Oranjekoeken, Oranjebitter, oranje kleding, rood-wit-blauwe vlaggen: eindelijk is het weer Koningsdag. Het moment waarop we ons met z’n allen volledig in de oranjegekte storten. Een heerlijk feest voor jong en oud en daarom de perfecte dag om met je camera op pad te gaan! Lees in dit blog hoe je Koningsdag fotografeert en vooral hoe je de foto’s het beste ontwikkelt.

Fotograferen tijdens Koningsdag

Hoe maak je nu de beste foto’s tijdens Koningsdag? Dat is vooral afhankelijk van de activiteiten die je deze dag onderneemt.

Koningsdagfestivals

Ga je naar een festival? Houd er dan rekening mee dat het druk is en een (té) groot fototoestel wat onhandig is. Neem een compactcamera mee of gebruik je smartphone. De mogelijkheden zijn ook dan nog best groot; er zijn namelijk verschillende lenzen verkrijgbaar voor je smartphone. Meer tips? We hebben onlangs een blog geschreven over het fotograferen op festivals. Lees de handige tips (die je overigens ook goed kunt toepassen op andere drukke plekken).  

Rommelmarkten

Tijdens de grote lenteschoonmaak komt tout Nederland van alles tegen op zolders en in schuurtjes en garages. Spullen die in geen jaren meer zijn gebruikt en wellicht meer liefde krijgen bij een andere eigenaar. Wat is er dan leuker om op de jaarlijkse vrijmarkt te gaan staan in je dorp of stad. Heb je zelf niet zoveel zin om jouw Koningsdag achter een kraam of op een kleedje door te brengen? Dan is dit jouw kans om de rommelmarkt vast te leggen op de gevoelige plaat. Fotografeer de sfeer op de markt, de kinderen met hun grabbeltonnen, de amateur marktkooplui achter hun kramen of gewoon de bezoekers van de markt.

Tip: heb je (klein)kinderen? Wat is er leuker dan samen een zakcentje bij te verdienen? Help ze bij het verzinnen van een leuke activiteit zoals blikwerpen, spijkerpoepen of koekhappen en leg de handelsmentaliteit van jouw kroost vast met je camera!

Koningsdagoptocht

Ga je naar de Koningsdag optocht in Amersfoort ? Houd er dan rekening mee dat het fotograferen wat lastiger gaat als je op een drukke plek langs de optocht staat. Zoek daarom van te voren een plekje uit waar het iets rustiger is, maar waar je wel goed zicht hebt op de leden van het Koningshuis. Op deze website vind je de route die de koninklijke familie aflegt door Amersfoort. Zoek een plek waar ze mogelijk wat langer stil gaan staan en zorg dat je er op tijd bij bent.

Foto’s ontwikkelen na Koningsdag

Ook na Koningsdag kun je nog volop nagenieten van de Oranjegekte, door je foto’s van Koningsdag te ontwikkelen. Hieronder wat ontwikkeltips:

Fotoboek

Heb je een reeks foto’s die je graag wilt ontwikkelen? Dan is een fotoboek perfect voor jou. Je kunt er namelijk oneindig veel foto’s in kwijt. Ook als je minder foto’s hebt, ontwikkel je gemakkelijk een kleiner fotoboekje. Kies in de software voor bijpassende kleuren en opmaakmogelijkheden, zoals een clipart in de vorm van een kroontje. Ook leuk: maak gebruik van de goudkleurige opdruk of kies voor een mooie oranje achtergrond bij je foto’s.

Tip: geen tijd om een fotoboek te ontwerpen? Of heb je een paar leuke foto’s van Koningsdags op je telefoon staan? Overweeg dan eens een CEWE Pure fotoboekje. Klaar in een handomdraai.

Art prints

Van al die oranjegekte word je toch enorm vrolijk? Door een aantal foto’s van jou en je familie of je vrienden te ontwikkelen, kun je nog lang nagenieten van deze gezellige dag. Ook leuk om cadeau te geven aan een familielid, vriend of vriendin. Met de art prints van CEWE ontwikkel je jouw foto’s op een creatieve en originele manier. Kies uit honderden opmaken of voorzie je art print van een leuke tekst.

Koninklijke Mok

Ken je ze nog? De traditionele mokken met daarop Koningin Beatrix en Prins Claus of Koning Willem en Koningin Maxima? Leuk voor de verzameling, maar het is natuurlijk nog veel leuker om zelf een Koninklijke mok te ontwerpen. Bij CEWE kan het. Kies je mooiste foto uit van een van de leden van het Koningshuis en druk ‘m af op een mok.

Koningsdag puzzel

Denk nog even terug aan de leuke dag door een Koningsdagpuzzel te ontwikkelen. Kies een foto waarop veel gebeurt of waar veel te zien is. De vele oranje kleuren en de chaos in de straten maakt het extra uitdagend voor de puzzelaar.

Fijne Koningsdag!