Heb jij het ook zo druk en ben je wel toe aan een lekkere tropische vakantie? Overweeg eens om naar de Seychellen te gaan. Dit tropische gebied is een garantie voor een heerlijke relaxte vakantie met genoeg fotografiekansen. Lees hieronder meer over deze archipel ten oosten van Afrika.

Waarom ook jij naar de Seychellen moet gaan!

Wie Seychellen zegt, denkt al snel aan hagelwitte stranden, azuurblauwe zeeën en een blauwe lucht. Alhoewel de meeste mensen de eilanden vooral kennen van plaatjes, is het tropische beeld terecht. De eilanden hebben misschien wel één van de mooiste stranden ter wereld met een bijna onwerkelijk mooi uitzicht. Toch kan het nog beter! Want wanneer je een keer iets anders wilt dan op het strand liggen, is er op de eilanden genoeg te beleven. Beklim bijvoorbeeld één van de bergjes zoals de Morne Seychellois die met haar 905 meter nog behoorlijk hoog reikt. Maar er is nog veel meer!

Duik in de diepte en schiet wat foto’s!

De Seychellen kent een paar van de beste duikplekken in de hele Indische Oceaan! Heb je nog geen duikbrevet? Dan is dit één van de mooiste plekken om deze te halen. De beste tijd om te duiken op de Seychellen is in de maanden april/mei en in oktober en november. Het water is dan aangenaam warm en bovendien is er rond deze periodes relatief weinig wind. Dit bevordert je zicht onder water. Geen duikbrevet en ook geen zin om er eentje te halen? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om te snorkelen. Bij het onderwater fotograferen is het natuurlijk belangrijk dat je een onderwatercamera gebruikt, maar lees ook even het blog over onderwaterfotografie voor meer tips.

Producttip: Heb je nog een mooie tropische foto’s liggen? Druk deze af op een wanddecoratie. Zo geniet je nog iedere dag van een geweldig uitzicht!

Unieke natuur

De natuur op de Seychellen is letterlijk uniek. Er komen meer dan 80 plantensoorten voor die nergens anders in de wereld te vinden zijn. Voor wie denkt dat het hierbij blijft: er zijn ook dieren die (bijna)nergens anders voorkomen. Zoals de Seychellenreuzenschildpad, Seychellenlijsters en Seychellenrietzangers. De eilanden bezitten in totaal acht nationale parken waarvan een groot deel gewoon te bezoeken is. De regering doet veel om de natuur van het land te behouden en te beschermen. Daarom zijn veel delen ook afgesloten ter bescherming. Op de verschillende eilanden worden ook tours gegeven die je meer van de natuur op het eilanden zelf laten zien. Informeer van te voren of het handig is om een groot fototoestel mee te nemen.

Tip: fotografeer de granietstenen op het strand. Deze zijn door jarenlange slijtage van zand en wind gevormd tot een bijna eivormig geheel.

Cultuur

De Seychellen hebben slechts een kleine 94 duizend inwoners. Hiermee is de archipel qua inwoneraantal één van de kleinste landen ter wereld. Daarnaast is het ook het kleinste land van continent Afrika. Op het eilandje wordt zowel Frans, Engels als een eigen taal gesproken (Seychellencreools). De Franse en Britse invloeden zijn ook merkbaar in de stijl van de huizen. Verder is er vooral veel ruimte gelaten aan de natuur. Aangezien de oppervlakte van de eilanden beperkt is, is dat misschien ook maar het beste.

Tip: een beetje kitscherig, maar wel leuk is de mini-Big Ben in hoofdstad Victoria.

Ben jij wel eens in dit prachtige gebied geweest? Of ken je een vergelijkbaar gebied? Deel je mening dan met andere lezers en ons in een opmerking hieronder!