Deze vijf plekken ken je sowieso. Je bent er misschien nog nooit geweest, maar toch ken je ze. Je ziet ze in films, je ziet ze in het nieuws of je kent ze van boeken. Eens in de zoveel tijd licht CEWE vijf beroemde plekken uit om te fotograferen. Plaatsen die iets unieks hebben en hierdoor de moeite waard zijn om te fotograferen. Lees snel welke beroemde plekken in de eerste editie staan!

#1 – Times Square

Als iets bekend is, dan is het Times Square wel. In talloze films komt dit verkeersplein naar voren. Het is daarnaast vooral een jungle van schreeuwende reclameborden. Toch heeft het iets bijzonders en kun je er bovendien fantastisch foto’s van maken. Fotografeer je Times Square? Dan is het vinden van een goed plekje om te fotograferen de lastigste opgave. Times Square kent wel een paar punten waar je rustig stil kunt staan, maar het drukke wandelverkeer maakt het tot een uitdaging. Ga daarom op een rustig tijdstip. Zelfs op Times Square is het op zondagochtend rond 8 uur relatief rustig.

Fotografietip: Door de drukke reclamekleuren wordt het soms wel eens teveel van het goede. Bewerk je foto naar zwart-wit en je geeft je foto een heel andere sfeer mee. Ontwikkel deze foto voor aan de muur en je hebt je eigen unieke New York wanddecoratie.

#2 – Vaticaanstad

Zodra je het plein van Vaticaanstad oploopt, vallen direct de omvang van het gebouw en het plein je op. Daarna denk je: “hoe krijg ik dit nu op de foto?”. Probeer te voorkomen dat je je in die vraag verliest en begin gewoon. Focus op delen van het gebouw, ga de hoogte in of fotografeer juist de toeristen die er rondlopen, met deze bijzondere plek als entourage. Wil je alsnog het volledige gebouw met de pilaren aan de zijkant fotograferen? Ga dan aan het begin van het plein staan en maak een 180 graden panoramafoto (zie ook de foto hierboven).

Tip: fotografeer ook de trap in het museum van het Vaticaan. Deze wenteltrap is echt een lust voor het oog en de details zijn fantastisch!

#3 – Glencoe

Ken je deze plek? Best een kans dat de naam je helemaal niks zegt. Toch is het een locatie die voorkomt in een aantal mega bekende films: onder andere James Bond en Harry Potter brachten een bezoek in de film aan Glencoe. De vallei van Glencoe is adembenemend en behoorlijk rustgevend. Zelfs James Bond werd er stil van in zijn film. De vallei kun je het beste fotograferen van een iets hoger gelegen punt. Je krijgt daardoor een mooi uitzicht. Neem de tijd voor een goede foto, want het is zeker de moeite waard om hier iets moois mee te doen, in de vorm van een wanddeco, op het bureaublad van je pc of gewoon in je CEWE Fotoboek natuurlijk.

Tip: gebruik een statief en fotografeer in RAW om later nog meer bewerkingsmogelijkheden te hebben.

#4 – Het Witte Huis

Het Witte Huis is waarschijnlijk het bekendste huis ter wereld. Sinds 1800 wordt het bewoond door verschillende presidenten van de V.S. Hierdoor is het natuurlijk niet echt een toegankelijke plek. Om foto’s te maken van het witte huis, ben je beperkt in je mogelijkheden. Een telelens kan helpen om in te zoomen. De kans is groot dat je niet de enige bent; voor Het Witte Huis staan regelmatig mensen foto’s te nemen. De meeste staan v te dicht bij het hek. Probeer juist iets meer afstand te nemen of vanuit de hoogte te fotograferen.

Tip: we weten dat een statief juist bedoeld is om trillingen weg te nemen. Maar af en toe kan een statief je ook helpen als je een foto in de lucht wilt nemen. Plaats je toestel op het statief, houd het statief gewoon met je handen vast en houd het in de lucht. Gebruik een draadontspanner om een foto te maken. Op deze manier kom je boven het hek én de mensen uit.

#5 – Berlijnse muur

De Berlijnse muur was na de koude oorlog een weinig geliefd bouwwerk. Het zorgde er immers voor dat veel families van elkaar werden gescheiden. Geen wonder dat een groot deel van de muur afgebroken is. Toch staan er hier en daar nog wat delen overeind. Daardoor houden we voor altijd een voorstelling van hoe het ooit geweest moet zijn. Wil je de muur fotograferen? Dan zijn er tal van mogelijkheden. Concentreer je bijvoorbeeld eens op de vele schilderingen. Dit zijn soms ware kunstwerken en je kunt er een complete tentoonstelling over maken. Een lang stuk muur vind je onder andere nog bij de rivier de Spree tegenover station Ostbahnhof.

Ken jij nog andere fotogenieke beroemde plekken? Deel ze dan met ons en je collega fotografen in een opmerking hieronder