Tijdens de verkiezing van de Vakantiefoto van het Jaar wordt de beste vakantiefoto geselecteerd door onze vakkundige jury. De weekwinnaar is inmiddels bekend: de inzending van Milena Sedzikowska werd als beste inzending voor de laatste week gekozen. Milena, namens CEWE en Zoover bedankt voor deze mooie inzending! Het jurycommentaar: “Prachtige foto! Je blijft kijken naar deze foto, vanwege de combinatie van de lege en ruige rotsen in combinatie met het kalme, blauwe water. We zien dat de fotograaf veel aandacht aan de foto heeft geschonken. Het is perfect!” De foto is genomen door de vriend van Milena, ze hebben daarom eigenlijk met hun tweetjes de weekprijs gewonnen. Lees hieronder meer over het avontuur van Milena.

De fotolocatie

De foto is afgelopen zomer genomen tijdens een drieweekse rondreis van Milena en haar vriend door Indonesië. De foto is genomen op een trip naar Padar Island. Tijdens de rondreis verbleven ze in Flores, Bali en Java. Op iedere plek bleven ze vervolgens één week om optimaal te kunnen genieten van de mooie natuur, de mensen en het lekkere weer. Het eiland waar de foto is genomen ligt tussen Komodo en Rinca. De locatie is dé fotospot van het eiland. Vanwege de hoogte en het mooie uitzicht, wordt deze locatie veel bezocht.

Flores, Bali en Java

Het was de eerste keer dat Milena en haar vriend Indonesië bezochten. “De eilanden zijn geschikt voor een actieve vakantie, maar ook om lekker tot rust te komen. Al hebben wij vooral heel veel gehiked.” Milena vindt het moeilijk om een voorkeur uit te spreken welke plek van de reis het mooiste was. “De hele reis was van begin tot eind prachtig. Flores was een vrij droog eiland en wordt veel bezocht omdat de Komodovaraan hier in het wild leeft.” Deze bijzondere beesten worden ook wel draken genoemd door de bewoners van Flores. De Komodos zijn ontzettend populair. Het is de grootste Hagedissoort ter wereld (ze kunnen wel drie meter lang worden!). Ze zijn enorm lang en allesbehalve lieverdjes, maar desondanks vindt Milena het schattige dieren. “Na Flores trokken Milena en haar vriend naar Java, om vervolgens door te reizen naar Bali. Bali heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, tempels en natuur. Het is een heel groen eiland, door de vele rijstvelden. De heerlijke geuren, het lekkere eten en de typische muziek maken de beleving helemaal af.”

“We hebben een lekker actieve vakantie gehad met veel tripjes. Zo hebben we vulkanen (Bromo en Mount Batur) en grotten bezocht en gehiked door de mooie rijstvelden van Bali. We hadden maar weinig tijd om aan het strand te liggen.”, zegt Milena lachend. Sterker nog, ondanks het mooie weer had Milena het soms best koud. “Mijn tip voor iedereen die een soortgelijke vakantie boekt naar Indonesië is dan ook: zorg dat je naast je bikini of zwembroek ook warme kleding inpakt. Bovenop de vulkaan kan het heel koud zijn, 5 graden is een hele normale temperatuur.”

Tip van Milena: stap vanaf Lubuan Bajo aan boord met een houten boot voor een rondreis naar Komodo en Rinca. Op de eilanden kun je onder begeleiding van rangers mooie wandelingen maken waarbij je niet alleen varanen tegenkomt, maar ook buffels en ander wild. Let op: een veilige afstand tussen jou en de varaan is minimaal vier meter!

Accommodatie

Het stel verbleef tijdens hun vakantie op meerdere plekken. Zo versleten ze maar liefst veertien hotels. “In Indonesië vind je meer dan voldoende fijne, betaalbare hotels. Voordat we boeken zoeken we reviews van andere gasten op, waaronder op Zoover. Zo verzekeren we onszelf ervan dat we op een goede locatie terecht komen.” Voor de resterende overnachtingen gebruikten ze Airbnb. Naast dat Milena en haar vriend graag naar verre oorden afreizen, gaan ze ook regelmatig Europa op stedentrip. Milena vertelt: “We hebben een aantal leuke trips in het vooruitzicht. Zo gaan we eind oktober een weekend naar Brussel en Brugge en gaan we in december naar Budapest. En we hopen natuurlijk binnenkort naar Praag te mogen vanwege onze inzending voor Vakantiefoto van het Jaar” De volgende grote trip die het stel overweegt is een reis door Zuid-Amerika. Je hoort het: de prijs wordt ongetwijfeld goed besteed aan een mooi reisfotoboek.

Fotografie voor Milena

Milena laat het fotograferen vooral over aan haar vriend. “Zelf ben ik een echte toerist als het op fotograferen aankomt. Mijn vriend kan het vele malen beter en is er behoorlijk bedreven in.” Lachend: “Hij weet overigens dat we een prijs hebben gewonnen met zijn foto, hoor.” Haar vriend is zelfs zo gek van foto’s maken dat Milena er af en toe wel eens zat van wordt. “Vooral als we op minder comfortabele plekken zijn met veel wind of in de kou. Dan sta ik te koukleumen, omdat hij een perfecte plaatje wil schieten.”

Naast het fotograferen, is ook het maken van fotoboeken een hobby van vriendlief. Het fotoboek van Indonesië is zelfs al gemaakt, maar de prijs wordt vast en zeker gebruikt voor de volgende reis. “Als we de hoofdprijs winnen, wordt het een fotoboek van Praag!”

Ook van plan om Indonesië te bezoeken? Bekijk de accommodaties voor Indonesië via de website van onze collega’s bij Zoover.

Dit was alweer de laatste weekwinnaar voor de vakantiefoto van het jaar 2018. Houd de blogs goed in de gaten als je benieuwd bent naar de eindwinnaar! Dit jaar niet meegedaan aan de vakantiefoto van het jaar? Niet getreurd! Je kunt ook meedoen met de internationale CEWE Photo Award om in de prijzen te vallen. Bovendien organiseert CEWE volgend jaar ook weer een nationale CEWE Photo Awards.