Het klinkt gek, maar we zijn al hard op weg naar het voorjaar. Om je even wakker te schudden: over anderhalve maand is het al lente en de kans is groot dat je dan al uitkijkt naar een welverdiende zomervakantie. Heb je nog niets geboekt? Hieronder vind je vijf fotogenieke bestemmingen die je kunt boeken voor deze zomervakantie!

Mooserboden – Oostenrijk

#5 – Omgeving Grossglockner, Oostenrijk

Dit gebied behoort tot de prachtigste gebieden voor de actieve natuurliefhebber. Want als je goed ter been bent, is het hier maar een kleine stap naar een lange bergwandeling. Geniet van adembenemende vergezichten tijdens een wandeling en geniet van de frisse Alpenlucht. De Grossglockner zelf is een geweldige beleving per auto, motor of – voor de echte sportieveling – op de fiets. De haarspeldbochten geven een leuke uitdaging en de uitzichten zijn het fotograferen waard. Wil je het uitzicht vanaf de bergen nog beter fotograferen? Neem dan iets mee op de voorgrond, zoals één van de vele witte paaltjes langs de kant van de weg. Door perspectief aan te brengen op de foto, krijg je meer diepte in de foto.

Tip: bezoek het stuwmeer bij Kaprun. Het kraakheldere bergwater in combinatie met de sneeuw en de groene alpenweiden is een lust voor je fototoestel en vooral voor jouw oog!

Quiraing – Isle of Skye

#4 – Isle of Skye, Schotland

Wanneer je een echte zon-, zee- en strandvakantie wilt is dit misschien een minder geschikt adres. Maar als je een echte liefhebber bent van ongerepte natuur en ruige vergezichten dan ben je op Isle of Skye aan het juiste adres. Dit gebied is extra geschikt als je op rondreis gaat door Schotland. Om op het eiland te komen heb je geen veerbootje nodig. Een sierlijke brug verbindt het eiland met het Schotse vasteland. Goed ter been? Wandel door het Quiraing gebied. Hier vind je een goed toegankelijke wandelroute, die je langs ruige kliffen leidt. Verblijf je lang in dit gebied? Dan is het een aanrader om ook één van de Noordelijker gelegen eilanden te bezoeken zoals Harris (voor de rust) of het iets drukkere Lewis. De dag sluit je helemaal perfect af met een bezoek aan één van de Whiskystokerijen voor een leuke rondleiding en een lekkere borrel. Bekijk ook het blog over Schotland.

Tip: het weer kan erg onvoorspelbaar zijn op Isle of Skye. Kleed je daarom goed, maar houd ook rekening met je fototoestel. Zorg voor een goede waterafstotende bescherming.  

Portofino – Italië

#3 – Italiaanse Rivièra, Italië

Ga je vroeg in het seizoen op vakantie, dan is de Rivièra in Italië een echte aanrader. Lange kustwegen leiden je langs mooie dorpen en steden. Begin je rondreis bijvoorbeeld vanuit het San Remo en rijd door langs de kust tot aan Pisa. Zorg ervoor dat je daadwerkelijk de kustlijn volgt. Over de snelweg is het “slechts” 4,5 uur rijden naar Pisa vanuit San Remo. Plan een mooie route en verken overal een dagje de omgeving. Bezoek bijvoorbeeld de kleurrijke haven van Portofino of geniet ergens aan het strand zoals op de Baia dei Saraceni. Een paar waterschoenen en een matje onder je badlaken kunnen geen kwaad: de stranden aan de Bloemenrivièra kenmerken zich door de ietwat grove stenen op het strand.

Fototip: wat is de Bloemenrivièra zonder bloemen? Je fotografeert de bloemen natuurlijk het beste van dichtbij. Langs de kust zie je hele bossen met kleurrijke bloemen. De foto’s worden nog mooier wanneer je de azuurblauwe zee op de achtergrond vaag mee fotografeert (bokeh).

Torimbia Beach – Asturias

#2 – Asturië, Spanje

Grote kans dat je hier nog nooit van gehoord hebt. Als je het wel kent, dan weet je waarschijnlijk hoe mooi het hier is! Het fijne aan Asturië is dat het gebied nog geen extreem massatoerisme kent. De natuur is er bovendien geweldig. Bijzonder is de veelzijdigheid. Als je meer de bergen intrekt, dan lijkt het alsof je in de Alpen bent. Toch ben je maar even verwijderd van een mooie en ruige zee. De kustlijn is al even indrukwekkend. Ruige kliffen worden afgewisseld met mooie stranden. Trek je meer het binnenland van Asturië in? Ga dan op zoek naar de mooie bergweggetjes en pittoreske dorpjes die de omgeving kent!

Fotografietip: bezoek zeker de basiliek van Santa Maria in Covadonga. Deze basiliek is van zichzelf al prachtig, maar de omgeving maakt het plaatje extra uniek om te fotograferen. Lees ook even het blog over het fotograferen van kerken en kathedralen.

Reykjavik – IJsland

#1 – IJsland

Van zuidelijk en warm naar noordelijk en ijzig: ook IJsland is een dikke aanrader voor je zomervakantie. Overig valt het best mee hoe ijzig het er is. Want in een gemiddelde julimaand is het zelfs in IJsland nog dik boven de tien graden. IJsland is een plek voor de echt avonturiers. Hoewel je een dagje strand kunt vergeten in IJsland, kom je er wel echt tot rust. Het dunbevolkte land in combinatie met de relaxte bevolking zorgt voor een ideale plek om uit te rusten. Het vulkaangebied, de groene graslanden en unieke geisers en watervallen zorgen voor de nodige fotografie-inspiratie.

Welk gebied ga jij fotograferen aankomende zomer? Deel het hieronder om anderen te inspireren!