Een fotoboek met je babyfoto’s is een perfecte manier om de eerste levensjaren van je kleine te documenteren en om nog heel lang te genieten van die speciale herinneringen. Veel van ons herinneren zich vast nog de de traditie om een haarlokje en het armbandje van het ziekenhuis te bewaren. Misschien heb je die van jezelf nog wel. We hebben een aantal ideeën voor je op een rij gezet waarmee je een babyfotoboek maakt dat helemaal van deze tijd is, maar toch ook dat traditionele gevoel geeft.

Wat je allemaal in je babyfotoboek kunt zetten

In je babyfotoboek kun je allerlei betekenisvolle momenten documenteren, bijvoorbeeld een foto van de eerste echo of een kopie van het geboortecertificaat van je kleine. Heb je een item dat je niet zomaar in een fotoboek plaatst, bijvoorbeeld een eerste knuffel of een speentje? Maak er dan een foto van. Op deze manier kun je alle mooie herinneringen bij elkaar verzamelen in het fotoboek zonder dat ‘ie rommelig wordt.

Een paar van onze favoriete ideeën:

  • Lengte en gewicht van je baby bij de geboorte en na verloop van tijd;
  • Het eerst woordje;
  • Dingen waar mama naar hunkerde toen ze zwanger was;
  • Foto’s van de eerste verjaardag en kerstviering;
  • Een briefje van mama en papa;
  • Maandelijkse of jaarlijkse updatefoto’s;
  • Een paar leuke feitjes over de dag van geboorte, bijvoorbeeld een liedje of krantenkop.

Voeg eigen handgeschreven details toe

Ben je bang dat je digitaal gemaakte babyfotoboek minder persoonlijk is dan een traditioneel, met de hand in elkaar gezet fotoboek? Wees gerust; met de eindeloze mogelijkheden die de CEWE ontwerpsoftware biedt, maak je misschien nog wel een unieker en creatiever babyfotoboek.

Tip: Om dat persoonlijke gevoel te houden, adviseren we om te kiezen voor mat papier, zodat je er later nog in kunt schrijven. Je kunt bijvoorbeeld ruimte open laten die je later vult met mijlpalen, datums en speciale herinneringen.

Leg een langere periode vast

De tijd vliegt met een kleine in je leven, maar door al je bijzondere foto’s en momenten in een fotoboek te verzamelen, creëer je een manier om af een toe even stil te staan en die mooie herinneringen te herbeleven. Het eerste levensjaar is niet de enige bijzondere periode in het leven van je kind. Hoe leuk is het om een langere periode vast te leggen, bijvoorbeeld ook de peuter- en kleuterjaren. Denk maar eens aan de mijlpalen die je kind dan beleeft: de eerste dag op de peuterspeelzaal, de eerste dag op de basisschool en de eerste keer dat een schoolvriendje of -vriendinnetje komt spelen. Het is prachtig om te zien en vast te leggen hoe je baby opgroeit en een eigen, unieke persoonlijkheid krijgt.

Je hoeft natuurlijk niet alle foto’s die je verzamelt in één fotoboek te plaatsen. Het is juist leuk om per jaar een apart fotoboek te maken, waardoor je een meer diepgaande documentatie creëert van alles wat je kind meegemaakt. Deze jaarboeken zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor later, zodat je kind kan zien wat hij of zij allemaal uitspookte op jonge leeftijd. Daarnaast is het een leuk verjaardags- of kerstcadeau, bijvoorbeeld voor opa en oma die altijd heel trots over hun kleinkinderen praten.

Tip: het CEWE FOTOBOEK Large Liggend is een perfect formaat om een mooie verzameling jaarboeken te maken.

Voeg verschillende designelementen toe

Uniek aan de CEWE ontwersoftware is de enorme keuze aan achtergronden, cliparts en kaders en andere designelementen waarmee je je fotoboek tot leven laat komen. De combinatiemogelijkheden van de designelementen om kleur toe te voegen en foto’s en teksten uit te lichten zijn eindeloos.

Wist je dat we in de clipart-sectie van onze ontwerpsoftware een ‘Baby categorie’ hebben? Hier vind je de perfecte elementen om je babyfotoboek mee aan te kleden. En vergeet vooral niet op de ‘Meer’ button te klikken om extra designelementen te downloaden. Met deze handige tutorials leer je alles over de designmogelijkheden van de CEWE ontwerpsoftware.

Wil je graag zelf teksten in je babyfotoboek schrijven? Zorg er dan voor dat je tijdens het ontwerpen ruimtes openlaat. Je zou bijvoorbeeld een groot tekstblok met een kader of een bepaalde vorm kunnen toevoegen aan de pagina’s waar je wilt schrijven. Ook kleine aanwijzingen, zoals een plaatje van een weegschaal en een meetlat, helpen je herinneren waar je bepaalde babyfeitjes wilt noteren.

De ‘finishing touch’

De perfecte ‘finishing touch’ aan je babyfotoboek zijn onze lak- en metallicopdrukken. Deze opdrukken zijn in reliëf en laten je fotoboek echt tot leven komen. Je kunt niet alleen de mooie foto’s en opmaak bewonderen, maar ook voelen. Dit zorgt voor een extra bijzondere beleving.

Je kunt alle designelementen laten opdrukken: teksten, cliparts, kaders, noem maar op. Klik op ‘Opdruk’ rechtsboven in de toolbar van de CEWE ontwerpsoftware en kies uit de verschillende opdrukken van lak tot roségoud. Naast de verschillende opdrukken, is ook de omslag bepalend voor de uitstraling van je fotoboek. Onze nieuwe linnen en lederen kaften vielen dit jaar in de prijzen tijdens de TIPA Awards en daar zijn we best trots op. Met de linnen kaften creëer je een frisse moderne look en met de lederen kaften krijgt je fotoboek juist dat traditionele en klassieke uiterlijk. Om je fotoboek écht tot leven te laten komen, voeg je een video toe. Door middel van een QR-code speel je de video af op je telefoon of tablet. Voor je het weet ben je in gedachten weer op de plek waar je kleine zijn of haar eerste stapjes zette.

Een attent cadeau

Wat is nu een waardevoller cadeau dan een babyfotoboek vol met leuke feitjes en mooie foto’s voor de mensen die je dierbaar zijn, maar niet in de buurt wonen om je kleine in het echt mee te maken. Misschien wonen opa en oma aan de andere kant van het land of woont je beste vriend of vriendin in een ander land. Dit is geen reden voor hun om iets te missen uit het leven van jouw kleine. Natuurlijk kan een fotoboek niet een echte knuffel met je baby vervangen, maar de hoge afdrukkwaliteit bij CEWE laten je foto’s goed tot hun recht komen, waardoor dierbaren bijna het gevoel hebben dat ze er in ‘real-life’ bij zijn.

Ook zou je een fotoboek cadeau kunnen doen aan de kersverse ouders van de baby. Die eerste maanden zijn vaak overweldigend en de kans is groot dat de ouders geen tijd hebben om een fotoboek in elkaar te zetten. Hoe fijn is het voor hen als een goede vriend, vriendin of een familielid die dichtbij staat deze bijzondere taak op zich neemt. Geef het babyfotoboek bijvoorbeeld cadeau op de eerste verjaardag. De ouders zullen dit cadeau de rest van hun leven bewaren en koesteren.

Het maken van een babyfotoboek is een mooi proces en levert een resultaat op dat nog vele jaren zal voortbestaan. Wij denken dat je heel veel plezier zult beleven aan het verzamelen van alle foto’s, teksten en feitjes om dit speciale fotoboek te maken. Zoals altijd vinden we het erg leuk om te zien hoe jouw harde werk eruit komt te zien. Deel je creaties met ons via onze social media op Facebook en Instagram.