Binnenkort start de herfst weer. Het seizoen van de bladeren, guur weer en kopjes warme dranken bij de verwarming. Voordat dit seizoen echt begint, is het wel zo lekker om je nog even op te laden voor deze koudere periode. Onderstaande tips zijn echte aanraders voor een lekker nazomer tripje met je camera.

Waddeneiland fotografeer zon, zee en strand

Als je ergens goed tot rust komt, dan is het wel op een waddeneiland. Het voordeel van een eiland is dat je eigenlijk geen kant op kunt. Doordat je het met een beperkt aantal vierkante kilometer moet doen, word je verplicht om even lekker je rust te pakken. Bovendien geven de waddeneilanden ons genoeg fotogeniek inspiratiemateriaal. Kwelders met een grote biodiversiteit, strandlopers die snel wegsprinten voor de naderende golven of de mooie duinen met op de achtergrond de Noordzee. Hier kom je echt tot rust en laad je even lekker op voordat het harde werken weer begint. Lees voor vertrek ook even het blog over de wadden en kom meer te weten.

Tijd voor stedentrips

Door je vakantiedagen heen, maar toch nog even lekker ertussenuit? Ga dan voor een stedentrip! In twee dagen kun je veel van de hotspots van een stad bezoeken. Vooral als je je stedentrip goed voorbereid, weet je precies waar je heen wilt en kun je de stad op een efficiënte manier ontdekken. Overweeg bijvoorbeeld een stedentrip naar een Duitse stad, het nabije Middelburg of één van deze bijzondere drie Europese steden. Natuurlijk is geen stad hetzelfde, maar toch hebben veel steden wel wat gemeen. Let bij het fotograferen op architectuur en fotografeer het stadsleven in de betreffende stad. Een voorbeeld van stadsfotografie is het fotograferen van de dynamische sfeer op een foodmarkt. En bijna elke stad heeft wel een mooie oude kerk of kathedraal. Lees daarom ook het blog over kerken en kathedralen fotograferen.

Wijn en compositie in de Moezel

De meeste druiven zitten nu nog aan de takken in de Moezel. In de herfst wordt hier behoorlijk wat geoogst. De moezel is niet al te ver rijden en de moeite waard voor iedereen die houdt van fotografie, wijn en een beetje relaxen. De uitgestrekte wijnvelden zorgen voor een bron van inspiratie voor een mooie compositie. Het lijnenspel van de druiventakken, de kronkelweggetjes die veelal gebruikt worden door de wijnboeren en de Moezel zelf zorgt ervoor dat je mooie landschapsfoto’s kunt maken in dit gebied.

Rijd een autoroute

Autoroutes zijn een leuke manier om een omgeving op een andere manier te ontdekken. Bovendien ben je soms maar een dagje kwijt als de route dichtbij is. We gaan vaak voor de snelste weg, maar door de B-wegen te nemen zie je een stuk meer. Speciale autoroutes leiden je langs wegen die je anders niet zo snel zou zien. Raadpleeg voor diverse autoroutes door Nederland de speciale kaart van de ANWB. Voor België raadpleeg je deze site. Beperk je echter niet tot Nederland of België. Ook in andere landen zoals Frankrijk en Duitsland zijn er tal van mooie routes beschikbaar, zoals de romantische weg in Duitsland. Onderweg heb je grote kans op weidse vergezichten en mooie landschappen. Laat je verrassen en vergeet je fototoestel niet! De routes zijn vaak ook geschikt voor motoren, oldtimers of andere bijzondere voertuigen.

Hopelijk hebben we je geïnspireerd voor een leuke nazomertrip. Geniet er nog lekker van en vergeet vooral niet om iets leuks te doen met je foto’s van de nazomerdag(en). Maak bijvoorbeeld een fotoboekje met CEWE Pure (waarmee we overigens onlangs een prijs wonnen). Hiermee ontwikkel je in drie eenvoudige stappen een compleet fotoboekje met 22 foto’s. Veel nazomer plezier!