Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover: pakjesavond! Bij pakjesavond hoort natuurlijk veel spanning, maar ook gezelligheid. Ook de periode voorafgaand aan pakjesavond is een groot feest. Zorg ervoor dat je dit feest vastlegt. Hieronder vijf tips voor mooie foto’s tijdens pakjesavond en de tijd daarvoor!

#5 De juiste hoogte

Besef je dat kinderen een stukje kleiner zijn dan jij bent. We hebben al snel de neiging om foto’s te nemen van bovenaf als het onderwerp kleiner is dan wij zelf. Door even te hurken krijg je een stuk betere foto’s van de kinderen. Zo zie je de blije gezichten tijdens het uitpakken van de leuke cadeau’s extra goed!

#4 Zie de maan schijnt door de bomen!

Zorgen voor het juiste licht is tijdens pakjesavond cruciaal voor goede foto’s. Hoe fel die maan ook kan schijnen op pakjesavond; hij geeft natuurlijk onvoldoende licht voor de juiste foto. Gebruik je witbalans, ISO-waarde en diafragma voor meer licht. Flitsen zorgt al snel voor fletse gezichten. Probeer het daarom eerst met andere instellingen of zet het licht in de kamer iets feller.

#3 Details en macro

Het sinterklaasfeest is een uitgelezen kans om leuke portretfoto’s te maken. Blije gezichtjes van de kinderen en de hele familie op de achtergrond, zorgen voor een feestelijk decor. Zorg voor een laag diafragmagetal, zodat je het onderwerp (bijvoorbeeld het kind) goed accentueert. Naast portretfoto’s is het ook geweldig om sfeerfoto’s te maken. Fotografeer de kinderen die voor het raam staan te wachten op Sinterklaas en zijn pieten, de zak met alle verpakte cadeaus of het slagveld aan inpakpapier dat uiteindelijk overblijft.

#2 Sinterklaas is meer dan alleen pakjesavond

Ook de sfeer voor en na pakjesavond is het fotograferen waard. Ga je bijvoorbeeld lekker zelf speculaas maken met de kinderen? Of zie je de kinderen na Sinterklaas druk spelen met de cadeaus die ze hebben gekregen? Maak ook hier foto’s van.

#1 Sinterklaasfotoboek(je)

Zo’n avondje is dan toch snel voorbij. Maar niet getreurd! Met CEWE geniet je nog lang na van het heerlijk avondje, met een speciaal sinterklaasfotoboekje. Met de CEWE bestelsoftware voor je computer bestel je eenvoudig een mini-fotoboekje. Verwerk hierin alle foto’s van het sinterklaasfeest. Nog eenvoudiger bestellen? Kies dan voor een CEWE Pure fotoboek. Dit fotoboekje bestel je in drie stappen met de CEWE Pure app voor Android en Apple. Zorg er in dit geval wel voor dat de foto’s op je smartphone staan.

Na het sinterklaasfeest komt de kerst! De dagen voor kerst zijn voor veel mensen één van de drukste periodes van het jaar. CEWE helpt je om alvast wat cadeau-inspiratie op te doen. Geef bijvoorbeeld een persoonlijk fotoboek cadeau. Dan krijg je van ons een sierlijke geschenkbox eromheen!