Zaterdag 2 november was het zover: de uitreiking van de CEWE Photo Challenge 2019. De feestelijke afsluiting van onze jaarlijkse, tien weken durende fotowedstrijd. Wie maakte dit jaar de allermooiste plaatjes?

Spannende uitreiking

In de afgelopen weken maakten we iedere week al de weekwinnaars bekend. Deze deelnemers wisten: ik ding mee naar een van de tien geweldige fotoprijzen. Ieder jaar is de uitreiking dan ook weer een spannende, maar bovenal feestelijke aangelegenheid. Dit jaar vond de uitreiking plaats in CORPUS in Oegstgeest, waar zo’n 150 genomineerden met aanhang getuige waren van de bekendmaking van de winnaars. Uiteraard werd iedere winnaar in het zonnetje gezet. Zo kregen alle winnaars hun winnende foto op aluminium, een bos bloemen en het unieke winnaars CEWE FOTOBOEK. In dit boek staan alle genomineerde foto’s afgedrukt. De voorkant is voorzien van een prachtige kaft met lakopdruk en foto’s.

And the winner is…

De absolute winnaar van de wedstrijd is Dan Dennis. De jury zei over zijn foto: “Mooie compositie met dramatisch licht. Het vliegtuig verlegt het beeld naar de gehele foto en maakt daardoor het beeld af. Indrukwekkend Nederland”.

De foto van Gerda Hanemaaijer werd de nummer twee van de CEWE Photo Challenge 2019. De jury: “Een foto waarbij de lagen je pas opvallen als je even ‘doorkijkt’. Een goed gezien herhaling van personen die zich niet van elkaar bewust lijken. Een foto die voor een glimlach zorgt.”

Ook Yvonne Caldenhove mag trots zijn op haar prestatie. De jury bekroonde haar foto met de derde prijs. “Hoe Hollandse kleuren in het landschap passen: deze foto is precies op het juiste moment genomen en de compositie is goed gezien “, zei de jury over haar prachtig herfstige NS-foto.

Uiteraard werden de eerste, tweede en derde winnaars extra in het zonnetje gezet. Zij kregen niet alleen een speciale versie van het CEWE FOTOBOEK (met een bronzen, zilveren of een gouden lakopdruk om hun prestatie te benadrukken), maar ook een geweldige trip cadeau. Dan wint een trip naar het prachtige Noorwegen, waar hij het Noorderlicht mag gaan aanschouwen en fotograferen. Gerda gaat binnenkort de prachtige architectuur in Budapest fotograferen, tijdens haar welverdiende stedentrip. En Yvonne? Die reist af naar het pittoreske Brugge. Ook daar kan ze haar lol op met haar camera.

 

Dan, Gerda en Yvonne

Internationale winnares

Tijdens de uitreiking hadden we niet alleen aandacht voor de nationale winnaars. Alice van Kempen werd in het zonnetje gezet, omdat ze zichzelf winnares van de internationale CEWE Photo Awards mag noemen. Ze ontving de eerste prijs voor de foto van haar hond in een bijzondere omgeving, in de categorie Humor. Alice vertelde over over het verhaal achter de winnende foto en haar ervaringen bij de uitreiking van de internationale prijs in Oostenrijk.

De winnende foto van Alice van Kempen voor de internationale CEWE Photo Awards

De winnende foto’s

We begrijpen dat je nu wel heel graag wilt weten welke fotografen zichzelf de absolute winnaars mogen noemen. We houden jullie dan ook niet langer in spanning: dit zijn de tien winnende foto’s van de CEWE Photo Challenge 2019.

De winnende foto van Dan Dennis
Tweede prijs: Zoutelande van Gerda Hanemaaijer
Derde prijs: Herfst van Yvonne Caldenhove
Vierde prijs: Met je blote voeten uit het raam bungelen van Ed Slagboom
Vijfde prijs: Goliath vs de rest van Martijn van Sabben
Zesde prijs: Skutsjesilen van Henk Bootsma
Zevende prijs: Bespeel mij van Greetje van Son
Achtste prijs: In de vroege ochtend van Marielle de Valk
Negende prijs: Het snelle leven van Sacha Bijkerk
Tiende prijs: As Dutch as it can get van Costas Ganasos