Het is inmiddels hoogzomer en we hebben al lekker van de zon genoten. Normaal gesproken is dit dé tijd van het jaar dat we het meest op pad gaan. Hoewel de wereld momenteel iets kleiner is en je meer aan huis gebonden bent, heb je misschien ook tijd over om leuke fotoprojecten op te pakken waar je al een tijdje aan wilt beginnen. We zetten een paar ideeën voor je op een rij.

Ontdek de wereld in je achtertuin

Je bent misschien gewend om eropuit te gaan bij het maken van foto’s, maar heb je weleens stilgestaan bij de geweldige fotomomenten die zich in je eigen achtertuin afspelen? Juist wanneer je je op een kleinere ruimte focust ben je veel creatiever dan wanneer je de hele wereld tot je beschikking hebt.

Maak eindelijk die prachtige foto-wandgalerij

Altijd al een foto-wandgalerij willen maken, maar er nooit aan toe gekomen? Dit zou het perfecte moment kunnen zijn om foto’s en prints uit te zoeken die je al langere tijd aan de muur wilt hebben. Met onze verschillende printmogelijkheden, zoals een foto op acrylglas of aluminium, creëer je een prachtige gevarieerde fotowand met je allermooiste herinneringen.

Kijk je op tegen het samenstellen van je foto-wandgalerij? Neem dan je grootste frame als uitgangspunt en werk vanuit daar naar buiten toe. Als je meer wilt weten over het maken van een foto-wandgalerij, lees dan het blog van onze Engelse collega’s met een handige gids om je op weg te helpen.

Als je op zoek bent naar iets kleins of zin hebt om wat textuur aan je woonruimte toe te voegen, bekijk dan eens onze hexxas fototegels. Deze prachtig ontworpen, geometrische tegels passen perfect bij je favoriete prints om een opvallende fotocollage te creëren die hoe dan ook de aandacht trekt.

Probeer nieuwe onderwerpen te fotograferen

We hebben allemaal een voorkeur voor bepaalde genres en onderwerpen als het gaat om fotografie. Misschien kun je op dit moment niet jouw favoriete foto’s maken of fotospots bezoeken. Daarom is dit een goed moment om een nieuw type fotografie te ontdekken. Woon je met iemand samen? Vraag diegene dan om model te staan zodat jij kunt oefenen met portretfotografie. Je zou ook dierenfotografie kunnen uitproberen met je eigen huisdier (als je ze lang genoeg kunt laten stilzitten). Woon je alleen? Experimenteer dan met stillevenfotografie. Door met licht te spelen, kun je interessante effecten aan je foto’s toevoegen.

Sorteer je foto’s!

Wees eerlijk: hoeveel foto’s heb je echt op je telefoon of op je geheugenkaart en wanneer heb je ze voor het laatst bekeken? Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde persoon 1460 foto’s per jaar maakt, maar dat slechts 41% van ons een enkele keer per jaar terugkijkt op al die foto’s – dat zijn veel foto’s die niet de waardering krijgen die ze verdienen!

Waarschijnlijk vind je heel veel foto’s met dierbare herinneringen terug die het waard zijn om te verzamelen in een CEWE FOTOBOEK. Of het nu gaat om een familiefotoalbum, foto’s van je favoriete feestdag, een verjaardag of je trouwfotoboek: het maken van een CEWE FOTOBOEK zal zeker voor een glimlach op je gezicht zorgen.

Wees creatief met een collage

Je zou deze periode ook kunnen gebruiken om je creatieve spieren aan het werk te zetten en een fotocollage van je favoriete herinneringen te maken. Het enige dat je nodig hebt, zijn afdrukken van je favoriete foto’s. Ga voor een mix van afdrukmogelijkheden, zoals onze retro prints, mini prints, square prints en fotostickers. Als je je creativiteit laat spreken, creëer je in een handomdraai een unieke en gevarieerde fotocollage.

Tip: combineer je prints met souvenirs van gezellige dagjes uit en mooie vakanties of kaarten en berichten van dierbaren. Maak je een gezinscollage? Betrek je kinderen er dan bij en maak er een leuk kunstproject van waar het hele gezin van kan genieten.

Laat je fotoprojecten zien!

Ga je aan de slag met één van bovenstaande fotoprojecten of heb je zelf een goed idee? We blijven graag op de hoogte van de voortgang. Ga naar onze social media kanalen en tag ons in je projecten! Je vindt ons op Facebook en Instagram.