Het is zover! De zomer hangt in de lucht, de coronamaatregelen worden stukje bij beetje versoepeld en we mogen weer vakantieplannen maken. Bij CEWE houden we wel van een uitstapje en delen we graag onze favoriete bestemmingen met je. Geen steden die je al lang en breed eens gezien hebt en ‘waar iedereen naartoe gaat’, maar de plekken waar 1,5e meter afstand goed te doen is. Tenzij iedereen dit artikel gaat lezen. Dan kan het er nog wel eens druk worden. Fijne vakantie!

Duitsland

De Eibsee
In het gebied om de Eibsee lijkt het net alsof je in Scandinavië of Canada bent. Fantastisch helderblauw water met rondom het meer naaldbomen en hoge bergen. Als natuurfotograaf kun je hier je hart ophalen. Fotografeer de weerspiegeling van de bergen en naaldbomen die om het meer staan, in het water. Of schiet er prachtige portretten met het natuurtafereel als achtergrond. Als je geluk hebt, ligt er aan de toppen van de berg nog sneeuw. Wintersport in hartje zomer.

 

Kayaks on Lake Eibsee – Bavaria, Germany.

Bacharach
Bacharach is een opvallende plaats aan de oever van de Rijn. Deze sprookjesachtige stad wordt omgeven door prachtig glooiende landschappen en wijngaarden. Voor ieder wat wils: natuur en middeleeuwse bezienswaardigheden komen hier samen. Ga je voor een schilderachtige vaartocht over de Rijn of kies je voor een wandeling door de stad langs de vakwerkhuizen en tuinen vol bloemen? Beklim de heuvels naast Bacharach en fotografeer het dorp in de vallei met op de voorgrond de wijnranken en op de achtergrond de Rijn. Zo krijg je uiteindelijk een foto met diepte én een typerend beeld voor het gebied langs de Rijn.

Frankrijk

Straatsburg
Ben je een geschiedenisliefhebber dan is Straatsburg een must see. De stad aan de Rijn, met uitzicht op Duitsland, heeft in de geschiedenis veel te verduren gehad. De invloeden van Frankrijk en Duitsland zie je terug in de stad. Fotografeer de weerspiegeling van de kenmerkende Duitse vakwerkhuizen in de rivier of geniet van Franse delicatessen zoals escargots en crêpes. Wil je thuiskomen met een griezelig verhaal op zak? Breng dan een bezoekje aan de kelders onder het ziekenhuis van Straatsburg. Hier spelen zich al eeuwen de grootste geheimen van Straatsburg af. Zo gaan er verhalen dat de kelders werden gebruikt door artsen in opleiding. Ze leerden hier opereren aan de hand van lichamen die via een geheim luik in het plafond ’s nachts werden aangeleverd. Te spooky? Geen zorgen, tegenwoordig zijn de kelders in gebruik genomen door het Wijnmuseum. Zo kun je voor (of na) de tocht, toch een beetje moed indrinken. Wil je fotograferen in de kelders, vergeet dan niet te oefenen met de nachtstand op je camera.

Arles
Arles staat bekend als de woonplaats van Vincent van Gogh. Hij maakte hier veel schilderijen én hakte in Arles zijn oor eraf. Tegenwoordig kun je door de stad lopen en alle plekken waar Vincent inspiratie vandaan haalde, bezoeken. Fotografeer de locaties en geef er je eigen draai aan. Zo creëer je je eigen ‘Van Gogh’ anno 2021. Ga je liever de natuur in? Arles ligt aan de voet van het Parc naturel régional de Camargue. In dit park, met uitgestrekte vlaktes en grote meren, kun je onder andere wilde paarden, flamingo’s en hordes stieren spotten. Maak als een echte van Gogh je eigen ultieme compositie en kom terug met een kunstwerk.

Italië

Bologna
Deze stad in het noorden van Italië staat bekend vanwege, je kunt het vast al raden, de typisch Italiaanse pasta Bolognese. Beter gezegd: de ragu alla bolognese. In deze Italiaanse stad kun je je foodie hart ophalen. Krijg jij een bord pasta bolognese aantrekkelijk op de foto? Veel van de Italiaanse klassiekers komen hier vandaan. Wil je na al dat eten ook nog aan je stappen komen? Bologna staat bekend om de rood gekleurde daken. Beklim dan een van de torens in de stad en werp een blik op de stad van boven.

San Gimignano
In en rondom San Gimignano vind je ‘echt’ Italië. Het golvende Toscaanse landschap, de pittoreske stadjes met gekleurde huizen en klapluiken. Als je geluk hebt, hangt een nonna net haar was buiten. Een Italiaans tafereel. Ben je meer van de futuristische fotografie? Dan moet je hier niet zijn. Althans: bekijk de stad van een afstand en schiet Middeleeuwse skyline fotografie. San Gimignano staat bekend vanwege de 14 torens van de stad. Krijg jij ze allemaal op de foto? Fotografeer ze als een mooie panorama voor thuis aan de muur. New York hangt ten slotte al bij iedereen.

Spanje

San Sebastian
Deze grote stad in het noorden van Spanje ligt niet ver van de Franse grens en staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes. Vroeger was San Sebastian dé badplaats voor de jetset van Spanje. De oude, statige gebouwen en de art nouveau her en der in de stad herinneren nog aan die tijd. Neem de Funicular de Igueldo omhoog. Deze kabelbaan brengt je bovenop de Monte Igueldo. Geniet van het fantastische uitzicht over de stad óf maak een ritje in één van de attracties van de kermis. Kermis? Ja, op hoge hoogte in de botsauto’s, dat wil toch iedereen? Als je eenmaal weer je voet op San Sebastiaanse bodem hebt gezet, kun je je opmaken voor dé trots van San Sebastian: de pintxos. Neem plaats tussen de locals in één van de unieke barretjes van San Sebastian en geniet van de kleine gerechtjes verwant aan de tapas.

Bilbao
Het Guggenheim museum, de puppy van Bilbao, casco viejo; wie zegt dat Bilbao niets te bieden heeft, heeft het mis. Met de komst van het Guggenheim museum een aantal jaar geleden is deze havenstad uit de grond opgestaan. De stad, gevuld met talloze smalle steegjes en oude, statige prachtig gekleurde gebouwen is een lust voor het oog én de camera. Dat niet alleen, overal in de stad vind je ook prachtige kunstwerken van streetart. Genoeg te fotograferen dus. Nog steeds niet overtuigd? De puppy van Bilbao, pal voor het Guggenheim museum, is gevuld met 70.000 verschillende bloemen. Als dat geen plaatje is.

Oostenrijk

Salzburg
Dat Oostenrijk meer te bieden heeft dan alleen wintersport is al jaren duidelijk. Toch blijft het land onontdekt in de zomermaanden. Vreemd, maar ook gelukkig: in Salzburg kun je met een gerust hart 1,5e meter abstand houden. Deze stad vol klassieke bouwwerken maar ook klassieke ‘momenten’ is een genot voor iedereen die houdt van opera, Mozart en The Sound of Music. Het knalgele geboortehuis van Mozart is een bezoekje én een foto waard. In de zomermaanden loop je zelfs de kans Mozart, uiteraard één van zijn dubbelgangers, tegen het lijf te lopen. Of ga in klederdracht de heuvels in voor je eigen portie Sound of Music.

Innsbruck
Sportfotografen opgelet: in Innsbruck vind je dé Olympische skischans. In de zomermaanden vindt er wellicht geen spektakel plaats, maar alleen de schans zelf is al een lust voor het oog. Maak het af met een bezoekje aan het Olympische dorp en voel hoe het is om een topatleet te zijn. Zin om baantjes te trekken? Dompel jezelf letterlijk onder in een van de zwembaden. Een peuterbad, de 108 meter lange ‘Black-hole’ waterglijbaan of de ‘Speed-Rutsche’ glijbaan waarvan je geheid een adrenaline boost krijgt. Waterpret voor jong én oud. Geen waterrat? Vanuit de stad brengt de kabelbaan je in 20 minuten naar de top van de Nordkette waar je wordt getrakteerd met een fantastisch uitzicht over de Alpen. Heb jij de Alpen ’s zomers wel eens van boven gefotografeerd?

We gaan er weer op uit! Aan de hand van bovenstaande bestemmingen komt het vakantiegevoel bij jou vast ook al omhoog. Bij ons in ieder geval wel. Verruil jij de tuin deze zomervakantie voor een exotische bestemming of blijf je toch liever dicht bij huis? Waar de reis ook naartoe gaat, we willen je één ding meegeven: vergeet je camera niet!