5 liefdevolle overnachtingsplekken en Instagramaccounts

Favorieten gekozen door Simone Wittgen @simone_wit

Valentijnsdag staat voor de deur. Een dag waarop we even bewust stilstaan bij de liefde in ons leven. Misschien ook wel een dag om er samen met je lief, met je gezin, met een ouder of vriendin op uit te trekken en op een knusse plek te logeren. Een plek die iets speciaals heeft. Daarom heb ik in deze blog een 5-tal overnachtingstips voor je op een rijtje gezet die zowel met als buiten Valentijn garant staan voor een fijne tijd. Laat je verrassen en/of verras iemand anders met een verblijf.

En omdat we deze bizarre tijd allemaal wel wat liefdevolle aandacht of inspiratie kunnen gebruiken, verzamelden ik voor jullie ook mijn 5 favoriete instagramaccounts, die allen in mijn ogen iets met liefde te maken hebben.

5 liefdevolle overnachtingsplekken

Huisje onder de vuurtoren in Huisduinen (Noord-Holland)

In het uiterste puntje van Noord-Holland ligt Huisduinen aan werelderfgoed de Waddenzee. Een dorpje waar de haan nog kraait en de kerkklok nog luidt. Hier vind je het poëtisch genaamde Huisje onder de Vuurtoren. Letterlijk aan de voet van vuurtoren Lange Jaap staat het vrijstaande vakantiehuis. Eigenaar Erwin maakte alle meubels in dit gezellige en speelse vakantiehuis zelf. Het is qua sfeer net het huis van Pipi Langkous: een trap van berkenstammetjes, een mengelmoes aan servies, geweitjes aan de muur, lampen met franjes of gemaakt van touw, luie leren stoelen met schapenvellen, brocante trommels, een houtkachel… Naast het huis staan paarden in een weiland te grazen en is er ook een speeltuin en trapveldje. Modemerken als Oilily en interieurbrands hielden hier fotoshoots. Dat zegt wel wat over het unieke karakter, toch? Honden zijn ook van harte welkom. Een ideaal vakantiehuis voor een gezin met 2 of 3 kinderen (en eventueel een hond).

 

 

Boswachtershuisje van Buitenleven op Landgoed Schuilenburg (Overijssel)

Vakantiewoning Oud Vels is een voormalige schaapsboerderij in Overijssel. Mooi verscholen in de bossen van Landgoed Schuilenburg vind je een knus lemen huisje wat het perfecte toevluchtsoord is voor een ieder die op zoek is naar een beetje rust. Je stapt er direct terug in de tijd. Oud Vels is een lemen huisje met een origineel rieten dak. Bij het ombouwen van de boerderij tot luxe vakantiehuis zijn een boel originele details in ere gelaten. De kachel, de tegelwand, de stenen vloer en de schouw zijn prachtig. Vroeger waren mensen niet enorm lang en dat merk je aan alles in het huis, knus met lage plafonds en een kleine deur. Het is een warm authentiek maar vooral knus vakantiehuis dat ruimte biedt aan 4 personen. Maar wees dus wel een beetje gewaarschuwd, dit huis is minder  ideaal voor lange mensen.

Tiny houten huis in Beekbergen op de Veluwe (Gelderland)

Een staycation in dit houten tiny house in Beekbergen, vlakbij Nationaal Park Hoge Veluwe is ook van harte aan te bevelen. Dat komt in de eerste plaats door de super gezellige setting. Het duurzame vierpersoons tiny house van Jeanine en Janneke, dat nog geen jaar oud is, staat midden in ’t groen aan de rand van Droompark Beekbergen. Samen met andere tiny houses ligt het aan een openlucht binnenplaats met loungebanken, hangmatten en een hot tub. Vlak voor de deur is een grote vuurplaats waarin je een fijn kampvuur stookt en bijvoorbeeld marshmallows of zelfgemaakte broodjes roostert. Slingers met lampjes hullen de plaats met mooie beplanting in sfeerlicht. Binnen voelt het houten huisje door het hoge plafond ruim aan. Je slaapt op een vide met een tweepersoonsbed of in de bedstee. Geweldige extra: wanneer je ’s avonds voor het slapengaan het licht uit doet kun je door een raam in het plafond (dat als een bobbel in het dak zit) de heldere sterrenhemel bekijken. Wat wil je nog meer met je Valentijn of je gezin met kinderen (max 2 kinderen)?

 

 

Vrijhaven Zwier aan de Vinkeveense Plassen incl hottub en fluisterbootje (Utrecht)

Zwieren, aan de zwier zijn, dat is precies wat overnachten bij Vrijhaven Zwier aan de Vinkeveense Plassen is. Een verblijf dat van a tot z lijkt te kloppen. Het all-in arrangement is inclusief het gebruik van de houtgestookte hottub en het lenen van een fluisterbootje om de Vinkeveense Plassen mee te verkennen, Hoe romantisch is dat? En ook inclusief heerlijke take-away maaltijden, mini-bar en handdoeken. De duurzame Havenhuisjes van Zwier zijn knus en met aandacht ingericht. Ieder (tiny) huisje van 30m2 heeft een eigen badkamer met regendouche, waskom en toilet, een heerlijk tweepersoonsbed met een circulair matras. Via een opstap bereik je een extra eenpersoonsslaapplaats op een verhoogde tussenvloer, waar een kind kan slapen. Er is een gezellig zitje en een buitenplaatsje voor zomerse dagen. Zwieren doe je altijd minstens twee nachten, omdat ze bij Vrijhaven Zwier geloven dat je dan pas echt tot rust komt. Het eten is vegetarisch, waar mogelijk biologisch, en afkomstig uit de eigen moestuin. Momenteel haal je ontbijt, lunch en diner corona-proof af in restaurant De Huiskamer. Zwier ze mensen!

B&B en tiny house Hoogtij’d op eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)

Op Voorne-Putten, een eiland vol verassingen en contrasten, ligt deze gloednieuwe stijlvolle B&B dat wordt gerund door het sympathieke stel Irene en Ramon. Strand en natuur vind je er op steenworp afstand. De historische plaatsjes Brielle en Hellevoetsluis liggen op respectievelijk slechts 6 en 12 km afstand van de B&B. En ook Goeree-Overflakkee is in een mum van tijd te bereiken. Een perfecte uitvalsbasis dus voor een weekendje weg. Om maar even met good old Saskia en Serge te spreken: “Het zijn de kleine dingen die het doen” hier. De B&B is als een tiny house klein maar fijn. Het biedt onderdak aan twee volwassenen of een klein gezin (2 volwassenen en 1 kind) en uit alle details blijkt liefdevolle aandacht en gastvrijheid met als hoogtepunt het heerlijke ontbijt inclusief verse eitjes van de eigen kippen, dat je persoonlijk aan de deur wordt bezorgd in een picknickmand. Een ideale plek voor een verliefd stel dat zich warmt aan het vuurtje in de houtkachel of voor bijvoorbeeld quality time van een ouder met kind.

 

 

5 liefdevolle instagramaccounts

Vaak stellen we ons bij Valentijnsdag de liefde voor een partner voor: verliefde stelletjes zijn in het kader van Valentijn alom vertegenwoordigd op tv, in print, op instagram. Maar waarom Valentijnsdag niet veel breder beschouwen? Liefde voor het alledaagse leven, je kinderen, je ouders, je huisdier, de natuur, voor jezelf… Daarom hier een vijftal inspirerende accounts die wat mij betreft liefde uitstralen in de breedste zin van het woord. 

Liefde voor je gezin

Ik begin met accounts die liefde voor het alledaagse gezinsleven laten zien, in alle openheid: de momenten vol emotie, de momenten die we willen bejubelen, de momenten die doorsnee zijn, de momenten die we het liefst zo snel mogelijk weer vergeten, de momenten buiten, de momenten binnen, de momenten samen op pad. En ga zo maar door.

@elianeroest

Eliane deelt op haar account het verhaal achter de foto. En dan vooral het verhaal achter haar persoonlijk leven in Amsterdam, haar gezin (vriend Daan en dochter Brune) en de tripjes die ze maakt in Nederland en Europa. De foto’s waarbij Eliane in een split-second haar ontwapende dochter in mooi licht vangt zijn voor mij echte pareltjes. Bovendien heeft ze een neus voor fijne vakantieplekken. Laat je inspireren.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Online Creative 📸 (@elianeroest)

@zeg.maar.babs

De Vlaamse Barbara (wij mogen ‘Babs’ zeggen ;0) is een kei in het vastleggen van haar gezin. Ze zit met haar camera soms letterlijk bovenop de emotie en gunt ons zo een intiem kijkje in haar privéleven. Storytelling op zijn best. Barbara’s captions, de begeleidende teksten bij de foto’s, zijn ook nog eens zeer droog en daarmee vermakelijk. Haar foto’s van reuzenhond Trixie in combinatie met haar kleine meisje Zoë zijn betoverend mooi.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zeg.maar.Babs (@zeg.maar.babs)

@barbaradecre

Hoe toevallig, maar een andere Vlaamse die ik graag in de spotlights zet, heet ook Barbara. Haar liefde voor haar puberkroost en honden (ze heeft er als ik goed heb geteld drie: stuk voor stuk knapperds) straalt van haar foto’s af. Ze houdt van het buitenleven en als je door je wimperharen heen naar haar account kijkt zou je ook kunnen denken dat ze in een natuurpark in de States of zo woont. Maar in werkelijkheid woont ze net over de grens. Het niveau van haar warme liefdevolle beelden is erg goed. Ze is dan ook een professionele fotograaf.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door barbara decré (@barbaradecre)

Liefde voor jezelf

Ze zeggen wel eens dat je eerst van jezelf moet houden voordat je liefde kan geven aan een ander. Daarom hieronder een account waarin liefde voor jezelf, je ouder wordende zelf, centraal staat.

@andbloom

Denise Boomkens startte de AndBloom community een paar jaar geleden toen ze zelf de 40 passeerde. Zij portretteert en schrijft over oudere vrouwen, het proces van ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Liefde voor jezelf en trots mogen zijn als vrouw boven de 40 is een belangrijk topic op haar account. Denise laat bovendien zien dat iedere 40-plus vrouw er nog steeds prachtig uit kan zien en verre van tuttig en uitgeblust met een haakwerkje achter de geraniums hoeft te zitten.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Denise Boomkens (@and.bloom)

Liefde voor de natuur

In deze roerige tijd is het ontdekken van en het wandelen in onze eigen Nederlandse natuurgebieden enorm in populariteit gestegen. We realiseren ons meer en meer hoe mooi ons eigen kikkerlandje eigenlijk is. Een positief effect van de Corona-crisis.

@karen_claudia_

Iemand die de liefde voor de natuur al jaren met ons deeltis Karen. Hou jij ook van de Nederlandse natuur en landschappen? Dan moet je dus bij haar zijn. Veel door haar vastgelegde plekken zijn de Amsterdamse Waterleidingduinen, de Amstel, het IJssel- en Markermeer en weelderig groene landgoederen. Iedere afzonderlijke post is een plaatje, om in te lijsten zo mooi. Als je haar account bezoekt kun je niet meer om schoonheid van ons eigen land heen. En haal je nog eens heel diep adem.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Karen Heslinga (@karen_claudia_)

Over Simone Wittgen

 

Simone is reisfotografe en -journalist/ -blogger. Hiervoor legt ze bestemmingen in zowel buiten- als binnenland vast. Haar focus: zogenaamde ‘calmspots’ aan zee, op het land en in de stad. Haar stijl: sereen, kleurrijk en een hoofdrol voor licht. Haar missie: laten zien hoe mooi de wereld is. Haar overtuiging: er valt nog zoveel te ontdekken. Ook ‘om de hoek’ in ons eigen land. Simone verzorgt artikelen voor magazines en blogs, werkt in opdracht van destinatieorganisaties en Honeyguide, een initiatief dat duurzaam reizen en genieten in Nederland stimuleert. Onlangs werd ze uitgeroepen tot travelinfluencer van 2020 door Columbus Magazine.