Net zoals vinyl, echte boeken (en fotoboeken!), worden fysieke kalenders weer populair als reactie op de over-digitalisering van ons leven, en het is duidelijk waarom. Een echte kalender is een geweldige manier om georganiseerd te blijven, en als je je eigen gepersonaliseerde fotokalender maakt, is die ook nog eens mooi om naar te kijken.

We weten echter dat het een beetje intimiderend kan lijken om zelf je eigen kalender te ontwerpen, en dat is precies waarom we deze blog geschreven hebben. We stellen je onze brede waaier aan fotokalenders voor, vertellen je precies waar ze voor dienen en geven je een heleboel tips over hoe je een fotokalender in onze software kunt ontwerpen.

Als je graag een gepersonaliseerde kalender wilt ontwerpen, is de kans groot dat je een er een doordacht geschenk voor een geliefde van wilt maken. Onze gepersonaliseerde kalenders zijn prachtige geschenken, en wel om verschillende redenen; we hebben een uitgebreid aanbod met voor elk wat wils, we zijn trots op onze uitstekende printkwaliteit, en een gepersonaliseerde kalender kan als geen ander je geliefden twaalf maanden lang mooie herinneringen schenken.

Fotokalenders om je te helpen georganiseerd te blijven

Een gepersonaliseerde kalender is een geweldige manier om thuis, op school of op het werk georganiseerd te blijven. Of je nu een gezin bent of een team op kantoor, het kan moeilijk zijn om met die talloze digitale kalenders alles bij te houden. Met een gepersonaliseerde kalender van CEWE kun je alles in een oogopslag controleren, en het is nog eens stijlvol ook!

We hebben een aantal gepersonaliseerde kalenders die perfect zijn om een druk gezin het hele jaar georganiseerd te houden

– Ieder gezin heeft een keuken/verjaardagskalender nodig, want hij heeft het perfecte formaat; klein genoeg om in een hoek van de keuken te hangen, maar groot genoeg om al je afspraken een plaatsje te geven. Het is de functionele kalender die je nodig hebt, en je kunt hem extra speciaal maken met een ontwerp en foto’s die je zelf gekozen hebt. Verkrijgbaar in twee formaten.

– Onze jaarplanners horen helemaal thuis in ieder gezin als de perfecte manier om een heel jaar aan belangrijke data en vakanties op een plek te verzamelen! We hebben een uitgebreid aanbod aan sjablonen die je kunt gebruiken, en je kunt ze naar hartenlust personaliseren met je eigen foto’s. Beschikbaar in A2-, A3- en A4-formaat.

– Hoewel het geen volledige kalender is, is onze familieplanner een geweldige manier om het overzicht over de week van je gezin te bewaren.

Als je op zoek bent naar een kalender om het overzicht op school of op het werk te bewaren, neem dan eens een kijkje bij onze opties hieronder; ze zijn ideaal voor een drukke student of professional die zijn/haar agenda wil beheren.

– Blijf op een stijlvolle manier georganiseerd en voeg een persoonlijke toets toe aan je bureau met een van onze bureaukalenders, verkrijgbaar in een liggende en vierkante versie. Je hebt voldoende plaats om afspraken en belangrijke data op te schrijven, en meer dan genoeg ruimte voor je favoriete foto’s die iedere dag een glimlach op je gezicht zullen toveren.

 

– Of als je net iets meer plaats wilt, kun je voor een van onze afsprakenkalenders kiezen. Als je wilt, kun je iedere maand zelfs over twee pagina’s spreiden zodat je op elke datum meer werkruimte hebt. Bovendien biedt dit een extra mogelijkheid om een mooie foto van je meest recente vakantie of je geliefde huisdier tentoon te stellen.

– Als je op zoek bent naar iets dat je kunt meenemen, dan is onze agenda de perfecte keuze. Ze komt in A5-formaat, dus ze is klein genoeg om in je tas of bureaulade te passen. Tegelijkertijd biedt ze voldoende ruimte voor je foto’s en ontwerpen zodat je ze echt uniek en persoonlijk kunt maken.

Als je op zoek bent naar een kalender die iedereen zal imponeren, dan moet je zeker voor een van onze wandkalenders gaan. Ze spelen een dubbele rol als prachtige muurdecoratie, met alle handige functies van een kalender erbij!

Onze wandkalenders met spiraalbinding zijn verkrijgbaar in de liggende of staande variant, en in de formaten A2, A3, A4 en A5. Daarnaast zijn de vierkante wandkalenders in twee formaten verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit onze brede waaier aan kalendersjablonen, of ze naar hartenlust aanpassen – aan jou de keuze. Maak een waar kunstwerk van je volgende kalender, prachtig geprint in ongeëvenaarde CEWE-kwaliteit.

Papiersoorten fotokalenders

Als je ervoor gekozen hebt om een van onze adembenemende gepersonaliseerde wandkalenders te creëren, dan moet je ook nog een van onze vier kwalitatieve papiersoorten kiezen. Ze hebben elk hun eigen kwaliteiten en voordelen, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken.

– Klassiek papier: Ons klassiek papier geeft je kalender een semi-glanzende afwerking met een hoogwaardige digitale print op 250g/m²-papier. Het is erg veelzijdig, waardoor het een geweldige keuze is voor uiteenlopende fotografiestijlen.

– Glanzend papier: De glanzende afwerking van ons glanzend papier zal de levendige kleuren in je foto’s benadrukken met een hoogwaardige digitale print op 250g/m²-papier. De glanzende uv-coating geeft een luxueuze dikte aan het papier en voegt diepte en pit toe aan je beelden – perfect voor kleurrijke fotografie.

– Mat papier: Ons matte papier zal je foto’s een helder, artistiek aspect geven – perfect voor zwart-witfotografie. Samen met de hoogwaardige digitale print op dit 260g/m²-papier is dit de beste optie als je graag op je wandkalender zou willen schrijven; pen heeft hierop veel minder kans om uit te vegen! Perfect voor meer artistieke kalenders en wandkalenders die tegelijkertijd dienst doen als decoratie en planner.

– Hoogglans fotopapier: Net zoals ons glanzend papier is ons hoogglans fotopapier schitterend expressief en is het bijzonder geschikt voor kleurrijke fotografie, met nog een extra voordeel. In plaats van digitaal te printen, gebruiken we een traditioneel analoog printproces voor een ongelooflijk waarheidsgetrouwe reproductie van je foto’s. Een uitstekende keuze voor een decoratieve wandkalender die in het oog moet springen.

Een gepersonaliseerde kalender maken

Eens je je kalender gekozen hebt, is het tijd om aan de slag te gaan! We hebben voor jou een stappenplan gemaakt om je te helpen je gepersonaliseerde kalender te creëren met onze gratis bestelsoftware.

 

Designkalender vs. Creatieve kalender

Allereerst moet je bij het maken van een gepersonaliseerde kalender kiezen tussen een ‘creatieve kalender’ of een ‘designkalender’. Het verschil is eenvoudigweg dat je veel meer creatieve flexibiliteit hebt bij onze ‘creatieve kalenders’, aangezien je de fotolay-out, de kalendersjablonen etc. volledig kunt aanpassen. Met onze ‘designkalenders’ kun je echter alleen voor vaste lay-outs kiezen, en kun je alleen tekst en foto’s aanpassen.

Tip: Als je niet tevreden bent over de beschikbare lay-outs of andere designelementen, kun je altijd op “Meer downloaden” klikken om ons volledige downloadbare aanbod te bekijken.

Je gepersonaliseerde kalender ontwerpen

Wanneer je bij ons een fotokalender ontwerpt, ben je niet beperkt tot kalenderjaren; je kunt starten op eender welke maand die je wilt. Je kan er ook voor kiezen om feestdagen wel of niet in je kalender op te nemen, en de software wordt geleverd met de optie “Mijn toevoegingen”. Dus wanneer je een item voor een specifieke datum zoals iemands verjaardag toevoegt aan een kalender, zal dat worden opgeslagen en altijd beschikbaar zijn voor alle kalenders die je in de toekomst maakt.

Eens je de basislay-out gekozen hebt, kun je vervolgens je foto’s toevoegen. Sleep ze erin vanaf de linkerkant nadat je je ‘fotobron’ gekozen hebt. Als je meer dan een foto op een pagina wilt zetten, sleep je er gewoon nog een in of kies je uit onze verschillende lay-outs die meer dan een foto bevatten.

Als je op een datum op de kalender klikt, krijg je de optie om een ‘item’ toe te voegen zoals een belangrijke verjaardag. En als je dubbelklikt op de cel in de kalender, krijg je nog een waaier aan opties om je tekst aan te passen zoals het lettertype, de lettergrootte, de letterkleur en de kleuren van de cellen in je kalender.

Je kunt ook extra tekst toevoegen buiten de standaard datumvakken indien je aan iedere maand een grappige boodschap, of eender wat, wilt toevoegen. Je hebt ook de vrijheid om andere ontwerpelementen toe te voegen, zoals clipart en achtergronden voor je kalenderpagina’s, of maskers en kaders om over je foto’s te plaatsen.

We hopen dat deze gids nuttig was en dat je je nu goed voorbereid voelt om de perfecte gepersonaliseerde kalender te kiezen en te maken, zodat je er heel 2021 en langer van kunt genieten. Toon ons je creaties, we zijn heel erg benieuwd! Vind ons op sociale media via Facebook of Instagram.