Frankrijk. Het land van heerlijke wijnen, warme en zonnige avonden en het goede leven. Niet voor niets roept men dat je in Frankrijk kunt leven als een God. Zo’n intro belooft wat. Dat geven we toe. Toch overtuigen we jou maar al te graag van dit geweldige land. Voor de fotograaf is er – op z’n zachtst gezegd – wel het nodige te fotograferen.

#5 – Aquitanië

Jaarlijks reizen letterlijk miljoenen landgenoten af naar Frankrijk voor een welverdiende vakantie. Aquitanië is misschien niet een plek in Frankrijk die je meteen in je hoofd hebt. Toch zegt het waarschijnlijk veel meer als we Bordeaux, Dordogne en de Golf van Biskaje noemen. Dit rijke gebied heeft dan ook het beste van Frankrijk in één: strand, bergen en heerlijke wijnen.

Foto hotspot: bezoek zeker Dune de Pilat. Dit is dé hoogste duin van heel Europa! Hij is zelfs zo hoog dat je je in een woestijn lijkt te wanen, waarbij de zee slechts een oase in de verte lijkt.

#4 – De streek van en voor de lekkerbek: Bourgondië

Bourgondiërs: een uitstekend en gastvrij volk waarbij je geen moment trek hoeft te hebben. Alhoewel… van alle lekkere geuren die je in de stadjes ruikt, krijg je spontaan trek. Naast lekkere wijnen en goed eten, heeft deze regio nog veel meer te bieden. Waan je bijvoorbeeld even in de wereld van Asterix en Obelix door het Gallische stadje Bibracte te bezoeken.

Foto hotspot: kies een van de vele wijnroutes en fotografeer de vele wijnvelden van de regio.

#3 – Normandië

Wie Normandië zegt heeft het automatisch ook over de drie C’s: cider, camembert en calvados. Wat je niet kunt verwachten is uitgestrekte zandstranden. Je laat deze streek ook links liggen als je verzekerd wilt zijn van lekker weer. Wat kun je hier dan wel verwachten? Een rijke geschiedenis en fantastische natuur, waaronder geweldige krijtrotsen! In deze regio is enorm veel gebeurt, vooral in de tweede wereldoorlog. De sporen zijn nog steeds zichtbaar. Schrikt dit alles je af? Overweeg het dan nog eens, want deze regio staat ook bekend vanwege haar mooie havenplaatsjes waaronder Le Havre. Of neem een bezoek aan één van de eilanden voor de kust van Frankrijk zoals Guernsey of Jersey.

Foto hotspot: Mont Saint Michel is een fantastisch eiland. De Tour de France is er al meerdere keren gestart. Het eiland is verbonden met het vaste land, maar kijk uit: zodra het vloed is, verdwijnt de weg ernaartoe opeens en moet je wachten tot het eb wordt om weer naar het vasteland te kunnen.

#2 Corsica

We schreven er al eerder over: Corsica is een fantastisch eiland. De relaxte sfeer is heerlijk, maar je kunt er ook prima allerlei activiteiten ondernemen zoals duiken, fietsen of wandelen. Liever aan het strand liggen? Dat kan hier ook prima ;-). In de avond geniet je in één van de kustplaatsjes van het heerlijke uitzicht op zee, met een goed glas wijn en nog beter eten (vaak vers uit de zee!).

Foto hotspot: trek de bergen van Corsica in voor een mooi uitzicht én voor het echte leven van de Corsicanen. Minder toeristisch en het uitzicht is verbluffend.

#1 Provence

De Provence is een perfecte regio om Frankrijk goed samen te vatten: strand, eindeloze lavendelvelden, maar ook imposante bergen in het Alpengebied. Als je aan de kust bent, zijn Monaco, St. Tropez en Cannes natuurlijk spraakmakende namen om te bezoeken. Toch vind je in dit gebied ook meer verfijnde en pittoreske dorpjes. Denk bijvoorbeeld aan het vissersdorpje Cassis, het plaatsje Arles (met Unesco-werelderfgoed stukken) of het vestingstadje Aigues-Mortes. Ook natuurliefhebbers zitten goed in de Provence. Neem bijvoorbeeld het Camargue gebied waar de Rhône in uitmondt.

Foto hotspot: Gorges du Verdon is een imposante kloof, waar de rivier Verdon doorheen stroomt. Het kraakheldere water tussen de twee kloven is een indrukwekkend beeld. Niet voor niets wordt dit gebied de Grand Canyon van Europa genoemd.

Zijn we jouw favoriete vakantieplek in Frankrijk vergeten? Deel het dan met andere lezers in een reactie hieronder!