Deze zomer vonden de CEWE Photo Awards 2018 plaats. Een periode van tien weken waarin deelnemers hun mooiste foto’s mochten insturen. Het thema voor de wedstrijd stond in het teken van typisch Hollandse plaatjes. In het Spoorwegmuseum te Utrecht vond afgelopen 15 september de uitreiking plaats.

Behoorlijke kluif

Het aantal foto’s dat ingezonden werd, in combinatie met de hoge kwaliteit van deze foto’s, zorgden voor de nodige keuzestress bij de vakjury van CEWE. Met de vele inzendingen maakten de deelnemers het de vakjury er niet gemakkelijk op. De foto’s lieten zien dat Nederland veel fotografietalent in huis heeft!

Uitreiking Spoorwegmuseum

Op 15 september vond in het Spoorwegmuseum de uitreiking plaats van deze leuke fotowedstrijd. Dit museum staat natuurlijk helemaal in het teken van reizen – en reizen is dan weer onlosmakelijk verbonden met fotografie. Doordat centrale ligging en de charme van de locatie, was het Spoorwegmuseum natuurlijk de perfecte locatie voor de uitreiking. De dag werd druk bezocht. De genomineerden plus aanhang zorgden ervoor dat de zaal goed vol zat. In totaal mochten we 270 mensen verwelkomen bij de uitreiking.

De winnaars

Voordat de winnende foto’s bekend werden gemaakt, heerste er een gezonde spanning in de zaal. De koffie met lekkers zorgde gelukkig voor wat ontspanning tijdens het ontvangst. De concurrentie was groot en de verrassing onder de winnaars was hierdoor des te groter. Gelukkig konden de winnaars rekenen op een gemeend applaus van de hele zaal, toen langzaam maar zeker werd afgeteld van winnaar tien naar de nummer één. Alle genomineerden ontvingen een fotoboek met de genomineerde foto’s. Voor de top drie was er een speciaal fotoboek met de nummers drie, twee en één, in respectievelijk een bronzen, zilveren en gouden lakdruk. De absolute winnaar van de CEWE Photo Awards 2018 won met zijn foto “Fietsen langs het wad”, gemaakt op Terschelling, een 10-daagse voor twee personen rondreis naar het zonnige Azoren.

Bekijk de winnende foto’s van de CEWE Photo Awards 2018.

Bedankt voor de deelname en tot volgend jaar!

CEWE wil alle deelnemers hartelijk bedanken. We hopen dat iedereen van de foto’s genoten heeft. Ook volgend jaar is er weer een nieuwe kans om deel te nemen aan de CEWE Photo Awards. Of je nu gewonnen hebt, net buiten de prijzen bent gevallen, of volgend jaar voor de eerste keer mee wilt doen, we hopen je fototalent in ieder geval (weer) te zien in 2019. Daarnaast houdt CEWE ook ieder jaar een internationale wedstrijd. Hierbij ligt de lat hoog, maar inzenden is gemakkelijk en dan heb je natuurlijk weinig te verliezen! Stuur daarom vooral ook je beste foto in voor de internationale fotowedstrijd.

Alle deelnemers nogmaals bedankt voor jullie inzendingen en hopelijk tot volgend jaar!