We zoeken het dit keer iets verder weg en lichten een fotogebied uit dat niet direct naast de deur ligt. En toch, als je ooit eens de kans krijgt, dan is China zeker de moeite waard om te bezoeken. Hoewel het land bekend staat als de fabriek van de wereld en om steden waar jij en ik nog nooit van gehoord hebben, maar waar wel miljoenen mensen wonen, heeft het land ook beeldschone natuur te bieden. Daarom in dit blog acht keer prachtige natuur in China!

Zhangjiajie National Park en Tianzi mountains

Deze plek is bijna buitenaards te noemen. De steile rotsen lijken net wolkenkrabbers. Geen wonder dat deze plek hét decor was voor de surrealistische film Avatar. Het park is goed toegankelijk gemaakt voor toeristen, waardoor zelfs de hoogste rots (van 1.300 meter hoog!!!) goed te bekijken is.

Fotografietip: het is soms lastig om de steile bergen in één plaatje te vangen. Fotografeer daarom ook gewoon eens verticaal in plaats van horizontaal.

Yunnan

Yunnan staat bekend om haar wonderschone natuur, maar ook het lekkere eten, de Yunnan thee en de vele rijstvelden. Wie deze regio bezoekt, waant zich met een beetje fantasie soms in de Alpen. Met mooie bergtoppen vol sneeuw, knalblauw water en mooie groene weides is dat niet verwonderlijk. Deze regio is extra bekend vanwege de plek waar misschien wel het blauwste water ter wereld is: genaamd Blue Moon Valley.

Fotografietip: hoewel het water al behoorlijk blauw op je fototoestel verschijnt, kun je met een polarisatiefilter de kleuren extra benadrukken. Heb je nog geen polarisatiefilter? Voor een paar tientjes heb je er al één en ze maken de kleuren in veel gevallen veel beter!

Libo County

De groene omgeving in combinatie met het mooie meer en de waterval maken Libo tot een rustgevende plek. Libo staat ook bekend vanwege haar karstlandschappen, mysterieuze en dichte bossen en bijzondere flora en fauna.

Fotografietip: fotografeer de brug met de zeven gaten. Deze oude brug heeft een typisch Chinese uitstraling. Dit doe je het beste aan de zijkant van de oever.

Shangri-la

Of dit nu echt een natuurlijke plek is, valt te betwijfelen. Shangri-la is namelijk ook bekend vanwege het stadje. Maar eerlijk is eerlijk de omgeving hier is verbluffend en de cultuur is hier fantastisch. Dit plaatsje met Tibetaans uiterlijk wordt omringd door de prachtigste natuur en dat alles op een bijzonder hoge plek. Shangri-la ligt namelijk 3.000 meter boven zeeniveau. Als je erbij nadenkt dat je ijle lucht al sterk begint te merken tegen de 2.000 meter, dan weet je zeker dat je bij de 3.000 meter rustig aan moet doen. Met recht een hoogtestage dus. Misschien is het daarom dat het leven, de bewoners en de cultuur hier zo relaxed zijn.

Fotografietip: de natuur en de reis naar Shanri-La zijn verbluffend. Maar ook de stad is fantastisch mooi. Doordat het deels op een heuvel is gebouwd ziet het er indrukwekkend uit. Maak daarom je foto’s al vanaf een afstandje om de gehele stad in één plaatje te vangen.

Jiuzhaigou National Park

Het Jiuzhaigou National Park is bekend om haar bijzondere meren. Bijna ieder meer heeft unieke eigenschappen waaraan ze ook net zulke unieke kleuren hebben te danken. Dit komt vooral door de algen en het kalk in het water, maar ook door de kleuren van de natuur om het meer en de weerkaatsing ervan op het water zorgt voor de prachtigste kleuren, helemaal in de herfst.

Fotografietip: we schreven al eens een blog over spiegelende fotografietips. Ideaal voor de meren van Jiuzhaigou. Bekijk deze tips voor vertrek en ga goed voorbereid op pad!

Rode strand

Vergeet hagelwitte stranden. Rode stranden zijn helemaal in! Je moet alleen even weten waar je ze vindt. Hier in Panjin weten ze niet beter. Het strand is bedekt met een bijzonder soort zeewier waardoor het hele strand rood kleurt. Eén nadeel, je mag er niet op liggen, laat staan op lopen. Gelukkig is er een houten loopbrug waardoor je toch van dit bijzondere natuurverschijnsel kunt genieten. Vooral in het najaar kleurt dit strand in een oase van rood.

Fotografietip: doordat het strand vooral heel rood is, wordt de kleur bijna ‘normaal’. Als je een foto maakt valt het niet meer zo op dat dit toch echt een bijzonder strand is. Dat is natuurlijk jammer. Je lost dit op door ook de omgeving mee te fotograferen. Denk aan de beekjes die door het landschap stromen of de lucht, die felblauw afsteekt tegen het rode strand. Ook het wandelpad zorgt voor een mooi contrast.

Huangshan

Huangshan is vergelijkbaar aan Zhangjiajie en het Tianzi gebergte. Je trip naar Huangshan wordt echt beheerst door het weer. Circa 200 dagen per jaar staan er dikke wolken tussen de bergpunten. Dit kan je uitzicht verpesten, maar in veel gevallen geeft het juist ook een bijzonder effect wanneer de wolken tussen alle spitse bergtoppen als een wattendeken onder je liggen. De zonsondergang en -opgang is in Huangshan extra bijzonder.

Fotografietip: beland je in dichte mist? Fotografeer dan gewoon. Zoek wel een bijzonder plekje zoals de Buxian-brug. Dit geeft een extra mysterieus beeld.

Mt. Huashan en Terracottaleger

De trip voor de waaghals mogen we wel zeggen. Wie Mount Huashan wil beklimmen heeft meer nodig dan een beetje lef. Dit wordt namelijk gezien als één van de meest gevaarlijke hikes ter wereld. Vooral omdat je niet onbeschermd langs deze bergketen wilt lopen. Misschien stelt het koord waarmee je vastzit je een beetje gerust. Het geeft je in ieder geval wel een verbluffend uitzicht. Te spannend? Bezoek dan het wereldberoemde Terracottaleger of de stad Xi’an.

Fotografietip: durf je hier ook nog te fotograferen? Hang je fototoestel dan in ieder geval om je nek zodat hij niet die vele honderden meters naar beneden valt. De makkelijkste (en ook de indrukwekkendste) manier om deze route te fotograferen is met voldoende berg op de zijkant zodat er een goed perspectief ontstaat.

Bezoek jij aankomende zomer dit bijzonder mooie land? Houd dan bovenstaande tips in je achterhoofd!

Goede fotoreis!