CEWE FOTOBOEK Pure valt in de prijzen

Soms zijn er van die momentjes dat je best een beetje trots mag zijn op jezelf. Dat was deze week voor CEWE het geval. We hoorden namelijk dat we in de prijzen zijn gevallen. Ons CEWE FOTOBOEK Pure is door EISA uitgeroepen tot beste product van het jaar 2018-2019 in de categorie ‘Fotografie’. Een mooi bericht en een mooie prestatie, zo vinden we bij CEWE.

Lees meer

Eerste winnaar van onze #CEWEvakantie zomeractie is bekend!

Deze zomer vroegen we je om jouw mooiste vakantiefoto's met ons te delen op social media met de hashtag #CEWEvakantie, en we hebben inmiddels al prachtige vakantiefoto's voorbij zien komen! Door mee te doen maak je uiteraard kans op mooie prijzen, en inmiddels hebben we uit alle inzendingen een eerste winnaar gekozen.

Lees meer

Dit zijn de genomineerde foto’s van week 9

In deze een-na-laatste week van de CEWE Photo Awards verrassen de fotografen in Nederland onze jury met een grote varieteit aan foto's. Van foto's van absolute sereniteit tot afbeeldingen van Nederlandse hysterie en feestgedruis. De foto's van Nederland zijn mooi, veelzijdig en verrassen ons keer op keer. Kijk en geniet zelf van de vijftien genomineerde foto’s van week 9. Wil jij nog meedoen aan de CEWE Photo Awards? Duik dan snel in je fotocollectie of ga op pad met je camera, want je hebt nog…

Lees meer

Gevels fotograferen

Trapgevels, klokgevels en halsgevels; de oudere gebouwen in ons land zijn er vaak nog rijkelijk mee versierd. Gevels geven een gebouw of woonhuis net dat beetje extra sfeer aan een gebouw of woonhuis en ze zijn bovendien prachtig om te fotograferen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dat lees je in dit blog!

Lees meer

Landschapsfotografie: kanalen, rivieren en beekjes fotograferen

Rustig kabbelend of snelstromend: het water stroomt als het bloed in onze aderen door het land. Het vervoerd, verkoeld en het zorgt voor irrigatie. Al sinds het einde van de ijstijd lopen er vele beekjes en rivieren door ons land, door Europa en eigenlijk door de hele wereld. Al vroeg werden er steden gebouwd aan bijvoorbeeld de Maas om de zekerheid van water te garanderen. Het geeft ons niet alleen een verkoelende duik in deze warme zomer, het biedt ook inspiratie voor fotografen voor wat…

Lees meer

Week 8 CEWE Photo Awards: fotografie zoals fotografie bedoeld is

Beelden zeggen meer dan duizend woorden en dat geldt zeker voor de inzendingen voor de CEWE Photo Awards. Ook in de achtste week van de jaarlijks terugkerende awards hebben we talloze prachtige inzendingen mogen ontvangen. Dit is fotografie zoals fotografie bedoeld is. De beelden roepen emoties op, brengen je in vervoering of laten je in verbijstering achter. Kijk en geniet zelf.

Lees meer

Zomerse fotoproducten van CEWE

We hebben al een behoorlijk mooie zomer achter de rug. Toch is de zomer nog niet voorbij en is augustus net begonnen. Dat betekent dat er (hopelijk) nog veel fijne zomerdagen aankomen. In deze maanden schieten we er lekker op los met de camera. Het is natuurlijk zonde om niets te doen met de foto’s die je maakt op je vakantie of tijdens deze zomer! Daarom inspireren we je hieronder graag met wat zomerse fotoproducten van CEWE.

Lees meer

Strandfotografie: vijf tips!

Het warme zand onder de voeten, de geur van de zilte zee en de kenmerkende klanken van de zingende zeemeeuwen: voor velen is dit dé droomplek voor een vakantie of gewoon voor een dagje weg. Want hoe heerlijk is het om even lekker een dagje niks anders te doen dan op het strand te liggen. Natuurlijk met af en toe een actief momentje zoals een korte wandeling op blote voeten langs het water, een stukje zwemmen in de golvende zee of natuurlijk: een paar prachtige foto’s maken! Hieronder vijf tips…

Lees meer

Het leven in beelden

Door Nathalie Rozak Gepassioneerd door beelden en met een diploma in fotografische techniek van het Brusselse INRACI op zak, ben ik sinds 1991 professioneel beginnen te werken als fotografe , waarbij ik in het labo en de studio actief was en reportages maakte. Sinds 2000 heb ik mij gespecialiseerd in beeldbewerking. Zes jaar lang werkte ik in een reclameagentschap van de groep EuroRSCG als (kleuren)retoucheuse en beeldenbewerkster. Daarna was ik twee jaar lang studioassistente bij Johan…

Lees meer

CEWE Photo Awards week 7: perfecte plaatjes

Perfecte reflecties, perfecte composities en perfecte weergaven van hoe gevarieerd Nederland is: ook deze week genoten we van de vele prachtige inzendingen. Perfectie is wat de foto's met elkaar gemeen hebben, maar voor de rest zijn ze stuk voor stuk uniek en bijzonder. Kijk en geniet zelf van de genomineerde foto's van week 7.

Lees meer

Reisfotografie: Vijf tips voor betere vakantiefoto’s

Augustus is dé vakantiemaand met veel drukte op de wegen, inpakstress en een lange reis voor de boeg. Gelukkig kunnen we, eenmaal aangekomen op onze vakantiebestemming, heerlijk genieten van een welverdiende rust. Het uitrusten kan natuurlijk lekker worden afgewisseld met een fijne dosis ontspannende activiteiten. Fotograferen is daar één van. Hieronder vijf tips om na de vakantie terug te kijken op een geslaagde reis.

Lees meer

Vier keer uniek en fotogeniek UNESCO

De UNESCO-werelderfgoedlijst biedt een compleet overzicht met inspiratie voor iedere fotograaf. Deze lijst bevat onder andere de prachtigste natuurgebieden, maar ook imposante bouwwerken of soms zelfs een heel stadscentrum zoals het middeleeuwse Brugge. In dit blog lichten we vier unieke UNESCO locaties uit in de Benelux.

Lees meer

5 tips voor het fotograferen van een totale maansverduistering

Aanstaande vrijdag 27 juli 2018 vindt er een totale maansverduistering plaats. Het gevolg? Een rode maan! De aarde staat op dat moment precies tussen de zon en de maan in, waardoor de maan in de schaduw van de aarde staat. Dat zorgt ervoor dat we een paar minuten kunnen genieten van een volmaakt ronde, rode bol! CEWE geeft je vijf tips voor het fotograferen van dit bijzondere natuurverschijnsel.

Lees meer

Compositieregels

We proberen je altijd opnieuw te inspireren en geven je daarom graag tips en tricks voor fotografie, zodat je zelf aan de slag aan kan met je camera om nog mooiere foto’s te maken. Dit blog hebben we in samenwerking met Focus Magazine samengesteld en geeft je informatie over de software die je kunt gebruiken om jouw foto’s nóg mooier te maken.   ZOEK NAAR DE BEELDORDENING DIE JOU BEVALT! Schilders en tekenaars kunnen de werkelijkheid gemakkelijk naar hun hand zetten: een auto die…

Lees meer

CEWE Photo Awards week 6: fotograferend Nederland maakt het de jury lastig

Potverdorie, wat maakt fotograferend Nederland het de jury van de CEWE Photo Awards toch iedere week weer lastig. Ware kunstenaars zijn het, de Nederlandse (amateur)fotografen. De foto's voor week 6 zijn opnieuw met veel wikken en wegen geselecteerd. Er was zo ontzettend veel keus; de ene na de andere verrassende foto kwam ons toe. Het is uiteindelijk gelukt om er vijftien te selecteren, maar we denken nog maar even niet aan de dag dat we uit alle 150 foto's de tien beste moeten kiezen... het…

Lees meer

Reisfotografie: Tips van persfotograaf François Walschaerts

Deze maand hebben we het genoegen François Walschaerts te mogen ontmoeten. Hij werkt al bijna dertig jaar als persfotograaf. Ook al is het zijn kostbaarste goed, toch maakt François wat tijd voor ons vrij, zodat we meer te weten kunnen komen over hemzelf, maar ook over zijn reizen en zijn passie voor fotografie.

Lees meer

Reisfotografie: hoe fotografeer je Frankrijk op haar best?

Frankrijk is voor ons Nederlanders vakantieland nummer één. Niet zo gek als je bedenkt dat het land veel te bieden heeft aan zowel liefhebbers van natuur en cultuur alsook aan culinaire fijnproevers. En niet onbelangrijk: de fotograaf komt in dit land ook zeker aan zijn of haar trekken! Aangezien we ieder jaar met zovelen naar Frankrijk afreizen, is het de hoogste tijd voor een blog met tips hoe je dit prachtland fotografeert!

Lees meer

Fotografeer als een ster met sterrenfotografie

In de heldere zomernachten heb je veel kans op een mooie sterrenhemel. De avond begint altijd met de poolster. Dit is de ster die je als eerste aan de hemel ziet verschijnen. Daarna volgen er al snel meer. Grote kans dat je bij een mooie, heldere zomernacht een sterrenhemel te zien krijgt. Lees daarom snel verder voor tips om deze sterrenhemel te fotograferen!

Lees meer

Op de helft: de CEWE Photo Awards foto’s van week 5

We zijn op alweer op de helft van de tien weken durende CEWE Photo Awards. We kunnen wel stellen dat de lat ook deze week weer torenhoog ligt - en dat maakt het voor de jury niet gemakkelijk om een selectie te maken van de vijftien beste foto's. Toch is het ze ook deze week weer gelukt. Alle foto's zijn opnieuw typisch Hollands, maar wel allemaal vanuit een andere invalshoek - zowel letterlijk als figuurlijk! Bewonder de mooiste foto's van week 5 hieronder:

Lees meer

Fotogenieke campings

Deze zomer zijn er weer tal van vakantiegangers die zich naar het altijd zonnige Spanje, het bourgondische Frankrijk of het pittoreske Italië begeven. De tent, camper of caravan zijn dan favoriete verblijfplaatsen. De camping maakt het vakantiegevoel voor veel mensen helemaal compleet. Maar, dan wil je natuurlijk wel een mooie camping uitzoeken, waar voldoende te fotograferen valt. In dit blog vijf mooie campings in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Lees meer