De damp van het warme water maakt deze foto mysterieus en geheimzinnig. Vanuit de damp doemt een prachtig historisch gebouw op dat ervoor zorgt dat deze foto perfect aansluit bij het thema. Door de manier waarop de foto is genomen blijf je ernaar kijken.” Het commentaar van de jury loog er niet om: de fotograaf van de winnende weekfoto maakte indruk. Ilona Hindriks maakte de foto in Budapest, Hongarije. Ze is de tweede weekwinnaar van de vakantiefotowedstrijd georganiseerd door Zoover en CEWE en wint daarmee een CEWE Fotoboek. Bovendien dingt Ilona met haar foto mee naar de hoofdprijs: een 3-daagse vliegreis naar Praag voor twee personen incl. 2 hotelovernachtingen met ontbijt én een CEWE waardebon t.w.v. €50.

Budapest, Hongarije – Ilona Hendriks

Mooiste buitenlandse uitzichten

Ilona maakte een foto met dampig uitzicht op het markante gebouw van het Széchenyi badhuis, maar de meeste uitzichtfoto’s worden natuurlijk genomen in de natuur. Uitzichten vormen uitstekende decors voor mooie landschapsfotografie. Wij fotografen gaan maar al te graag op zoek naar de mooiste vergezichten. Ook afgelopen zomer zijn er weer tal van CEWE klanten op bezoek geweest op unieke plekken met mooie uitkijkjes over wonderschoon landschap. In dit blog lees je over de drie favoriete buitenlandse uitzichten in Europa. Ben je er nog nooit geweest? Zet deze plekjes dan alvast op je bucketlist. Zoover adviseert ons bovendien alvast wat leuke accommodaties!

#3 De Alpen

Bij fotograferen van grote hoogte, heb je automatisch te maken met diepte. Dit geldt zeker voor de Alpen. Deze bergketen loopt door acht landen en is hiermee één van de bekendste bergketens van Europa. Het landschap is gevarieerd en het bestaat uit verschillende nationale parken, bijvoorbeeld: Stelvio park in Italië, Hohe Tauern park in Oostenrijk en het Berchtesgaden park in Duitsland. Combineer je bezoek aan de Stelvio bijvoorbeeld met een reis langs alle andere parken met adembenemende uitzichten in Italië!

Fotografietip: ken je dat? Je fotografeert vanaf een enorme hoogte en als je later terugkijkt op de foto, lijkt de diepte in de foto opeens verdwenen. Dit kun je heel simpel en eenvoudig oplossen. Neem,als je diepte fotografeert, een stukje voorgrond mee op de foto. Hierdoor creëer je contrast en wordt opeens duidelijk hoe ‘groot’ bijvoorbeeld een alpenbloemetje op de voorgrond is, in verhouding met de autootjes die in de verte de bergpas omhoog rijden.

#2 Uitzicht over de Middellandse zee

Niet alleen hoge bergtoppen geven een adembenemend uitzicht. Ook de zee is vaak een geweldige inspiratie voor landschapsfoto’s. De blauwe lucht, de nog blauwere zee en het hagelwitte strand leveren prachtige plaatjes op. Of je nu aan het kustgebied van de bloemenriviera bent, of op één van de eilanden in de Middellandse zee: het klimaat en het uitzicht zorgen voor geweldige vakantie-uitzichten. Neem bijvoorbeeld het eiland Lesbos. Hier vind je authentieke dorpjes met aardige bewoners. Beperk je foto’s niet alleen tot de strandkiekjes, maar zoek het ook hogerop, zoals vanaf de rots van Petra. Naast de Griekse eilanden heb je ook het eiland Corsica, waar je vergelijkbare uitzichten kunt verwachten.

Accommodatietip: Op het eiland van Lesbos in het plaatsje Petra bevinden zich de vakantiehuizen van Birds Bay. Deze vakantiehuizen worden op Zoover beoordeeld met een 9,4. Logisch met zo’n uitzicht!

#1 Natuurlijk uitzicht in Scandinavië

Het is niet altijd duidelijk wat er bedoeld wordt met Scandinavië. Over het algemeen bedoelen we met Scandinavië: Noorwegen, Zweden, Finland en soms ook Denemarken en IJsland. Toch weet vrijwel iedereen dat heel Scandinavië bekend staat om haar uitgestrekte en natuurlijke omgevingen. Vooral vanaf de gletsjers van Noorwegen heb je een adembenemende uitzichten die misschien nog wel indrukwekkender zijn dan vanaf de Alpentoppen. Ook heeft het Scandinavische landschap een rijke natuurlijke omgeving met bosrijk gebied in Finland en Zweden. Het feit dat deze landen zo dunbevolkt zijn, zorgt voor voldoende ruimte voor de natuur. Dit is een grote tegenstelling tot ons land, waarbij we veel van onze natuurlijke grond in de geschiedenis hebben getransformeerd naar landbouwgrond of stedelijk gebied.

Accommodatietip: Kamperen is in Scandinavische landen super populair. Met name wildkamperen is een waar avontuur, waarbij je helemaal zelf je uitzicht kiest. Wildkamperen is in de Scandinavische landen gewoon toegestaan, maar er gelden wel enkele regels die per land kunnen verschillen. In sommige landen, zoals Frankrijk, is het een beetje een grijs gebied met speciale regels. In de landen waar het wel is toegestaan gelden vaak regels omtrent het wildkamperen die eigenlijk heel logisch zijn. Zo is het uiteraard niet toegestaan om rommel achter te laten, open vuur is soms niet toegestaan en vaak geldt de regel dat je maximaal één nacht op de plek mag verblijven.