastische Sandton trouwlocatie, een prachtig CEWE FOTOBOEK XL t.w.v. € 44,95 cadeau om deze dag keer op keer te herbeleven. Een mooie samenwerking, toch?

Lees meer