Compositieregels: hoe zat het ook alweer?

Compositieregels helpen je op een eenvoudige en snelle manier mooiere foto’s te maken. De regels worden al sinds men kan schilderen gebruikt om bijvoorbeeld het landschap goed weer te geven. En dus kun je deze bewezen methode ook heel goed voor fotografie gebruiken. Hieronder een kleine opfriscursus compositie, waarin we de bekendste regels in vogelvlucht behandelen. 

Lees meer

Vergeet de stedentrip: ga op dorpentrip!

Een stedentrip is super leuk, maar vaak kun je in een korte trip niet de hele stad zien. Bovendien houdt niet iedereen van de drukte en chaos van (grote) steden. Daarom speciaal voor iedereen die op z’n gemak een leuke plek wil ontdekken: zeven tips voor een bezoek aan fotogenieke dorpen in de Benelux. 

Lees meer

Halloween = horrorfotografie!

Trick or treat! Halloween wint in ons land snel aan populariteit. Bij Halloween hoort natuurlijk horror en het bijzondere is: daar zit altijd een soort verleiding in. Je kent het vast; eigenlijk wil of durf je niet te kijken, maar je kijkt toch. Zelf een horrorfilm ontwikkelen is misschien wat veel werk,  kun je je wel degelijk toeleggen op horrorfotografie is heel toegankelijk! Lees hieronder hoe ook jij dit doet. 

Lees meer

De herfst fotograferen doe je zo!

Het is volop herfst: en dat betekent dat, als je van fotograferen houdt, je wordt getrakteerd op een prachtig decor zodra je de voordeur uitstapt. De herfst is een super fotogeniek seizoen met uitgelezen kansen om de verandering in de natuur vast te leggen. Benieuwd hoe je dat het beste doet? Lees dan snel verder.

Lees meer

Zo fotografeer je jouw feestjes!

Een fuifje hier, een feestje daar en later nog een partijtje: het lijkt wel alsof we nooit uitgefeest zijn. Want zeg eens eerlijk: weet jij nog hoeveel feesten je dit jaar hebt gehad? Al met al kom je waarschijnlijk op een behoorlijk aantal. Heerlijk toch, dat gefeest? Helemaal als je er nog eens lekker van kunt nagenieten. Want gelukkig hebben we de foto’s nog! Lees hier hoe je jouw feesten écht onvergetelijk maakt met foto’s.

Lees meer

Zo fotografeer je de nazomer

Kun je maar lastig aan het idee wennen dat het alweer herfst is? Dan hebben we bij CEWE toch goed nieuws voor je! Want er is een grote kans dat we nog een mooi nazomertje in petto hebben. Deze nazomer of ook wel indian summer, komt van eind september tot halverwege november bijna ieder jaar wel voor. Veelal gestimuleerd door een hogedrukgebied van centraal Europa, waardoor de warme lucht lekker deze kant opkomt. In combinatie met mooie herfsttaferelen zorgt dit voor een prachtig decor voor jouw…

Lees meer

ISO-waardes: hoe zat het ook alweer?

Onze fototoestellen hebben eindeloze opties voor het verbeteren en veranderen van foto’s. Zoveel zelfs dat we soms een beetje vergeten wat we er allemaal mee kunnen. Neem nou ISO- waarde. Weet jij hier alles vanaf? Een opfriscursus kan vast geen kwaad. Lees in dit blog meer over ISO-waarde.

Lees meer

Beekjes, rivieren en kanalen fotograferen

Nederland is een echt waterland. We kennen als deltaland kent talloze beekjes, rivieren en kanalen. In dit blog lees je tips over hoe je deze ‘aderen’ van Nederland het beste fotografeert.

Lees meer

De heide bloeit nog even, wees er snel bij!

Heide bloeit normaal gesproken van halverwege augustus tot halverwege september. Je hebt daarom nog maar eventjes om deze ‘plantjes’ te fotograferen. Het unieke beeld verdwijnt daarna weer snel. De kenmerkende paarse kleur is een lust voor je de lens van je fototoestel. Lees onderstaande tips voor jouw bezoek aan de heide. 

Lees meer

Softwaretips voor de beginner

Iedereen was ooit een beginner. Om dat begin zo aangenaam mogelijk te maken en je enthousiasme voor het maken van fotoboeken aan te wakkeren, geven we je graag wat tips.

Lees meer

Voorkom deze veelgemaakte fouten in fotografie

Er zijn veel manieren om je fotografie te verbeteren. Zelfs de beste fotograaf ter wereld zal erkennen dat er altijd nog iets beter zou kunnen in zijn foto’s. Aan de andere kant kun je bij fotograferen eigenlijk nauwelijks echt iets fout doen. Want als je de instellingen van je toestel kent, is het uiteindelijk vooral een kwestie van smaak. Om je toch een beetje op weg te helpen met je fotografie vaardigheden, lees je hieronder de meest gemaakte fouten bij fotograferen. 

Lees meer

Tips voor de gevorderde fotoboekenmaker

Reis- en wildlifefotoboeken Als je op reis bent geweest, dan heb je ongetwijfeld tal van prachtige plaatjes geschoten. Zonsondergangen, wilde dieren, prachtige natuur en indrukwekkende cultuur; de hoeveelheid foto’s is overweldigend. Toch steken sommige foto’s er met kop en schouders bovenuit; op deze beelden ben je extra trots. Logisch dat je ze dan ook wilt benadrukken in je fotoboek en de aandacht wilt geven die ze verdienen

Lees meer

Hoe kies ik de juiste belichting?

Het juist instellen van je belichting is één van de belangrijkste dingen bij het maken van een goede foto. Waarom? Lichtinval zorgt voor de juiste kleuren, sfeer en scherpte in jouw foto’s. Daarom is het extra belangrijk dat je weet hoe je de belichting van jouw fototoestel op de juiste manier instelt. Onderstaande tips helpen je op weg. 

Lees meer

Vijf fotogenieke berglandschappen Europa

Bergen laten ons klein voelen. Honderden meters stijgen ze boven ons uit. Wanneer we op de één of andere manier de top weten te bereiken van één van deze reuzen, kijken we naar beneden en zien al snel dat het vanuit dat perspectief net zo imposant aanvoelt als vanuit het dal. Bergen vormen daarom een geweldig decor voor jouw fotocollectie. CEWE zet vijf van Europa’s mooiste berglandschappen voor jou op een rijtje.  

Lees meer

Foto’s bewerken en selecteren op vakantie

Op vakantie maken we waarschijnlijk de meeste foto’s van het jaar. Sommige van deze foto’s hebben wat nabewerking nodig.Maar een laptop mee op reis nemen is wat onhandig. Gelukkig biedt onze smartphone uitkomst! Lees hieronder hoe je jouw vakantiefoto’s meteen op je vakantieadres bewerkt. 

Lees meer

Bewonder al het moois dat een foto te bieden heeft

CEWE in gesprek met natuurfotografe Loulou Beavers

Lees meer

Fotografeer de zonsondergang: tien tips

De zonsondergang is een prachtig fenomeen. Omdat we in ons land het strand in het westen hebben, boffen we als fotografen: de die zon in de zee verdwijnt is immers een prachtig decor voor een mooie foto. Toch hoef je voor de zonsondergang natuurlijk niet aan zee te zijn. Overal waar je bent is wel een plek waar je dit dagelijkse wonder fotografeert. Lees hieronder hoe ook jij dit op een goede manier doet!

Lees meer

Vijf fotogenieke kustgebieden

Wie zomervakantie zegt, zegt bijna automatisch ook zon, zee en strand. Een mooi kustgebied werkt heerlijk ontspannend. De zilte zee, de heuvelige duinen of de mooie zeilbootjes die dobberen op het water zorgen bovendien voor een mooi decor voor jouw zomerfoto’s. Op zoek naar mooie kusten? Overweeg deze kustgebieden!

Lees meer

Vijf handige fotografietips voor op het strand

Ken je dat gevoel? Je blote voeten raken het zachte en warme zand voor het eerst en ondertussen ruik je de zilte zeelucht. Als je een echte strandliefhebber bent, krijg je waarschijnlijk op dit moment al enorme zin om op het strand te zijn. Wanneer je rondkijkt op het strand zie je dat je niet de enige bent. Volwassen mensen worden weer even kind met het bouwen van een zandkasteel, honden rennen zo hard als ze kunnen naar het water en als je weer wat verder kijkt zie je veel mensen genieten van…

Lees meer

CEWE’s grote foto vakantiechecklist

Binnenkort op vakantie? Dan snappen wij dat het pas echt relaxen is, als je op je vakantiebestemming bent aangekomen. Tot dan ben je vooral aan het stressen om de laatste dingetjes bij elkaar te zoeken of te regelen. En welke kleding je allemaal mee wilt nemen, daar hebben wij natuurlijk geen idee van. Wel kunnen we je een eindje op weg helpen met je foto-uitrusting! Lees hieronder een aantal nuttige dingen om aan te denken.

Lees meer