Reis- en wildlifefotoboeken

Als je op reis bent geweest, dan heb je ongetwijfeld tal van prachtige plaatjes geschoten. Zonsondergangen, wilde dieren, prachtige natuur en indrukwekkende cultuur; de hoeveelheid foto’s is overweldigend. Toch steken sommige foto’s er met kop en schouders bovenuit; op deze beelden ben je extra trots. Logisch dat je ze dan ook wilt benadrukken in je fotoboek en de aandacht wilt geven die ze verdienen

Grote foto, veel aandacht

De eerste stap om een foto dat beetje extra aandacht te geven, is om ‘m groot in je fotoboek te plaatsen. Je kunt de foto op één pagina plaatsen, maar (afhankelijk van het formaat van je foto), kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om de foto over twee pagina’s te verdelen. Met name als je kiest voor fotopapier, komt de foto extra mooi uit, doordat dit type fotoboek een platte binding heeft. Daardoor zit er geen ‘ronding’ in de bladzijden en zie je ieder detail van de foto.
Heb je een prachtige foto gemaakt, maar is de verhouding van de foto niet gelijk aan het formaat fotoboek dat je hebt gekozen? Dan heb ik een slimme tip voor je. Plaats de foto in de linkerbovenhoek en trek ‘m zo groot mogelijk over de pagina(‘s), tot aan de rand van je fotoboek. Zorg ervoor dat je foto in zijn geheel blijft zien. Hoewel de foto nu goed tot zijn recht komt, heb je ook nog een stuk pagina ‘over’. Dit deel van de pagina vul je vervolgens op met een goede, bijpassende (of juist contrasterende) kleur. Als je wilt, kun je hier nog een tekstkader op plaatsen en een begeleidende tekst bij de foto schrijven, maar: dat hoeft natuurlijk niet.

Schaduw

Een andere manier om je grote foto extra goed te benadrukken, is door gebruik te maken van onze nieuwe sjablonen met de categorienaam ‘Schaduw’. Hiermee kun je leuke en bijzondere effecten creëren. Door een schaduw toe te voegen, licht je de foto namelijk letterlijk en figuurlijk uit. Je vindt de verschillende soorten schaduwen in onze software door in het linker ontwerpmenu te kiezen voor ‘Sjablonen & kaders’. Klik vervolgens op de rode knop ‘Meer’. Klap het menu ‘Meer categorieën’ uit, waar je de categorie ‘Shadows’ ziet verschijnen. Binnen deze categorie kun je kiezen uit maar liefst vijftien verschillende soorten schaduwen. Download de schaduwen die je in jouw fotoboek wilt gebruiken (of selecteer ze direct allemaal). Vervolgens zie je in het uitklapmenu van de sjablonen een nieuwe categorie ontstaan met de naam ‘category-shadows’. Hier vind je de door jou gedownloade schaduwen terug. Selecteer de schaduw van jouw keuze en leg ‘m over de foto. Et voila! Je hebt in een handomdraai diepte gecreëerd in je fotoboek!