6 gouden tips voor sportfotografie

De Olympische Spelen zijn een mooie aanleiding om eens dieper in te gaan op sportfotografie, want deze vorm van fotografie is ook echt een aparte tak van sport. Handig dus om hier meer over te weten wanneer je de voetbalwedstrijd van je zoon wilt vastleggen of voor een mooie opname van je beste vriendin als ze zwoegend de finishlijn bereikt. Wij zetten 6 handige tips op een rijtje voor het maken van de mooiste sportfoto’s.

Lees meer

Onze vernieuwde website biedt volop inspiratie!

CEWE FOTOBOEK heeft een vernieuwde website! Behalve de eenvoudig te downloaden software en informatie over de verschillende fotoboekformaten en prijzen vind je hier nu ook veel tips en inspiratie. Wij helpen je namelijk graag bij het maken van jouw unieke CEWE FOTOBOEK! Ontdek snel wat onze website te bieden heeft.

Lees meer

Zin in avontuur? Word onze fan!

Ben jij al een van onze fans op Facebook? Wie nu fan wordt maakt kans op 4 kaartjes voor Avonturenpark Hellendoorn! Dit avontuurlijke attractiepark is leuk voor het hele gezin. Bovendien houden we je via Facebook voortaan op de hoogte van inspirerende nieuwtjes over alles wat met fotografie, fotoboeken en reizen te maken heeft. Ga dus snel naar onze Facebookpagina, vind ons leuk en wie weet win jij die 4 kaartjes voor Avonturenpark Hellendoorn!

Lees meer

Wie maakt de mooiste zomerfoto van 2012?

Heerlijke temperaturen, prachtige landschappen en genietende mensen maken van de zomer een fantastisch fotografieseizoen. En niet te vergeten de lange avonden waarop we lekker lang buiten kunnen vertoeven. Helaas hebben we hier nog maar weinig van kunnen genieten, maar wij hebben alle hoop dat het nog helemaal goed komt met deze zomer! Jij toch ook? Houd je camera gereed en doe mee met onze zomerse fotowedstrijd! Je maakt kans op prachtige prijzen.

Lees meer

Tips voor een mooie fotoreportage in de dierentuin

Een uitstapje naar de dierentuin is de ideale gelegenheid voor een mooie fotoreportage. Niet alleen om dit leuke dagje uit vast te leggen, maar natuurlijk ook voor het maken van mooie dierenfoto’s. Want waar moet je op letten bij het fotograferen van dieren? Hoe maak je natuurgetrouwe foto’s? En hoe kun je meer uit je dierenfoto’s halen? Lees onze tips zodat jij thuiskomt met de mooiste foto’s na een gezellige dag in de dierentuin.

Lees meer

Maak super scherpe foto’s zonder statief!

Wist je dat er verschillende handigheidjes zijn voor het maken van de scherpste foto’s, ook zonder statief? Wen jezelf aan je ellebogen tegen je lichaam te drukken wanneer je gaat fotograferen. Zo kun je de camera veel beter stil houden omdat hij weinig speelruimte heeft. Ergens tegenaan leunen werkt trouwens ook goed. Als jij stabiel staat tegen een muur of hekje is je camera ook gelijk veel stabieler. Of ga gewoon op zoek naar een statiefvervanger, zoals een muurtje of een ander stevig…

Lees meer

7 slimme tips voor natuurfotografie

Natuurfotografie is erg populair. Logisch. Je kunt heerlijk naar buiten en het werkt nog ontspannend ook. Daarbij is de natuur natuurlijk prachtig om vast te leggen en zeer veelzijdig. Denk aan de verschillende landschappen en jaargetijden, maar ook aan de diverse weersomstandigheden en tijdstippen. Geen moment is hetzelfde. Maar waar kun je op letten voor het maken van de mooiste natuurfoto’s? Wij hebben tips!

Lees meer

5 tips voor de vakantiefoto’s van je leven!

Checklists worden afgewerkt, koffers worden ingepakt en auto’s volgeladen. De vakantietijd is weer aangebroken! Je camera ligt vast al klaar, maar ben je ook al voorbereid op het maken van de mooiste vakantiefoto’s? En op het mooie fotoboek wat je gaat maken wanneer je weer thuis bent? Nee? Lees hier onze tips om jouw fijne vakantieherinneringen voor altijd levend te houden!

Lees meer

Wil jij een vrolijk zomerpakket winnen?

Kom helemaal in de zomerstemming met ons leuke cadeaupakket! Want na regen komt zonneschijn, dus je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Daarom hebben wij een vrolijk cadeaupakket samengesteld (t.w.v. € 50,-) vol leuke zomerspulletjes, zoals een lekker dik badlaken, verkoelende after sun, nagellak in zomerse kleurtjes en een goed boek voor op het strand. Wil jij kans maken? Volg ons dan nu op Twitter! Retweet (RT) ons twitterbericht en jouw winkansen worden verdubbeld! De actie loopt tot…

Lees meer

Expositie Album Beauty: ode aan het fotoalbum

Wie binnenkort naar Foam gaat, kan een kijkje nemen in de levens van honderden mensen. In het museum worden van 19 juni t/m 14 oktober 2012 namelijk heel veel oude fotoalbums vertoond. En dat doet Erik Kessels (1966) op schitterende wijze. Met de tentoonstelling Album Beauty brengt Kessels een ode aan het verdwijnende tijdperk van het fotoalbum.

Lees meer

Ga jij naar de Parade? Leg die magische sfeer vast!

Theaterfestival de Parade is weer aan zijn reis begonnen. In vier grote Nederlandse steden bouwt de Parade een geheel zelfvoorzienend dorp op. Wie wel eens naar de Parade is geweest, weet dat je in een soort fantasiewereld terechtkomt vol kleurrijke tenten, gezelligheid en intimiteit. Een genot voor kunst- en theaterliefhebbers. Ook als fotograaf kun je hier je lol op!

Lees meer

Welke soorten fotografie zijn er?

Portretfotografie en natuurfotografie zijn dan misschien wel de meest bekende en populairste vormen van fotografie, maar er zijn veel meer soorten. Je kunt de verschillende soorten fotografie op diverse manieren indelen, maar vaak overlappen ze elkaar. Bovendien heeft elke vorm van fotografie zijn eigen tips en trucs. Beroepsmatige fotografie Echt beroepsmatige vormen van fotografie zijn o.a.…

Lees meer

Wat te doen bij slecht weer?

Nee hè, ben je lekker vrij, is het slecht weer. Gelukkig zijn er ook leuke dingen in huis te doen. Zo is een regenachtige dag ideaal voor het maken van een fotoboek. Zonde om al je foto’s op de computer te laten staan en zo haal je gelijk mooie herinneringen op, terwijl je jouw eigen fotoboek ontwerpt. Nu levert deze saaie, regenachtige dag nog iets moois op ook! Vind je het lastig om te beginnen met je fotoboek? Lees onze tips en je kunt gelijk aan de slag!

Lees meer

Neem je vader mee naar een foto-expositie!

Heb je nog geen cadeau kunnen bedenken voor Vaderdag? Neem je vader mee naar een museum of expositie! Wil jouw vader alles weten over fotografie? Is hij geïnteresseerd in geschiedenis of juist gek op unieke uitvindingen en innovatie? Of is je vader een echte voetballiefhebber die zich interesseert voor andere culturen? Wij hebben drie boeiende fototentoonstellingen voor je op een rijtje gezet. Voor elke vader wat wils!

Lees meer

‘Probeer een eigen stijl te ontwikkelen’

Fotografe Medea Huisman (28) doet wat haar hart haar ingeeft. Die intuïtieve benadering werkt heel goed. Sinds Medea twee jaar geleden afstudeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst heeft ze al een groot oeuvre weten op te bouwen als fulltime freelance fotografe. Ze werkt in opdracht voor diverse uitgevers, bedrijven, ontwerpbureaus en stichtingen, maar maakt ook veel vrij werk. Haar grootste inspiratiebron? Het leven zelf.

Lees meer

Flitsend het EK in!

Het EK begint vandaag! Niet alleen voor de voetballiefhebbers, maar voor heel Nederland breekt er een spannende tijd aan. En wat dacht je van al die sportfotografen die langs de lijn staan, hopend op ‘de beste foto’ die overal in de krant of op internet te zien zal zijn? Wist je dat de meeste professionele sportfotografen daarom meerdere camera’s om hun nek hebben hangen?

Lees meer

Iets te vieren? Leg het feest vast in een fotoboek!

Trouwt jouw beste vriendin? Viert je broer zijn promotie? Werkt je leuke collega 25 jaar bij de zaak of vertrekt ze juist naar het buitenland? Neem zoveel mogelijk foto’s op het (afscheids)feestje, verzamel ze in een fotoboek en je kunt een prachtig en onvergetelijk cadeau overhandigen. Wij hebben tips om rekening mee te houden.

Lees meer

10 inspirerende fotografietips uit eigen collectie

“If your pictures aren’t good enough, then you’re not close enough” is een beroemde uitspraak die we laatst aanhaalden in ons artikel over portretfotografie. Deze uitspraak komt van Robert Capa, een beroemde oorlogsfotograaf. Wij hebben nog een aantal mooie uitspraken en adviezen verzameld, maar dan van onze ‘uitgelichte’ fotografen. Deze vonden wij zeer de moeite waard om even op een rijtje te zetten!

Lees meer

Doe mee met onze lente fotowedstrijd 2012!

Word jij ook zo vrolijk van de lente? Het zonnetje laat zich steeds vaker zien, het blijft langer licht en de wereld om ons heen ziet er weer super gezellig en kleurrijk uit. Kortom, de lente biedt volop inspiratie voor mooie plaatjes! Vergeet ook de gouden uren niet waarin je de meest prachtige foto’s kunt maken. Heb jij een foto gemaakt waar je trots op bent? Doe mee met onze lente fotowedstrijd!

Lees meer

Maak de mooiste foto’s van jouw favoriete festival!

Het festivalseizoen is weer begonnen! En daarmee snijden we graag het onderwerp festivalfotografie aan. Want hoe leg je die fijne festivalsfeer vast? Waar moet je op letten en hoe maak je de mooiste foto’s van je favoriete band? Lees onze tips om jouw mooiste festivalmomenten zo goed mogelijk vast te leggen!

Lees meer