Uitnodigingen versturen, zaal huren, muziek regelen, ringen uitzoeken, pak of jurk aanmeten: trouwen doe je niet zomaar even. En dat is maar goed ook, want het zou toch een van de mooiste dagen van je leven moeten zijn. Hoewel het aanmeten van een jurk niet echt onze specialiteit is, geven we je wel graag tips over hetgeen dat je altijd doet herinneren aan deze dag: de trouwfoto’s! Lees hieronder tips voor mooie herinneringen aan een onvergetelijke bruiloft.

Trouwlocatie en -omgeving

Welke trouwlocatie je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Toch is er altijd wel een uniek plekje in de buurt van je trouwlocatie te vinden voor de fotoshoot. Zorg dat deze locatie goed toegankelijk is en dat je er op de grote dag zo naartoe kunt. Verken de plek voorafgaand aan de bruiloft ook eens met de fotograaf. Zo stel je hem (of haar) in de gelegenheid om van te voren te checken hoe de locatie eruit ziet, weet hij precies wat de beste plekjes zijn en welk fotomateriaal hij mee moet nemen. Instrueer de fotograaf ook om sfeerbeelden te schieten, bijvoorbeeld van de trouwauto, de ringen, de locatie en van de bruidsjongens, of -meisjes.

Helaas wonen we nu eenmaal in een land waarbij je niet altijd verzekerd bent van mooi weer. Stel daarop ook een plan B op als je iets minder geluk hebt. Een historisch pand kan bijvoorbeeld een uitstekende schuilplek zijn voor de regen. Laat je echter niet door de eerste de beste drup uit de weg slaan. Soms is het ook gewoon een kwestie van de buienradar checken voor een geschikt fotomoment.

De fotograaf

Ken je iemand die perfecte foto’s maakt? Of moet je nog een trouwfotograaf selecteren? Let er op dat fotograaf bij jullie past. Dit klinkt misschien vreemd, want hij hoeft alleen de foto’s te maken. Maar de stijl is wel heel persoonlijk en afhankelijk van smaak. Bovendien is het essentieel dat de fotograaf een band opbouwt. Hierdoor kent hij jullie iets beter en weet hij waar hij op moet letten. Het is een kunst om een lach op jouw of je partners’ gezicht te toveren en tegelijkertijd een perfect plaatje te schieten. En dat lukt nu eenmaal niet zo gemakkelijk als jij of je partner zich ongemakkelijk voelt bij de fotograaf.

Let op: het kan voorkomen dat een bekende of een vriend(in), zijn of haar diensten aanbiedt. Dit kan goed uitpakken, maar zorg er wel voor dat je de stijl en kwaliteit van zijn of haar trouwfoto’s kent. Misschien heeft deze fotograaf vaker bruiloften gefotografeerd en kun je de vorige trouwfoto’s even inzien. De trouwerij opnieuw doen voor de foto’s is immers toch een beetje teveel van het goede! 😉

De plechtigheid, het diner en het feest

Trouwfoto’s maken op de dag is één, foto’s van het feest maken is een ander verhaal. Het vergt namelijk andere kwaliteiten van de fotograaf. Zo is het handig als de fotograaf zich kan inleven in de stemming van de gasten. Het werkt over het algemeen het beste als hij of zij lekker meedoet met het feest en veel rondloopt om foto’s te maken. Vraag voorafgaand aan de grote dag dan ook of de fotograaf zich hier senang bij voelt – anders is het wellicht beter om een andere fotograaf – gespecialiseerd in avond- en feestfotografie – te vragen voor het uitbundigste deel van de dag.

Tip: Vraag de fotograaf om ook voorafgaand aan het feest foto’s te schieten van de gasten. Ze zijn immers op hun best gekleed voor de bruiloft. Zoek een mooi plek en laat gasten voor het feest even langs de fotograaf lopen voor wat foto’s. Je kunt ze wat te doen geven door attributen neer te leggen waar ze mee op de foto kunnen. Sommige mensen worden daar net wat minder ongemakkelijk van.

Laat je gasten meegenieten

Natuurlijk wil je jullie trouwfoto’s ook delen met je familie en vrienden, zodat iedereen nog even kan nagenieten van het feest. Je deelt je foto’s handig en snel via internet. Zo zijn er verschillende applicaties beschikbaar. Eén van de bekendste en meest gebruikte is Google foto’s, maar ook Dropbox of WeTransfer zijn veelgebruikte opties. Welke applicatie je ook gebruikt: zorg er altijd voor dat er ook een mapje is waar anderen hun foto’s kunnen plaatsen. Doe dit bij voorkeur in een andere map dan de foto’s geschoten door de fotograaf. Op deze manier houd je de foto’s goed gescheiden en zorg je dat alle foto’s op één plek verzameld worden.

CEWE: trouw partner van trouwfotografen

CEWE is al jarenlang trouw partner van vele trouwfotografen. Voor jouw trouwfoto’s wil je immers kunnen vertrouwen op een perfecte kwaliteit. Hieronder hebben we de drie meest verkochte trouw-fotoproducten voor je op een rijtje gezet:

#3 – Uitnodiging of bedankkaart

Wil je jouw gasten in stijl uitnodigen? Of wil je na afloop van de bruiloft een mooie bedankkaart naar alle gasten sturen? Dan ben je bij CEWE aan het juiste adres. Zoek een mooie foto van jullie beide uit en ontwerp een sierlijke kaart. Kies uit verschillende cliparts en opmaken van CEWE om je kaart extra romantisch te maken.

Tip: bedank je jouw gasten via een kaart? Deel op de kaart de url (dit is de link naar de webpagina) van de plek waar gasten de foto’s kunnen vinden. Zo kan iedereen direct je trouwfoto’s bekijken.

#2 – Wanddecoraties

Wanddecoraties zijn de manier om dagelijks na te genieten van jullie bruiloft. Bovendien zijn ze hét perfecte cadeau om weg te geven aan je (schoon)ouders. Zoek de mooiste foto uit en kies voor een elegant materiaal dat perfect past bij wie jullie zijn.

#1 – Fotoboek

Deze klassieker mag uiteraard aan geen enkele bruiloft ontbreken. Waarschijnlijk is dit één van de meest bekeken fotoboeken die je ooit gaat maken. Daarom verdient het wat extra aandacht. Kies selectief de foto’s die je opneemt in het boek en geef ze voldoende ruimte. Varieer ook met zwart/wit foto’s en kleur en kies voor een mooie maar rustige opmaak rond de foto’s. Laat voldoende ruimte tussen de foto’s voor een chique uitstraling. De rest van de opmaak is helemaal aan jouw persoonlijke voorkeur aan te passen!

Tip: ben je al lang getrouwd en wil je jouw trouwfoto’s in een nieuw jasje steken? Dat kan! Digitaliseer je foto’s en ontwerp je fotoboek opnieuw!

Staat jouw trouwerij binnenkort op de agenda? Dan wenst CEWE je alvast een prachtige dag en veel geluk samen!