‘Kijk naar het werk van anderen en durf te vragen’

Fotografe Laura Bausch (22) is net vorige maand afgestudeerd aan de School van Fotografie in Breda, maar weet precies wat ze wil. Op het gebied van fotografie dan. Haar modellen plukt ze het liefst van de straat, maar ook haar beide zusjes heeft ze graag voor haar camera. Aankomende zomer gaat Laura naar Amerika om daar fotografieles te geven op een Summer School. Ondertussen werkt ze hard aan haar portfolio. Lees meer

Hoe vier jij de kerst?

Kerstbomen zijn versierd, de eerste kerstkaarten verstuurd, cadeautjes worden gekocht en kerstdiners voorbereid. De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken! En dat moet natuurlijk worden vastgelegd. Deel jouw ultieme kerstmoment met ons en maak kans op een compleet verzorgde familiereis... naar Lapland!

Lees meer

De winter staat weer voor de deur!

Temperaturen onder nul, veel warm spul, een lekker bord snert en hopelijk veel sneeuw- en schaatspret. De winter staat weer voor de deur! Een hele strenge winter zelfs als we de meteorologen mogen geloven. En wie wil die nou niet vastleggen? Wel vraagt dit seizoen om een extra goede voorbereiding.

Lees meer

Ga voor een knallende compositie!

Compositie is een belangrijk onderwerp binnen de fotografie. Het verwijst naar hoe de diverse elementen in de foto zich verhouden tot elkaar en tot het beeldkader. De compositie die je kiest maakt het verschil tussen een ‘wel leuke foto’ en een goede foto. Daarom zetten we hier een aantal regels op een rijtje. Hou ze gewoon in je achterhoofd wanneer je weer aan het fotograferen slaat.

Lees meer

‘Kijken is het allerbelangrijkste’

Docent en fotograaf Marius van Pijpen (49) is ruim 25 jaar fanatiek bezig met fotografie. Hij groeide op in de donkere kamer, maar toen hij dertien jaar geleden - dankzij een goed bedachte slagzin - een luxe digitale fotocamera won, ging er een wereld voor hem open. Tegenwoordig heeft hij een eigen bedrijf en geeft hij diverse workshops en cursussen. Ook bij CEWE FOTOBOEK.

Lees meer

Leuke tip: op donderdagavond naar Foam in Amsterdam

Amsterdam – Wist je dat er elke week een Openbare Rondleiding wordt gegeven in Foam – hét fotografiemuseum van Amsterdam? En dat helemaal gratis! Iedere donderdagavond neemt een museumdocent van Foam een groep enthousiaste mensen mee door het museum waarbij goed kijken en het ontdekken van fotografische elementen centraal staan.

Lees meer

Fotografietips voor stedentrips

Ken je dat gevoel dat je iemands fotoboek doorbladert en denkt: deze foto ken ik al? In het geval van reis- en vakantiefoto’s komt dat regelmatig voor. Toeristen maken namelijk vaak foto’s op precies dezelfde manier op precies dezelfde plek van hetzelfde gebouw. En dat terwijl het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om een unieke foto te maken. Je moet je er alleen even bewust van zijn. Wij geven je graag enkele tips voor bijzondere stedenfoto’s. Lees meer

Het Nederlands Fotomuseum wekt 185 jaar fotografie tot leven

Rotterdam – De Donkere Kamer is de eerste permanente tentoonstelling in Nederland over de Nederlandse fotografiegeschiedenis. Het Nederlands Fotomuseum neemt je ruim 185 jaar mee terug in de tijd. Zo ontdek je hoe de eerste foto’s werden gemaakt en er worden verhalen verteld aan de hand van verschillende objecten, oftewel de ‘parels’ van het museum.

Lees meer

Expositie: fotograaf Ken Schles in Noorderlicht

Groningen - Ben jij geïnteresseerd in het raakvlak tussen proza en fotografie? Dan is een bezoek aan de tentoonstelling Oculus van de Amerikaanse fotograaf Ken Schles wellicht de moeite waard. Een tentoonstelling over beelden, geheugen en de metafoor van het licht.

Lees meer

Laat je inspireren door de herfst

Elk jaargetijde heeft zo zijn charmes, maar de herfst is toch wel hét seizoen vol verrassingen. Denk eens aan de mooi gekleurde herfstbladeren, trekkende vogels en dauwdruppeltjes op een prachtig gesponnen spinnenweb. En vooral ook aan de vele soorten paddenstoelen met hun mooie, fragiele hoedjes. Er valt in de herfst zo veel te ontdekken dat de moeite waard is om met je camera vast te leggen.

Lees meer