Typische herfstproducten van CEWE

Wat was het een lekker nazomertje! De herfst is inmiddels alweer een weekje bezig en dat zien we buiten al volop: vallende bladeren, minder zonuren en al flink wat wind. Dan wordt het tijd om je huis lekker herfstklaar te maken. Dat doe je natuurlijk het beste met wat leuke sfeerfoto’s.

Lees meer

Mooiste buitenlandse uitzichten en weekwinnaar vakantiefoto van het jaar

"De damp van het warme water maakt deze foto mysterieus en geheimzinnig. Vanuit de damp doemt een prachtig historisch gebouw op dat ervoor zorgt dat deze foto perfect aansluit bij het thema. Door de manier waarop de foto is genomen blijf je ernaar kijken." Het commentaar van de jury loog er niet om: de fotograaf van de winnende weekfoto maakte indruk. Ilona Hindriks maakte de foto in Budapest, Hongarije. Ze is de tweede weekwinnaar van de vakantiefotowedstrijd georganiseerd door Zoover en CEWE…

Lees meer

Macrofotografie: hoe zat het ook alweer?

Macrofotografie is een goede manier om details vast te leggen met je fototoestel. Maar hoe werkt het? Welke details fotografeer je en bovenal: waar let je op tijdens het fotograferen van details? Dat lees je in onderstaand blog over macrofotografie!

Lees meer

Fotografeer de herfst: blad fotograferen

Van okergeel en donkerbruin tot bordeauxrood: herfstkleuren zijn geweldig! Langzaam maar zeker is de zomer naar de herfst veranderd. Dit is goed te zien in de bossen, stadsparken of aan de bomen bij jou in de straat. Een ware inspiratie voor elke fotograaf. Vooral het fotograferen van bladeren is iets dat echt bij de herfst hoort. Lees hieronder hoe je de herfst optimaal gebruikt voor mooie foto’s met blad.

Lees meer

Camera’s te kust en te keur

We proberen je altijd opnieuw te inspireren en geven je daarom graag tips en tricks voor fotografie, zodat je zelf aan de slag aan kan met je camera om nog mooiere foto’s te maken. Dit blog hebben we in samenwerking met Focus Magazine samengesteld en geeft je informatie over de software die je kunt gebruiken om jouw foto’s nóg mooier te maken. De nieuwste ontwikkelingen Door de jaren heen zijn er heel wat soorten camera’s ontwikkeld: van grote, houten camera’s…

Lees meer

Vakantiefoto van het jaar: interview met de weekwinnaar van week 1

Tijdens de verkiezing van de vakantiefoto van het jaar wordt de beste vakantiefoto geselecteerd door onze vakkundige jury. De eerste weekwinnaar is inmiddels bekend: Siegfried Claeys stuurde de winnende foto in. Namens Zoover en CEWE bedanken we hem voor zijn prachtige inzending. De jury wond er geen doekjes om, hun commentaar was lovend: ‘Wit zand, een heldere, blauwgroene zee en een strakblauwe lucht. De prachtige kleuren maken dit tot een absolute topfoto die perfect aansluit bij het…

Lees meer

Deelnemers CEWE Photo Awards bedankt!

Deze zomer vonden de CEWE Photo Awards 2018 plaats. Een periode van tien weken waarin deelnemers hun mooiste foto’s mochten insturen. Het thema voor de wedstrijd stond in het teken van typisch Hollandse plaatjes. In het Spoorwegmuseum te Utrecht vond afgelopen 15 september de uitreiking plaats.

Lees meer

Vakantiefoto van het jaar: de eerste weekwinnaar is bekend

Een interview met de weekwinnaar Tijdens de verkiezing van de vakantiefoto van het jaar wordt de beste vakantiefoto geselecteerd door onze vakkundige jury. De eerste weekwinnaar is inmiddels bekend: Siegfried Claeys stuurde de winnende foto in. Namens Zoover en CEWE bedanken we hem voor zijn prachtige inzending. De jury wond er geen doekjes om, hun commentaar was lovend: ‘Wit zand, een heldere, blauwgroene zee en een strakblauwe lucht. De prachtige kleuren maken dit tot een absolute topfoto…

Lees meer

Winnaars CEWE Photo Awards 2018

Afgelopen zaterdag vond de uitreiking van de CEWE Photo Awards 2018 plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Dit zijn ze dan, de absolute winnaars van 2018:

Lees meer

Fotograferen door glas: zeker niet onmogelijk

Je kent het wel. Een prachtig fotomomentje achter het glas, je pakt snel je camera en schiet er lekker op los. Later, wanneer je de foto’s terugkijkt, zie je het. Een lelijke reflectie op het glas verpest de foto. Jammer, maar met onderstaande tips voorkom je het de volgende keer! Ideaal voor het fotograferen van de onderwaterwereld in een dierenpark, vanuit een hoog gebouw zonder te openen ramen of voor als je iets wilt fotograferen in een winkeletalage.

Lees meer

Tien mooie herfstbossen in België en Nederland

Nog een weekje slapen en dan start de astronomische herfst! Volgens de weerkundigen is de herfst echter al een tijdje aan de gang; zij rekenen 1 september als de start van de herfst. Toch is de astronomische definitie het meest gebruikelijk. De natuur houdt in ieder geval geen rekening met kalenders en gaat, ongeacht de datum, haar eigen gang. Inmiddels is de natuur al ver genoeg voor wat mooie herfstfoto’s. Plan daarom snel een aantal uurtjes in voor een mooie herfstwandeling en het schieten…

Lees meer

Tips: zo maak je de Vakantiefoto van het Jaar

Sommige mensen gaan wel heel ver voor een mooie vakantiefoto. Of moeten we zeggen “sommige mensen laten anderen wel heel ver gaan voor de perfecte vakantiefoto”? Onze collega’s bij Zoover schreven er vorig jaar nog een blogartikel over. Of de prijswinnaars van de “vakantiefoto van het jaar 2018” zó ver gaan is maar de vraag. In dit blog lees je in ieder geval hoe je anderen het beste een foto van jou kunt laten maken. Want hoewel sommige mensen tegenwoordig wel een beetje geobsedeerd lijken…

Lees meer

Op zoek naar de Vakantiefoto van het Jaar 2018!

Trommelgeroffel! De Vakantiefoto van het Jaar verkiezing is gestart, een fotowedstrijd die we gezamenlijk met onze collega’s van vakantiebeoordelaar Zoover organiseren. Door je favoriete vakantiefoto in te sturen, maak je kans op te gekke prijzen. Meedoen? Lees dan snel verder hoe je kans kunt maken!

Lees meer

Fotoboek: zeven leuke softwarefuncties voor je fotoboek!

Voor CEWE is deze periode één van de drukste periodes van het jaar. Op een enkele geluksvogel na, zijn de meeste vakanties namelijk alweer voorbij. Dat betekent dat er rond deze tijd veel mooie vakantie fotoboeken worden ontwikkeld. Misschien ben jij ook al druk in de weer om je foto’s uit te zoeken om vervolgens een fotoboek te ontwikkelen. Als dat het geval is, kun je vast en zeker wel wat nuttige tips gebruiken! Hieronder daarom zeven functies van de CEWE fotosoftware die je helpen bij het…

Lees meer

Nazomeren voor de fotograaf: vier ideeën

Binnenkort start de herfst weer. Het seizoen van de bladeren, guur weer en kopjes warme dranken bij de verwarming. Voordat dit seizoen echt begint, is het wel zo lekker om je nog even op te laden voor deze koudere periode. Onderstaande tips zijn echte aanraders voor een lekker nazomer tripje met je camera.

Lees meer

Scherpstellen

We proberen je altijd opnieuw te inspireren en geven je daarom graag tips en tricks voor fotografie, zodat je zelf aan de slag aan kan met je camera om nog mooiere foto’s te maken. Dit blog hebben we in samenwerking met Focus Magazine samengesteld en geeft je informatie over de software die je kunt gebruiken om jouw foto’s nóg mooier te maken. Een kwestie van keuzes maken We verwachten van de moderne techniek snelle en perfecte reacties: onze telefoon moet onmiddellijk contact maken met de…

Lees meer

De heide bloeit! Waar let je op bij het fotograferen van heidevelden?

De heide bloeit! Ondanks de droogte, zijn er gelukkig grote delen van de heide bespaard gebleven. Dit prachtige natuurfenomeen is een lust voor het oog, brengt voldoende redenen voor een wandeling en is bovendien prachtig om te fotograferen. In dit blog lees je wat heide zo mooi maakt, waar je op moet letten en waar de mooiste heidevelden zich bevinden.

Lees meer

Back to school & work: vijf leuke CEWE producten

Op de meeste plekken zijn de scholen alweer aan het opstarten. Hiermee komt een einde aan een lange en warme zomervakantie. Net als alle studenten en scholieren, moeten ook de harde werkers onder ons weer flink aan de bak op het werk. Dan is het natuurlijk geen overbodige luxe om met goed materiaal te werken. CEWE biedt daarom leuke producten waarmee je er weer vol tegenaan kunt!

Lees meer

Reisfotoboek

Dit blog is speciaal voor de reizigers, de avonturiers en de globetrotters! Want waar de één heerlijk uitrust tijdens een welverdiende vakantie, moet de ander juist uitrusten na de vakantie. Dit uitrusten doe je natuurlijk het beste tijdens het maken van een reisfotoboek. Of je nu een week aan het rondreizen bent of een half jaar, de herinneringen bewaar je het beste in een fotoboek! In dit blog daarom speciaal aandacht voor het ontwerpen van een reisfotoboek.

Lees meer

High key & low key fotografie

High key and low key fotografie. Misschien heb je er nog niet eerder van gehoord. Deze vorm van fotografie is gespitst op de hoge en lage belichting. In schilderijen wordt het al eeuwen gebruikt als een vorm om een sfeer te geven aan een schilderij. Met de komst van fotografie werd het ook mogelijk om deze twee uiterste vormen van belichting toe te passen in een foto. Maar wat is het precies, wat kun jij ermee en hoe pas je het toe? Dat lees je hieronder!

Lees meer