Foto-exposities zijn een goede manier om een middagje te ontspannen. Verwonder je over prachtige fotografische kunstwerken, bekijk historische foto’s of aanschouw juist hedendaagse taferelen vastgelegd met het fototoestel. Daar komt bij dat een bezoekje aan een expositie niet alleen heel ontspannend werkt, maar ook nog eens dé bewezen manier om je eigen fotografie skills naar een hoger niveau te tillen. Wil je een expositie bezoeken? Overweeg dan zeker onderstaande exposities!

Tijdreizen, Driebergen – tot 6 oktober 2019

Hoe zou de wereld eruitzien als we plots met alle mensen verdwijnen naar een andere planeet? De natuur zou dan weer langzaam de gebouwen overgroeien. Deze gebouwen komen in verval en planten groeien dwars door de voegen naar binnen. De expositie “tijdreizen” in Driebergen geeft een mooi beeld van hoe dit eruit zal zien. Want ook vandaag de dag zijn er gebouwen compleet verlaten waardoor (onder andere) de planten weer vrij spel krijgen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een plek zoals Tsjernobyl, waar mensen over het algemeen liever wegblijven. De expositie is vrij toegankelijk in de openbare ruimtes van hotel de Bergse Bossen. 

De wachters van het bestaan, Aalten – tot 4 augustus 2019

Een goede expositie in combinatie met lekker eten. In de Oerkroeg Schiller te Aalten is tot 4 augustus de expositie over de wachters van het bestaan te zien. De expositie stelt foto’s tentoon die te maken hebben met eten. Wat er op het menu staat? Surrealistische plaatjes die de discussie over eten ‘voeden’. Wat is goed en wat is slecht? De foto’s worden begeleid met boeiende teksten die de foto’s soms ietswat verduidelijken. 

Weerribben-Wieden Anders, Sint Jansklooster – tot 31 december 2019

De Weerribben-Wieden Anders is natuurlijk bekend van Nederlands Venetië Giethoorn. Maar wie de toeristische drukte even ontvlucht en in de omgeving kijkt, ziet ook geweldig natuurschoon. Doordat de expositie foto’s heeft van meerdere fotografen uit de fotoclub, heeft de tentoonstelling een grote diversiteit aan smaken. Deze expositie bezoeken? Ga dan naar bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. 

Zaterdagochtend in beeld, Amsterdam – tot 31 juli 2019

Soms kan een onderwerp in de fotografie zo specifiek zijn. Neem bijvoorbeeld de fotograaf Marijn Scheeres. Hij fotografeert al sinds 9 jaar Amsterdammers tijdens hun zaterdagochtend ritueel. Diverse inwoners van de Nederlandse hoofdstad komen voorbij tijdens hun genietmoment op de zaterdagochtend. De expositie is te zien bij Piet de Gruyter in Amsterdam. 

Wil je binnenkort iemand verrassen? Bijvoorbeeld omdat diegene een belangrijk jubileum viert? In dat geval is het natuurlijk een geweldig cadeau om een foto-expositie te organiseren. Verzamel verschillende foto’s uit het leven van degene die je verrast en hang ze aan de muur op de feestlocatie. Natuurlijk kun je ook een foto-expositie verzorgen wanneer er geen aanleiding voor is. Kies voor grote afdrukken zodat de bezoekers van je expositie een goed beeld krijgen van de foto’s. Heb je veel oude foto’s die je wilt digitaliseren? Na het lezen van dit blog is dat een eitje!

Veel kijkplezier!