Nu augustus al bijna ten einde loopt, is het tijd om je foto’s even goed op een rijtje te zetten. Waar heb je welke foto’s gemaakt? Met welke foto’s wil je iets doen? En misschien nog wel het belangrijkste: wat ga je met de foto’s doen? Uiteraard wil je een vakantieboek(je) maken van de reizen, trips, of de momenten van deze zomer. Bij CEWE ontwikkel je die eenvoudig via de software. Op deze manier ben je verzekerd van een goede kwaliteit, de service van CEWE en voldoende opties om je fotoboek vorm te geven. Lees hieronder meer tips en maak je mooiste zomerfotoboek!

Aan de slag

Om een mooi fotoboek te ontwerpen, heb je natuurlijk eerst de CEWE fotosoftware nodig. Download de software als je dit nog niet hebt gedaan en open vervolgens het programma. Bovenin het scherm zie je duidelijk de producten van CEWE staan. Klik op “fotoboeken” en kies een formaat fotoboek uit. Bedenk bij het kiezen van een formaat alvast hoeveel foto’s je in je boek wilt verwerken, zodat je niet te veel of te weinig ruimte hebt om de foto’s te plaatsen. Als je gekozen hebt voor een formaat, kun je vervolgens kiezen voor de gewenste papiersoort en daarna voor de manier waarop het fotoboek gebonden moet worden.

Vervolgens krijg je de keuze om gebruik te maken van de fotoboek assistent. Dit hulpmiddel zorgt dat je zelf minder tijd kwijt bent met het ontwerpen. De assistent doet namelijk al een hoop voorwerk en verdeelt de foto’s over het fotoboek. Je kunt het daarna natuurlijk nog wel aanpassen naar je eigen wensen. Kies voor de optie ‘eigen ontwerp zonder assistent’ als je geen gebruik wilt maken van deze handige functie.

Ontwerpen

De vervolgstappen naar een fotoboek zijn logisch. Kies  een gewenste stijl, sleep vervolgens de foto’s, die je in het fotoboek wilt plaatsen, naar het middenscherm en geef het fotoboek een titel zoals “Zomer 2018”. De fotosoftware is zo ontworpen dat je alle vrijheid hebt om het fotoboek zelf in te delen. Kies een stijl die past bij jouw zomer. Voor bijna alle ontwerpen die je toevoegt aan je fotoboek geldt, dat je er meer kunt downloaden dan je in het scherm ziet. Zo zie je bij ‘stijlen’ slechts een deel van alle stijlen. Bij de rode button met de tekst ‘meer’ vind je nog tientallen andere stijlen. Download bijvoorbeeld de stijl ‘reis naar Azië’ voor een stijl die past bij je rondreis door het Aziatische deel van de wereld. Je kunt natuurlijk ook gewoon een neutrale stijl kiezen en later zelf aanpassingen doen aan de stijl. Hiervoor biedt de CEWE software diverse opties, zoals cliparts, sjablonen en kaders. Het is goed mogelijk dat je voor de zomer al een fotoboekplanning hebt gemaakt. Houd dan rekening met de verschillende onderwerpen in je fotoboek. 

Naast leuke animaties in het boek kun je ook met de tekst een draai geven aan de sfeer in je fotoboek. Op vakantie geweest naar Frankrijk? Daar past natuurlijk het French script lettertype uitstekend bij! Meer tropische plekken bezocht? Ga dan bijvoorbeeld voor het Bodina lettertype.

Design tip: klik bovenin het schermpje op het tekentje van de map. Op deze manier voeg je eenvoudig een mapje toe aan je fotoboek van bijvoorbeeld je vakantiebestemming.


Neem de tijd

Het ontwerpen van een fotoboek is een leuke bezigheid. Je bekijkt de foto’s nog even rustig terug, bent op een creatieve manier bezig en kijkt op andere manier naar de foto’s. Toch moet je even wat tijd en aandacht vrijmaken voor deze bezigheid. Dan is het extra handig als je het fotoboekproject eventjes kan laten rusten, zodat je later weer verder kunt met ontwerpen. Je slaat je fotoboek eenvoudig op. Klik op ‘bestand’ bovenin het scherm en vervolgens op bestand opslaan. Je kunt op op ‘ctrl+s’ klikken. Later open je het bestand dan eenvoudig door naar de bestandslocatie op je computer te gaan en het bestand weer te openen. Door het ontwerp van je fotoboek even te laten rusten, kijk je letterlijk met een andere blik naar het ontwerp.

Tip: probeer eerst om een fotoboek te winnen via social media. Selecteer je mooiste vakantiefoto en deel hem op social media onder vermelding van de tekst #cewevakantie en maak kans op een gratis fotoboek!

Veel plezier met het ontwerpen van je zomerfotoboek!