Voor veel mensen is de skivakantie nog ver weg. Anderen hebben het al ver in het voren geboekt, omdat ze al goed weten waar hun favoriete skigebied is. Voor de skiënde fotograaf is het in ieder geval goed om te weten waar zich de mooiste skigebieden bevinden. Zodat je er niet alleen lekker kunt skiën, maar ook een aantal goede plaatjes kunt schieten.

Zillertal, Oostenrijk

Voor iedereen wat wils. Dat kun je echt zeggen over Zillertal. Je vindt er niet alleen goede pistes voor beginners, maar ook prima pistes voor de doorgewinterde wintersporter. Veelzijdigheid vind je ook in het landschap. Vooral de diepte van de Hintertuxer gletscher is indrukwekkend. Bovendien is een dikke plus van Oostenrijk de goede Après ski sfeer! Dat is natuurlijk niet verkeerd.

Val Gardena, Italië

Hier vind je misschien wel de meest indrukwekkende bergen. Val Gardena ligt in de imposante Dolomieten, wat voor de meest indrukwekkende vergezichten zorgt. De spitse bergen steken mooi af bij de witte sneeuw, waardoor je in je foto’s mooi contrast krijgt. Helemaal bij “kaiserwetter” zijn de witte sneeuw in combinatie met de kraakhelder blauwe lucht en de grijze bergen super fotogeniek! Bewolkte dagen kunnen echter ook geweldige ruige uitzichten geven, zoals op bovenstaande foto wel te zien is. Alhoewel je natuurlijk te maken hebt met de bergen die variëren in hoogte, kun je hier mooie foto’s maken door gebruik te maken van de compositieregel ‘de gulden snede’. Zorg dat de lucht, sneeuw en het landschap goed in verhouding zijn.

Chamonix, Frankrijk

Met uitzicht op de Mont Blanc is dit natuurlijk alleen al een geweldig gebied. Maar vergeet niet alle andere alpentoppen die je vanuit deze plek kunt zien zoals de Mont Maudit. Ga voor het beste uitzicht naar Le Brévent en geniet van het adembenemende uitzicht. Fotografeer hier vanaf ruim 2500 meter hoogte de andere bergtoppen en ski vervolgens naar beneden!

Arlberg, Oostenrijk

Dit is waarschijnlijk één van de bekendste skigebieden. Arlberg is met 305 km ook één van de grootste skigebieden van Europa. Toch is Le Trois Vallée in Frankrijk met 600 km aan piste een keer zo groot! Wat Arlberg in Oostenrijk juist zo uniek maakt, is het ruige terrein, met de bijbehorende grillige uitzichten. De typisch Oostenrijkse dorpjes in het dal, maken het hele feest compleet.

Jungfrau region, Zwitserland

In de zomer een waar paradijs voor de wandelaars en in de winter een misschien nog groter paradijs voor de skiër. Van grote hoogte kijk je naar beneden en zie je de kneuterige dorpjes en huisjes. Zwitserland is altijd een stukje duurder dan andere gebieden. Het voordeel hieraan is dat het een stuk rustiger is. Je kunt hierdoor rustiger skiën en hoeft het uitzicht met minder mensen te delen.

Of je nu liever het echte wintersportgevoel ophaalt met de après ski in Oostenrijk, of liever naar het wat rustigere Zwitserland gaat, je wintersportfoto’s ontwikkel je na je wintersport het beste bij CEWE. Denk alvast na over welke landschappen sowieso in je fotoboek moeten komen te staan en zoek de plekjes waar je het beste uitzicht geniet.

Nog geen wintersport locatie gekozen? Succes met het selecteren. Anders wenst CEWE je alvast veel voorpret in aanloop naar je wintersport.