Love is in the air! Met de gratis te downloaden cliparts, passe-partouts en achtergronden uit o.a. de categorie ‘Liefde’ in onze fotoboeksoftware maak je eenvoudig superleuke spreads waar de liefde vanaf spat. Hoe? Laat je inspireren!

1. Cliparts 

Maak gebruik van onze leuke cliparts om je fotoboekpagina’s op te fleuren. Onderstaande selectie komt uit de categorie ‘Liefde’. Ga naar ‘Cliparts’ in de linker menubalk, selecteer het thema ‘Liefde’ en je sleept de plaatjes eenvoudig in je fotoboek, ook gewoon over je foto’s heen. Je kunt de cliparts heel eenvoudig vergroten, verkleinen en roteren en van kleur veranderen. Bovendien kun je er tekst overheen typen door een tekstvlak op de cliparts plaatsen.

2. Sjablonen & Kaders 
Foto’s uitgesneden als hartje of een mooie vintage-look, met de Sjablonen & Kaders  uit onze fotoboeksoftware maak je heel eenvoudig leuke uitsneden van je foto’s. Ga naar ‘Sjablonen & Kaders’ in de linker menubalk, selecteer het thema ‘Liefde’ (of natuurlijk een ander thema) en sleep het sjabloon of kader naar de foto die je wilt uitsnijden. Meer Sjablonen & Kaders kun je downloaden via de blauwe knop of pijl ‘Meer downloaden’.

3. Achtergronden 
Witte pagina’s kunnen heel stijlvol zijn, maar soms is een foto als gedeeltelijke of volledige achtergrond gewoon veel mooier.
Ook zijn er ontzettend veel leuke achtergronden beschikbaar in onze fotoboeksoftware, ook voor de liefde! Ga naar ‘Achtergronden’ in de linker menubalk, selecteer het thema ‘Liefde’ en sleep de achtergrond die jij wilt hebben in je fotoboek. Want ook cliparts, in dit geval uit het thema ‘Kleuren’, zijn uitstekend als achtergrond te gebruiken. Helemaal omdat die in kleur aan te passen zijn!

Leuk om mee te experimenten wat we in onze voorbeelden ook gedaan hebben!

4. Randen en schaduwen
Wanneer je een leuke achtergrond aan je pagina toevoegt, is het mooi om randen rond je foto’s toe te voegen. Zo komen je foto’s nóg beter uit. Dit kunnen witte randen zijn maar je kunt ook voor een kleurtje kiezen. Hieronder hebben wij bijvoorbeeld gekozen voor rood, maar elke kleur is mogelijk. Voor de ronde foto’s uit ons voorbeeld hebben we gekozen voor een kader uit de ‘Sjablonen & Kaders’. Ook deze randen zijn in elke kleur aan te passen en je hebt gelijk mooie ronde foto’s!

Wil je meer diepte creëren? Voeg dan schaduwen aan je foto’s, sjablonen en cliparts toe. Dit zorgt voor een erg leuk effect.

 

 

5. Hoe je de kleur van een clipart of kader aanpast?

Klik met je muis 2x op de clipart of kader en je ziet in de linker balk onder te tab ‘Bewerken’ de mogelijkheid verschijnen om de kleur aan te passen. Klik op het rondje van de kleur ‘Gewijzigd’ en de kleurenkiezer verschijnt. Klik op de kleur die je wilt gebruiken of ga creatief aan de gang met het uitkiezen van een kleur uit de foto met de mogelijkheid om een eigen kleur ter kiezen.

Veel creativiteit gewenst en liefde gewenst!