Sri Lanka kent fantastische bijnamen. Zo wordt het land onder andere de traan van India, de parel van de oceaan of de tuin van de Boeddha genoemd. Deze namen zijn meer dan op zijn plaats. Dit eiland kent geweldig natuurschoon en een rijke cultuur. De perfect combi voor de reislustige fotograaf!

Gebouwen, tempels en andere bouwwerken

Sri Lanka heeft misschien wel de mooiste tempels. Bovendien zijn de meeste tempels in dit land ook nog eens steenoud. Dat maakt het extra bijzonder. Neem bijvoorbeeld de Kelaniya Raja Maha Vihara tempel. Deze tempel dateert van 500 voor Christus. Bekijk ook de stad Anuradphapura. Deze plaats staat vol met bijzondere tempels, bouwwerken en baden. Als je dit zo bij elkaar ziet, wordt opeens duidelijk waar Sri Lanka’s bijnaam ’tuin van Boeddha’ vandaan komt. Alhoewel Sri Lanka hele oude tempels heeft, timmert het ook aan de weg door hypermoderne gebouwen te bouwen. Zoals het Altair gebouw in Colombo (de hoofdstad van Sri Lanka). Bijzonder hoe het ene gebouw lijkt om te vallen tegen het andere.

De echte architectuurliefhebber moet zeker een bezoek brengen aan de gebouwen van Geoffrey Bawa. Geoffrey stond bekend om zijn moderne architectuur. Misschien wel het bijzonderste project van hem was het Kandalama hotel. Uniek is hoe het hotel in zijn natuurlijke omgeving opgaat.

Natuur

Sri Lanka is het land waar natuur en gebouwen vaak goed samen gaan. Dit is met name te zien bij de Sigiriya berg. Bovenop de berg is een tempel gebouwd die uitzicht geeft over het geweldige natuurlandschap. Ook de nationale parken van Sri Lanka zijn een echte aanrader. Een gids bij het bezoeken van deze parken is wel aan te raden. Want naast onschuldige, maar bijzondere vogels, staan de parken ook bekend als het woongebied van luipaarden, krokodillen en enorme olifanten.

Bijkomen van al dit natuurschoon? Dit doe je het beste op één van de wonderschone stranden: want hé, het strand is toch ook natuur! 😉 Overweeg de stranden van Nilaveli te bezoeken. Met weinig massatoerisme en uitgestrekte stranden is dit een absolute aanrader.

Cultuur

Sri Lanka heeft ongeveer net zoveel inwoners als Nederland. De bevolking is vriendelijk en erg behulpzaam. Ze willen je met van alles helpen. De keuken van Sri Lanka is overheerlijk met veel smaak en vooral heel veel kruiden en specerijen. Het heeft iets weg van de Indische keuken met veel rijst en curry.

De bevolking gaat erg respectvol met elkaar en met toeristen om. Vooral in tempels en religieuze omgevingen is het belangrijk om hetzelfde te doen! Foto’s maken is vaak wel toegestaan, maar let wel op of vraag het eventueel aan iemand.

Bij een bezoek aan Sri Lanka heb je genoeg inspiratie voor mooie foto’s. Maak architectuurfoto’s van de mooie tempels of andere gebouwen, portretfoto’s van de geweldige mensen of pas landschaps– of macrofotografie toe voor de natuurlijke wonderen van dit land.

Heb je nog geen vakantie geboekt dit jaar? Dan is dit echt een aanrader. En heb je al wel iets geboekt, dan raden we je aan om deze bestemming heel snel op je lijstje te zetten. Fotogenieke reis!