Pasen. De tijd in het voorjaar waarbij alles in het teken staat van nieuw leven. Met veel voorjaarstaferelen is dit dan ook de perfecte tijd voor jou als fotograaf om wat prachtplaatjes te schieten. Maar hoe fotografeer je nu precies de paasdagen? Dat en meer lees je in dit blog.

Ga eropuit!

Pasen is dé perfecte tijd om er lekker op uit te trekken. Het zonnige voorjaarsweer dat voor de deur staat, komt dan ook als een extra welkom geschenk. Er is genoeg te zien: lammetjes bij een plaatselijke schaapskooi, een wandeling door de natuur, of onderneem iets leuks zoals paaseieren zoeken! Maar ook binnen kun je je tijdens de paasdagen prima vermaken. Ga eieren schilderen met elkaar en maak er een heuse wedstrijd van: wie is de beste ei-schilder? Of hang een paastak vol met leuke (zelfgemaakte) creaties en accessoires. Wat je ook gaat doen: fotografeer de activiteit. Vooral bij het paaseieren zoeken is het geweldig om de verblijdde gezichten te zien, wanneer iemand een paasei vindt. Laat jong en oud meedoen en je krijgt geweldige taferelen. Vergeet zelf, naast het fotograferen, natuurlijk niet om ook te zoeken!

Sfeerfotografie

Sfeer fotograferen is een hele kunst. Want hoe leg je nu de sfeer van een leuke dag vast op een foto?! Fotografeer vooral de verschillende momenten. Tijdens Pasen zitten we bijvoorbeeld maar al te graag met z’n allen aan tafel te ontbijten of te brunchen. Een mooi moment om even je fototoestel te pakken. Doordat het licht is, maak je al gauw hele mooie en gezellige foto’s. Fotografeer ook de tafel voordat de gasten aanschuiven. Maak bijvoorbeeld een mooie macrofoto van de vers afgebakken broodjes, beschilderde eitjes of van de vrolijk gekleurde tafeldekking. Dit doe je het beste door weinig scherptediepte te gebruiken. Hierdoor zie je bijvoorbeeld het mandje met de broodjes keurig in detail, maar de fel gekleurde servetten op de achtergrond een beetje vaag (ook wel bokeh genoemd).

Tip: het wordt fantastisch weer. Het kan daarom goed zijn dat je buiten kunt brunchen! Dat geeft natuurlijk een extra voorjaarsgevoel aan je foto’s.

Iedereen op zijn paasbest fotograferen

Paasbest is geen loos woord; tijdens Pasen doen we namelijk ons best om er goed uit te zien. Tel daar het mooie weer bij op en je begrijpt: dit is hét moment om een mooie familiefoto te maken. Houd het laagdrempelig en neem bijvoorbeeld je fototoestel mee tijdens het wandelen. Misschien kom je een mooi plekje tegen voor een familiefoto. Maar ook is het leuk om willekeurige foto’s te maken van je familieleden of van de stelletjes. Voor een familiefoto kun je altijd een voorbijganger vragen de foto te nemen. Zorg er wel voor dat je vooraf de juiste instellingen kiest, zodat de voorbijganger alleen maar op het knopje hoeft te drukken. Lees hier hoe je goede groepsfoto’s maakt.

Paasboekje

Maak van Pasen een onvergetelijke gebeurtenis door je foto’s vast te leggen in een fotoboek. In de software van CEWE vind je diverse opmaken speciaal voor Pasen. Deze vind je linksonder bij figuren en sjablonen. Geen tijd voor een uitgebreid fotoboek? Of heb je slechts een aantal foto’s met je telefoon gemaakt? Probeer dan CEWE Pure. Via deze app maak je een fotoboekje in drie eenvoudige stappen.

Fijne Pasen!