In het voorbeeld gaan we aan de slag met een inhoudsopgave waarbij iedere maand een andere kleur krijgt. Deze kleuren laten we weer terugkomen in het boek bij het begin van de maand maar dat kan natuurlijk ook worden doorgevoerd bij alle pagina’s van die maand. Tip: maak nu je jaarboek af en ontvang 50% korting op een fotokalender.

Een jaarboek maken is een leuk creatief proces waarbij je weer even terug gaat in de tijd en alle mooie momenten van 2018 nog eens herbeleeft. In dit artikel van softwaretips geven wij jou tips om jouw jaarboek nog specialer te maken. We hebben hier gebruik gemaakt van de cliparts “kleuren”. Deze kleurblokken zijn uit te trekken tot lange rechthoeken. De kleuren zijn naar eigen wens aan te passen. Met behulp van de knop “Objecten verticaal gelijkmatig verdelen” kun je alle blokken goed over de pagina verdelen. Daarna hebben we op elke kleur de maanden van het jaar geplaatst. Je kunt dit natuurlijk helemaal naar eigen wens invullen met teksten, foto’s en clip arts. Je maakt het helemaal af als je in het boek op de eerste pagina van de maand de kleurenbalk weer terug laat komen.

Gebruik de kaders

In de CEWE software zitten een heleboel achtergronden, cliparts, sjablonen en kaders. Via de knop “Meer” die je onder elke rubriek ziet staan kun je van de server van CEWE een heleboel nieuwe items downloaden en gelijk gebruiken voor je jaarboek. Je kan van deze kaders ook leuke tekstblokken maken. Je moet hiervoor eerst je foto bewerken. Pak een willekeurige foto en open de foto door dubbel te klikken in de CEWE Fotoshow. Ga vervolgens naar de mogelijkheid “Vervagen” en maak de foto helemaal wit. Experimenteer ook eens door met de andere mogelijkheden te spelen en je zult zien dat er allerlei kleuren te gebruiken zijn. Klik op de knop “Terug” en kies “Foto in product vervangen”. Je zal nu zien dat de foto in het boek geheel wit is. Plaats over die foto een leuk kader (zoals de gebogen hoekjes in het voorbeeld). Maak nu een tekstveld aan en plaats dit op het witte vlak in het kader, type je tekst en je hebt een leuk tekstvak! 

Tip: Meld je aan voor webworkshops. Wil je meer weten over de CEWE software? Meld je dan aan voor onze webworkshops. Dankzij waardevolle tips en tricks leer je in één uur alles wat je nodig hebt voor het maken van jouw unieke CEWE fotoboek.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5