Maak de mooiste foto’s van je huisdier

Focus je deze Dierendag extra op je huisdier! Niet alleen door hem te verwennen met veel aandacht, iets lekkers of een nieuw speeltje, maar ook door de lens van je camera. Als volwaardig gezinslid heeft je dier immers ook recht op een mooie portretfoto, toch? En die maak je gewoon zelf met behulp van onderstaande tips.

Lees meer

Wil jij een mooie portretfoto van jezelf?

Wist je dat het enorm helpt om aan iets moois te denken wanneer je op de foto gaat? Soms voel je je gewoon zo ontspannen en gelukkig, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens een gezellig familie uitje, maar dat is niet altijd het geval. Juist wanneer je graag mooie foto’s van jezelf wilt laten maken, kan het zijn dat je wat gespannen bent. Onthoud dan altijd: denk aan iets leuks! Je lieve hond, het compliment dat je onlangs kreeg of je nieuwe bank waar je zo blij mee bent... Als jij aan iets leuks…

Lees meer

Win een reis naar La Palma met jouw mooiste landschapsfoto!

Samen met Focus organiseren wij een fotowedstrijd met als thema landschapsfotografie. Dus heb jij een spectaculaire foto gemaakt van een mooie bergketen, dat fantastische uitzicht of een typisch Nederlands landschap? Stuur je foto in en maak kans op die fantastische hoofdprijs: een 8-daagse reis voor 2 personen naar het vulkanische eiland La Palma! Of win een CEWE FOTOBOEK XL: het ideale fotoboek voor al je landschapsfoto’s. Lees snel hoe je meedoet! Lees meer

Voor alle fotoliefhebbers: kom naar de Photokina!

Ben je gek van fotografie en alles wat daarmee te maken heeft? Kom dan van 18 t/m 23 september 2012 naar de Photokina in Keulen; de grootste fotobeurs ter wereld. Op dit tweejaarlijkse, internationale evenement vind je de allernieuwste producten, technieken en trends op fotogebied. En ook wij zijn hier weer te vinden met een mooie CEWE FOTOBOEK stand!

Lees meer

13 waardevolle tips voor macrofotografie

Het maken van een ultra close-up foto, oftewel een macrofoto, is best een uitdaging. Maar vaak is het de moeite wel waard! Daarom hebben wij Peter van Veen, specialist op het gebied van macrofotografie, gevraagd iets te vertellen over macrofotografie en een aantal tips te geven voor het maken van goede macrofoto's. Uiteindelijk geeft hij maar liefst 13 tips om je op weg te helpen.

Lees meer

‘Ik ben altijd op zoek naar die sprankeling’

Allround fotograaf Anton Roeterdink (49) startte zijn fotografiecarrière als 17-jarige bediende in een fotowinkel. Na hier zestien jaar te hebben gewerkt, was hij niet alleen een brok ervaring, maar ook een diploma van de fotovakschool en een ondernemersdiploma rijker. Samen met zijn vrouw besloot hij een eigen fotografiewinkel- en studio te beginnen. Zijn motto? 'Pluk de dag.’ Anton: "Zolang ik kan blijven doen wat ik doe, ben ik heel tevreden." Lees meer

7 tips voor indrukwekkende landschapsfotografie

Landschappen fotograferen saai? Echt niet! Ontdek hoe je voortaan de mooiste landschapsfoto’s maakt. En vooral ook hoe anderen in het vervolg geïnteresseerd zullen blijven kijken naar je foto’s. Want hoe zorg je ervoor dat die indrukwekkende klif op de foto net zo indrukwekkend is als in het echt? En wat maakt een landschapsfoto zo interessant dat deze een plekje verdient aan je muur?

Lees meer

6 gouden tips voor sportfotografie

De Olympische Spelen zijn een mooie aanleiding om eens dieper in te gaan op sportfotografie, want deze vorm van fotografie is ook echt een aparte tak van sport. Handig dus om hier meer over te weten wanneer je de voetbalwedstrijd van je zoon wilt vastleggen of voor een mooie opname van je beste vriendin als ze zwoegend de finishlijn bereikt. Wij zetten 6 handige tips op een rijtje voor het maken van de mooiste sportfoto’s.

Lees meer

Tips voor een mooie fotoreportage in de dierentuin

Een uitstapje naar de dierentuin is de ideale gelegenheid voor een mooie fotoreportage. Niet alleen om dit leuke dagje uit vast te leggen, maar natuurlijk ook voor het maken van mooie dierenfoto’s. Want waar moet je op letten bij het fotograferen van dieren? Hoe maak je natuurgetrouwe foto’s? En hoe kun je meer uit je dierenfoto’s halen? Lees onze tips zodat jij thuiskomt met de mooiste foto’s na een gezellige dag in de dierentuin. Lees meer

Maak super scherpe foto’s zonder statief!

Wist je dat er verschillende handigheidjes zijn voor het maken van de scherpste foto’s, ook zonder statief? Wen jezelf aan je ellebogen tegen je lichaam te drukken wanneer je gaat fotograferen. Zo kun je de camera veel beter stil houden omdat hij weinig speelruimte heeft. Ergens tegenaan leunen werkt trouwens ook goed. Als jij stabiel staat tegen een muur of hekje is je camera ook gelijk veel stabieler. Of ga gewoon op zoek naar een statiefvervanger, zoals een muurtje of een ander stevig…

Lees meer

7 slimme tips voor natuurfotografie

Natuurfotografie is erg populair. Logisch. Je kunt heerlijk naar buiten en het werkt nog ontspannend ook. Daarbij is de natuur natuurlijk prachtig om vast te leggen en zeer veelzijdig. Denk aan de verschillende landschappen en jaargetijden, maar ook aan de diverse weersomstandigheden en tijdstippen. Geen moment is hetzelfde. Maar waar kun je op letten voor het maken van de mooiste natuurfoto’s? Wij hebben tips!

Lees meer

5 tips voor de vakantiefoto’s van je leven!

Checklists worden afgewerkt, koffers worden ingepakt en auto’s volgeladen. De vakantietijd is weer aangebroken! Je camera ligt vast al klaar, maar ben je ook al voorbereid op het maken van de mooiste vakantiefoto’s? En op het mooie fotoboek wat je gaat maken wanneer je weer thuis bent? Nee? Lees hier onze tips om jouw fijne vakantieherinneringen voor altijd levend te houden!

Lees meer

Expositie Album Beauty: ode aan het fotoalbum

Wie binnenkort naar Foam gaat, kan een kijkje nemen in de levens van honderden mensen. In het museum worden van 19 juni t/m 14 oktober 2012 namelijk heel veel oude fotoalbums vertoond. En dat doet Erik Kessels (1966) op schitterende wijze. Met de tentoonstelling Album Beauty brengt Kessels een ode aan het verdwijnende tijdperk van het fotoalbum.

Lees meer

Ga jij naar de Parade? Leg die magische sfeer vast!

Theaterfestival de Parade is weer aan zijn reis begonnen. In vier grote Nederlandse steden bouwt de Parade een geheel zelfvoorzienend dorp op. Wie wel eens naar de Parade is geweest, weet dat je in een soort fantasiewereld terechtkomt vol kleurrijke tenten, gezelligheid en intimiteit. Een genot voor kunst- en theaterliefhebbers. Ook als fotograaf kun je hier je lol op!

Lees meer

‘Probeer een eigen stijl te ontwikkelen’

Fotografe Medea Huisman (28) doet wat haar hart haar ingeeft. Die intuïtieve benadering werkt heel goed. Sinds Medea twee jaar geleden afstudeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst heeft ze al een groot oeuvre weten op te bouwen als fulltime freelance fotografe. Ze werkt in opdracht voor diverse uitgevers, bedrijven, ontwerpbureaus en stichtingen, maar maakt ook veel vrij werk. Haar grootste inspiratiebron? Het leven zelf.

Lees meer

Flitsend het EK in!

Het EK begint vandaag! Niet alleen voor de voetballiefhebbers, maar voor heel Nederland breekt er een spannende tijd aan. En wat dacht je van al die sportfotografen die langs de lijn staan, hopend op ‘de beste foto’ die overal in de krant of op internet te zien zal zijn? Wist je dat de meeste professionele sportfotografen daarom meerdere camera’s om hun nek hebben hangen?

Lees meer

Iets te vieren? Leg het feest vast in een fotoboek!

Trouwt jouw beste vriendin? Viert je broer zijn promotie? Werkt je leuke collega 25 jaar bij de zaak of vertrekt ze juist naar het buitenland? Neem zoveel mogelijk foto’s op het (afscheids)feestje, verzamel ze in een fotoboek en je kunt een prachtig en onvergetelijk cadeau overhandigen. Wij hebben tips om rekening mee te houden.

Lees meer

10 inspirerende fotografietips uit eigen collectie

“If your pictures aren’t good enough, then you’re not close enough” is een beroemde uitspraak die we laatst aanhaalden in ons artikel over portretfotografie. Deze uitspraak komt van Robert Capa, een beroemde oorlogsfotograaf. Wij hebben nog een aantal mooie uitspraken en adviezen verzameld, maar dan van onze ‘uitgelichte’ fotografen. Deze vonden wij zeer de moeite waard om even op een rijtje te zetten!

Lees meer

Doe mee met onze lente fotowedstrijd 2012!

Word jij ook zo vrolijk van de lente? Het zonnetje laat zich steeds vaker zien, het blijft langer licht en de wereld om ons heen ziet er weer super gezellig en kleurrijk uit. Kortom, de lente biedt volop inspiratie voor mooie plaatjes! Vergeet ook de gouden uren niet waarin je de meest prachtige foto’s kunt maken. Heb jij een foto gemaakt waar je trots op bent? Doe mee met onze lente fotowedstrijd!

Lees meer

Maak de mooiste foto’s van jouw favoriete festival!

Het festivalseizoen is weer begonnen! En daarmee snijden we graag het onderwerp festivalfotografie aan. Want hoe leg je die fijne festivalsfeer vast? Waar moet je op letten en hoe maak je de mooiste foto’s van je favoriete band? Lees onze tips om jouw mooiste festivalmomenten zo goed mogelijk vast te leggen!

Lees meer