Wat is de beste tijd om te fotograferen?

Dit weekend mocht de klok weer een uur vooruit. Lang leve de lange avonden! De meesten van ons blijven met mooi weer dan ook het liefst zo lang mogelijk buiten. Heerlijk ook om eropuit te trekken met je camera. Maar wat zijn nu de beste momenten om te fotograferen wanneer we kijken naar het licht? En hoe weet je wanneer dat precies is?

Lees meer

Volg ons op Facebook en win een Nikon Coolpix camera!

Ben jij al een van onze fans op Facebook? Je maakt niet alleen kans op die geweldige camera, maar je bent ook als eerste op de hoogte van onze andere leuke winacties! Daarnaast delen we leuke, interessante en inspirerende weetjes over alles wat met fotografie en fotoboeken te maken heeft én je kunt natuurlijk zelf informatie delen met ons en andere CEWE FOTOBOEK-liefhebbers. Bovendien weet je onmiddellijk wanneer er weer een interessant artikel op ons fotoblog is gepost!

Lees meer

Lente! Een feestje voor fotografieliefhebbers

Het is lente! Langzaam komt alles weer in beweging en wordt de natuur weer een kleurrijk geheel. Uit kale, bruine takken komen groene knoppen tevoorschijn en in het landschap zien we de meest prachtige bloemen weer tot bloei komen. Ook de dartelende lammetjes, zwermen trekvogels, het mooie licht en de steeds langere dagen maken dit tot het favoriete jaargetijde van veel fotografen. Een feestje om vast te leggen!

Lees meer

Nationale Vriendinnendag: zet je vriendin in het zonnetje!

Sinds 2008 is elke derde zaterdag in maart uitgeroepen tot Nationale Vriendinnendag. Vandaag dus! Deze dag is in het leven geroepen door Francis Giesbers die vond dat er best even mag worden stilgestaan bij de goede band die je met een vriendin hebt. Daar zijn wij het volledig mee eens! Het bracht ons ook op het idee van een vriendinnenboek. Laat je vriendin op een originele manier weten hoeveel ze voor je betekent.

Lees meer

Leuke tips voor de Fotoboekenweek… uhhh Boekenweek 2012

Vanaf vandaag staat het boek weer centraal! Van 14 t/m 24 maart wordt de 77e editie van de Boekenweek gevierd. Dit jaar is het thema Vriendschap en andere ongemakken. Wij hebben een aantal leuke activiteiten rond de Boekenweek met een link naar fotografie voor je uitgezocht, want boeken en foto’s gaan natuurlijk prima samen. Dat zie je maar weer aan al die mooie fotoboeken die jullie altijd maken!

Lees meer

Goed kijken kun je leren!

We horen en lezen vaak dat fotograferen gepaard gaat met ‘goed kijken’. Zoals onze collega en fotograaf Marius ook altijd zegt: fotograferen bestaat voor 80% uit goed kijken. Ergens ook wel logisch, maar hoe doe je dat dan? Zijn daar trucs voor? Ja, die zijn er! Goed leren kijken is een kwestie van veel oefenen, maar iedereen kan het leren. Kijk en lees snel verder!

Lees meer

Heb jij de mooiste winterfoto gemaakt?

Het was een vreemde winter. Grotendeels herfstachtig, maar begin februari was daar toch opeens die extreme kou. Gelukkig maar, want zo hebben we toch nog kunnen genieten van een paar heerlijke winterse weken. En dat heeft vast mooie plaatjes opgeleverd! Heb jij een mooie winterfoto? Doe mee met onze fotowedstrijd en maak kans op leuke fotoprijzen!

Lees meer

Taart voor ons, korting voor onze Facebook fans!

Afgelopen vrijdag hebben we deze taart besteld om onze eerste 1.000 fans op Facebook te vieren, maar inmiddels zijn het er al ruim 1.200! Voor ons des te meer reden om van deze speciale CEWE-taart te genieten, maar ook om deze mijlpaal met onze fans te vieren. Daarom krijgen zij € 10,- korting op een CEWE FOTOBOEK. Wil jij ook korting? Vind ons leuk op Facebook en start met het maken van een mooi fotoboek!

Lees meer

‘Ga op zoek naar het ongewone beeld’

Voor fotograaf Arnold van de Kamp (67) zit stilzitten er niet bij. Hij is al 41 jaar lid van De Iris, een fotografenvereniging in Harderwijk, waarvan de laatste tien jaar actief als voorzitter. Daarnaast vraagt het ziekenhuis hem nog regelmatig fotoreportages te maken van recepties waarvan hij vervolgens een mooi CEWE FOTOBOEK maakt. Maar zijn allergrootste hobby? Korte verhaaltjes vertellen met zijn foto’s, vanuit zijn eigen AV-studio aan huis.

Lees meer

Een gezellige prijsuitreiking in SnowWorld Zoetermeer

Echte Apfelstrudel. Daarmee begonnen we afgelopen zaterdag een zeer geslaagde dag in Snowworld Zoetermeer waar de prijsuitreiking van jullie mooiste, leukste en grappigste kerstfoto’s plaatsvond. We zijn heel blij met de grote opkomst en alle leuke reacties die we hebben mogen ontvangen. Hopelijk valt de spierpijn van onze winnaars mee!

Lees meer

Leuk cadeau: maak een herinneringenboek!

Zijn je ouders binnenkort 35 jaar getrouwd? Wordt je vader 65 jaar? Vieren je grootouders hun gouden bruiloft? Of gaat je allerbeste vriendin trouwen? Geef een herinneringenboek! Een leuk en origineel cadeau dat een leven lang mooi blijft. Verzamel mooie foto’s, leuke anekdotes en oude documenten, en creëer een boek vol herinneringen. Hoe je dat precies aanpakt? Lees onze tips! Een boek over iemands leven Natuurlijk kun je zoveel mogelijk foto’s verzamelen, maar je kunt er ook voor kiezen om…

Lees meer

CEWE steunt school in Kenia: ‘Samen staan we sterk!’

Natuurlijk willen wij bij CEWE ook iets goeds doen voor de wereld. Dus behalve dat we jullie graag helpen eenvoudig de mooiste fotoboeken te maken, sponsort CEWE sinds 2009 ook een project in Kenia: de Vinuni Primary School in het dorpje Vinuni. Samen met de stichting Tenda Pamoja wordt er zorgvuldig gekeken hoe we de leerlingen en docenten van die school financieel zo goed mogelijk kunnen steunen.

Lees meer

Fotografietips voor wintersporters!

Ga je op wintersport? Natuurlijk gaat je camera mee! Die leuke chalet, de gezellige après-ski avonden en je stuntelende vriendin moeten voor altijd worden vereeuwigd. Maar als je mooie natuuropnames en actiefoto’s wilt maken kan dat nog best lastig zijn. Je hebt te maken met een enorme hoeveelheid licht en snel bewegende skiërs. Waar moet je op letten? En hoe maak je de leukste foto’s? Lees onze tips!

Lees meer

7x liefde & fotografie

Het is Valentijnsdag! Vandaag staat alles in het teken van de liefde. Ook bij ons! De link tussen liefde en fotografie? Die is makkelijk gelegd. Herinneringen, foto's, liefde... Dat zegt al genoeg. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat alleen al de gedachte aan liefde zorgt voor de mooiste portretfoto’s? All you need is love! 7x liefde & fotografie.

Lees meer

De beste nieuwsfoto’s van Gelderland

Wat is de mooiste, beste, ontroerendste of opmerkelijkste foto van 2011? Achtendertig fotografen stuurden voor de zesde editie van de GeldersNieuwsFoto hun beste foto’s die betrekking hebben op het nieuws in deze provincie in het afgelopen jaar. Wat is jouw favoriet? Je kunt nog stemmen t/m 28 februari!

Lees meer

Neem de sfeer mee naar huis

Wanneer je op vakantie gaat of een geweldige reis maakt, wil je je dat natuurlijk de rest van je leven zo goed mogelijk blijven herinneren. Dat lukt het best wanneer je de sfeer optimaal weet vast te leggen. Zo neem je die voor altijd mee naar huis. Hoe je dat doet? Wij hebben tips!

Lees meer

Maak een ‘Ik hou van jou’-boekje voor jouw Valentijn!

Heb jij al iets gekocht voor jouw Valentijn? Wat dacht je van een heel persoonlijk cadeau? Maak je eigen ‘Ik hou van jou-boekje’! Een fotoboek waarin je al jullie leukste, grappigste en mooiste foto’s verzamelt waarmee je laat zien hoeveel je van je grote liefde houdt. Dat is nog eens een originele verrassing! Wij geven je voorbeelden ter inspiratie. Vul het boek met mooie foto’s van jullie samen, maar denk ook aan leuke anekdotes of herinneringen. Je kunt de songtekst – of een gedeelte ervan –…

Lees meer

De kunst van het samenvoegen

Maartje Roos (26) is een veelbelovende freelance fotografe. Nog maar anderhalf jaar geleden studeerde ze cum laude af aan de Fotoacademie in Groningen. Sindsdien heeft ze al diverse grote opdrachten gedaan, waaronder een opdracht voor de Efteling die zojuist is afgerond. De illustratieve foto’s van Maartje zijn zo onderscheidend dat ze die zelfs in Berlijn en in New York graag willen hebben.

Lees meer

26 januari: Nationale Gedichtendag 2012

Morgen is het weer Nationale Gedichtendag! Al 13 jaar lang is dit hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen, elk jaar met een ander thema. Nu is dat ‘Stroom’. Ook wij hebben een dichtpoging gedaan. Onze inspiratie? Het fotoboek. Omdat een fotoboek bestaat uit een stroom van jouw unieke momenten!

Lees meer

Gelukkige winnaars in Burgers’ Zoo!

Midden in de Bush hadden zich afgelopen zaterdag zo’n 20 winnende pietjes met hun familie verzameld voor de prijsuitreiking van onze pietjescampagne. Dat het weer niet bepaald meezat, kon de pret gelukkig niet drukken. "Het voelt als een extra cadeautje om ook nog een dagje Burgers' Zoo te krijgen", was de reactie die we van velen hoorden.

Lees meer